اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  تشکل های دانشگاهی

نگاهی به کتاب « سال‌های دانشکده» / ماجرای کمک مالی ضدانقلاب به برخی اساتید

اخیرا به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه، کتابی به نام «سال‌های دانشکده» منتشر شده که نشان می‌دهد یک ضدانقلاب از اروپا برای اساتید دانشگاه پول واریز کرده است.

نگاهی به کتاب « سال‌های دانشکده» / ماجرای کمک مالی ضدانقلاب به برخی اساتید

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، اخیرا به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه، کتابی به نام « سالهای دانشکده» توسط انتشارات ماهریس منتشر شده است.

 

این دانشکده بعد از انقلاب، در دانشگاه علامه طباطبایی تهران ادغام شد و اساتید مشهور این رشته نیز در این دانشگاه حضور یافتند.

کتاب سالهای دانشکده، حاوی گزارش‌هایی از دانش‌آموختگان دانشکده علوم ارتباطات و گفت‌وگو با استادان و نیز بیان خاطرات و عکس‌های قدیمی است که توسط سیروس علی‌نژاد، مجید شفتی و رضا قوی‌فکر از فارغ‌التحصیلان رشته روزنامه‌نگاری این دانشکده منتشر شده است.

 

در بخش هایی از این کتاب نکات جالبی به چشم می‌خورد که پرده از برخی ارتباطات سوال برانگیز برداشته است.

در صفحه ۲۱۸ این کتاب آمده است که چگونه فردی به نام مصباح زاده بعد از انقلاب از اروپا برای اساتید علوم ارتباطات دانشگاه علامه پول واریز کرده است.

 


* مصطفی مصباح زاده کیست؟

مصباح زاده یکی از مهمترین کارگزاران مطبوعاتی رژیم شاه و مالک بزرگترین مؤسسه مطبوعاتی ایران یعنی مؤسسه کیهان بود که به گفته خودش، روزنامه کیهان را با حمایت شخص شاه راه اندازی کرد.

وی بخشی از صفحه اول کیهان را بصورت ثابت به شخصی به نام "لطف الله حی" از سرمایه داران یهودی و حامیان رژیم صهیونیستی در ایران واگذار کرده بود. لطف الله حی کسی است که موشه دایان نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی در سفر به ایران مدتها در منزل وی اقامت داشته است!

مصباح زاده در ایام بعد از کودتای ۲۸ مرداد، بیشترین رابطه را با دولت آمریکا داشت و همگام و همراه با آن، دولت انگلستان را نیز از مدنظر و توجه دور نمی کرد.

 

ارتشبد فردوست درباره او می نویسد: مصباح زاده از اعضای فعال شبکه جاسوسی- مطبوعاتی «بدامن» -شبکه اطلاعاتی آمریکا- بود.

براساس اسناد منتشر شده لانه جاسوسی، مصباح زاده در تماس مستقیم با سفیر آمریکا بوده است. سولیوان سفیر آمریکا در یکی از این اسناد که به روزهای پایانی رژیم پهلوی مربوط می شود خطاب به وزارت خارجه کشورش می نویسد: "سناتور مصباح زاده به ما گفته بود، در صورتی که از او خواسته شود، کیهان می تواند در عرض چند هفته از رهبران جبهه ملی «قهرمان ملی» بسازد.

 

در همین سند آمده است: "به مدد روزنامه کیهان اقداماتی در دست است تا از طریق دستکاری در افکار عمومی، جبهه ملی بتواند با زیرکی، رهبری مخالفان را از دست خمینی بیرون آورد".

مصباح زاده پس از فرار به لندن هفته نامه کیهان لندن را با کمک اشرف پهلوی راه اندازی کرد و از همان جا به مخالفت و ضدیت با نظام جمهوری اسلامی ایران برخاست و از هیچگونه توهین و تحقیری نسبت به مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران دریغ نکرد.

بیشترین مشخصه هفته نامه کیهان لندن، تمسخر رزمندگان در دوران جنگ تحمیلی بود تا آنجا که به این علت و به دلیل حمایت تلویحی از عراق مورد اعتراض برخی از گروه های دیگر اپوزیسیون قرار گرفت.

در جلد پنجم از مجموعه کتاب های "نیمه پنهان کارگزاران رژیم پهلوی" نقش سناتور مصباح زاده و عملکرد وی در خدمت به رژیم شاه همراه با اسناد و مدارک مربوطه به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول