اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

شناسایی 198 هزار مورد «تغییرکاربری غیرمجاز» در 10 سال اخیر/ مردم برای مقابله با سوداگران کمک کنند

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور، با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته ۱۹۸ هزار مورد تغییر کاربری غیرمجاز در کشور شناسایی شده است، گفت: جهاد کشاورزی به تنهایی قادر به مقابله با این حجم از تخلف نیست و استفاده از ظرفیت و توان مردم در این حوزه ضروری است.

شناسایی 198 هزار مورد «تغییرکاربری غیرمجاز» در 10 سال اخیر/ مردم برای مقابله با سوداگران کمک کنند

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، صفدر نیازی عصر امروز در جمع خبرنگاران در مرکز استان چهارمحال و بختیاری، در خصوص جلوگیری خرده مالکی و خرد شدن زمین‌های کشاورزی گفت: میزان سرانه اراضی کشاورزی کشور در ۵۰ سال گذشته از ۵ هزار و 300 متر به یک‌هزار و۸۷۰ متر رسیده است.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه یکی از بزرگترین وظایف جهاد کشاورزی امنیت غذایی است و این مسئله حادث نمی‌شود مگر آنکه اراضی کشاورزی حفظ شوند، افزود: حفظ اراضی به دو روش جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز و جلوگیری از خرد شدن اراضی در راستای یکپارچه‌سازی اراضی و یکجاسازی زراعی صورت می‌گیرد.

وی اظهار داشت: در بحث تغییر کاربری اراضی ما موظف به حفظ اراضی هستیم که متاسفانه در سال‌های اخیر به واسطه سوداگری در زمین که بیشتر در شهر‌های شمالی کشور بوده هجوم بسیار زیادی به اراضی کشاورزی شده و تغییر کاربری‌های بی رویه‌ای صورت گرفته است.

استفاده از توان مردم برای مقابله با تغییر کاربری‌ها

نیازی ادامه داد: جهاد کشاورزی به تنهایی قادر به انجام این حجم از کار نیست و ضرورت دارد از توان مردم استفاده کنیم به گونه‌ای که اگر محدوده طرح هادی روستایی مشخص باشد چه برای ما چه برای مردم، مردم خود نگهبانان اراصی خواهند بود، این عدم شفافیت به تغییر کاربری غیرمجاز کمک‌ می‌کند.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور با اشاره به مقدار تغییر کاربری‌های شناسایی شده توضیح داد: آن ‌چیزی که ما در کشور شناسایی کردیم در ۱۰ سال گذشته ۱۹۸ هزار مورد تغییر کاربری غیرمجاز داشته‌ایم و نزدیک به ۸۰ هزار از این پرونده‌ها در محاکم قضایی تشکیل شده که بیش از ۵۰ هزار رای به نفع ما صادر شده است.

وی عنوان کرد: 40 هزار رأی که شامل شهرکرد هم می‌شود اجرا شده و نحوه اجرای احکام مانده است که چگونه صورت بگیرد، تامین منابع شود و اگر حکم قضایی مبنی بر تخریب است در راستای حفط اراضی صورت بگیرد‌.

نیازی با اشاره به مشوق‌های موجود برای جلوگیری از خرده مالکی گفت: یک زمانی قانون وزارت کشاورزی این بود که ۸۵ درصد هزینه‌های‌ آبیاری تحت فشار را پرداخت ‌می‌کرد ولی الان محدودیت اعتبار وجود دارد و به ۴۰ درصد رسیده و پرداخت می‌شود قانون می‌گوید که ما اگر اراضی خود را به حد نصاب رساندیم می‌توانیم تا صد در صد هزینه‌ها را پرداخت کنیم.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور خاطرنشان کرد: اگر کسی بخواهد این یکپارچگی زراعی را انجام دهد تسهیلات به کشاورز برای انجام این کار پرداخت می‌شود.

200 حکم اجرا نشده در چهارمحال و بختیاری در حوزه تغییرکاربری وجود دارد

وی با اشاره به احکام استان عنوان کرد: در حوزه مستثنیات اراضی کشاورزی که قانون تغییر کاربری حاکم است حدود 200 حکم اجرا نشده در چهارمحال و بختیاری داریم که قضات رای به تخریب صادر کردند و این احکام مانده‌اند مانند بیرگان کوهرنگ و برنامه‌ریزی کردیم که تامین اعتبار صورت گیرد.

نیازی ادامه داد: در کل کشور ۱۰ هزار رای اجرا نشده داریم که اگر ماشین‌آلات سایر دستگاه‌ها در اختیار ما قرار گیرد هزینه‌‌ها به شدت کاهش می‌‌‌یابد و در اجرای هر رای حدود ۱۰ تا ۲۰ میلیون اعتبار لازم است.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور در خصوص احکام تخریب در بیرگان گفت: تابع احکام صادره از قوه قضاییه در استان هستیم چه حکم تخریب، چه توقف با دستور قضات انجام می‌شود.

انتهای پیام/ ۶۸۰۳۲/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول