۳۴ درصد محصولات  کشاورزی در معرض خطر آفات قرار دارد/کشاورزان متناسب با آفت از سموم استفاده کنند

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان اطلاع‌رسانی در زمینه نحوه استفاده از سم و کود بمنظور تامین محصولات کشاورزی سالم را ضروری دانست و گفت: ۳۰ تا ۳۴ درصد تولیدات بخش کشاوری را آفات تهدید می‌کند.
فریدون حامدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج با اشاره به اینکه آفات و بیماری محصولات کشاورزی را تهدید می‌کند، اظهار داشت: در راستای کنترل و نظارت بر محصولات و مبارزه با بیماری‌ها سموم مورد نیاز در اختیار کشاورز قرار گیرد. وی اضافه کرد: در زمینه نحوه استفاده از کود و سم در مزارع باید آگاهی‌های لازم در زمینه چگونگی استفاده از سموم به کشاورز ارایه شود که ۲۵۶ کارشناس مجهز به علم روز در استان آموزش‌های لازم به کشاورزان ارایه می‌کنند. وی اطلاع‌رسانی در  زمینه نحوه استفاده از  سم و کود بمنظور تامین محصولات کشاورزی سالم را ضروری دانست و گفت: ۳۰ تا ۳۴ درصد تولیدات بخش کشاوری را آفات تهدید می‌کند. حامدی استفاده از سموم در مزارع را آخرین راهکار مبارزه با بیماری‌ها عنوان کرد و افزود: کشاورزان باید متناسب با افت و بیماری از سموم استفاده کنند. وی حفظ نباتات، پایش، ردیابی، پیش‌آگاهی، کنترل عوامل خسارت، حفظ مزارع در برابر آفات عمومی ( ملخ بومی، موش صحرایی)  و نیز توزیع سموم را جز وظایف جهاد کشاورزی برشمرد. مزارع شهرستان‌های سروآباد، مریوان، سنندج و بانه درگیر ملخ است ضمن اینکه ملخ سالانه هشت تا ۱۰ هزار هکتار از این مزارع را درگیر می‌کند   مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان مزارع شهرستان‌های سروآباد، مریوان، سنندج و بانه را درگیر ملخ دانست و گفت: ملخ سالانه هشت تا ۱۰ هزار هکتار از این مزارع را درگیر می‌کند.
وی با اشاره به اینکه موش در اکثر مزارع یونجه وجود دارد اظهار کرد: در این راستا بمنظور مبارزه با موش مزارع، دولت به صورت رایگان سموم مورد نیاز را در میان کشاورزان توزیع می‌کند اقتصاد استان وابسته به کشاورزی بویژه گندم است   حامدی اذعان داشت: اقتصاد استان وابسته به کشاورزی بویژه گندم است که در این راستا حفظ ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی گندم کشور جزو برنامه‌های جهاد کشاورزی است. مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان علف‌های هرز را کانون آلودگی مزارع دانست و گفت: مبارزه با سن مادر در ۱۷۳ هزار هکتار از مزارع گندم انجام شده است. به گفته حامدی، امسال در ۱۱۳ هزار هکتار مزارع استان سن مادر کنترل شده است. وی افزود: اکنون درگیر سن پوره هستیم، بجز مناطق مرتفع اوباتو، ۱۱۰ هزار هکتار مبارزه انجام شده و امید است ۱۵۰ هزار هکتار دیگر از اراضی مبارزه انجام شود. حامدی یادآورشد: سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع بیماری کرونا در جهان  قرنطینه حیاتی اعلام شده است، در این راستا در ۲ مرز سیرانبند و باشماق مریوان ۲ پست قرنطینه فعال است و ورود محصولات گیاهی به استان را کنترل و گواهی صادر می‌کند. انتهای پیام85\2330.
 آفت پروانه دُم قهوه اي  در جنگلهاي چالوس
09:48 - 16 تیر 1399

1 بازنشر
17 بازدید



1 پاسخ