اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

کاهش سطح زیر کشت کنجد در قیروکارزین

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین گفت: برآوردهای کارشناسان پهنه حاکی از این است که سطح کشت این محصول تا ۲۰ درصد کاهش داشته و به بیش از ۶۵۰ هکتار برسد.

کاهش سطح زیر کشت کنجد در قیروکارزین

به گزارش خبرنگار سرویس شهرستان‌های خبرگزاری فارس از قیروکارزین، به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی این شهرستان، مهدی همتی امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان از آغاز کشت کنجد از اواسط تیرماه در این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: کنجد عمده‌ترین محصول زراعی تابستانه در قیروکارزین است که کاهش سطح کشت آن در سال جاری پیش‌بینی می‌شود.

 وی با اشاره به سابقه کشت هزار هکتاری کنجد در سنوات گذشته افزود: برآوردهای کارشناسان پهنه حاکی از این است که سطح کشت این محصول تا ۲۰ درصد کاهش داشته و به بیش از ۶۵۰ هکتار برسد.

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین ادامه داد: قیمت فروش نامناسب کنجد در سال پیش، شیوع بیماری کرونا در شهرستان، شرایط سخت ناشی از محدودیت‌های آن و همچنین افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی از مهم‌ترین دلایل کاهش احتمالی در کشت کنجد ارزیابی‌شده است.

همتی اضافه کرد: عملیات کاشت کنجد در بخش افزر به‌عنوان مرکز اصلی کشت این دانه روغنی در شهرستان قیروکارزین هم‌اکنون در حال انجام است و تا اوایل مردادماه در اراضی بخش مرکزی ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه کاشت کنجد عمدتاً دست پاش انجام می‌شود، بیان داشت: استفاده از بذرکارها برای کشت این محصول توسط کارشناسان پهنه ترویج می‌شود تا ضمن کشت مکانیزه و کاهش بذر مصرفی شاهد افزایش عملکرد محصول در واحد سطح باشیم.

این مسئول بابیان اینکه بر اساس آخرین آمار قیروکارزین با ۲۰ درصد تولید کل محصول کنجد استان از عمده تولیدکنندگان کنجد در فارس است، ابراز داشت: کاهش مصرف آب کشاورزی و نیاز آب کم سبب شده تا گیاه کنجد نسبت به دیگر کشت‌های تابستانه از سالیان پیش به‌عنوان کشت جایگزین موردتوجه کشاورزان و جهاد کشاورزی قرار بگیرد.

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین به مبحث مهم خاک‌ورزی حفاظتی در کشت کنجد تأکید کرد و گفت: عمده کشت کنجد در این شهرستان به‌صورت بی‌خاک‌ورزی یا کم خاک‌ورزی انجام می‌شود که نقش مهمی در جلوگیری از فرسایش و حفظ رطوبت خاک دارد.

همتی خاطرنشان کرد: در عملیات خاک‌ورزی حفاظتی با توجه به باقی ماندن ۳۰ درصد از بقایای گیاهی کشت پیشین، رطوبت ذخیره‌شده در خاک که تقریباً همیشه یکی از عوامل بحرانی در تولید محصولات است، افزایش داشته و بهبود عملکرد محصول را در بردارد و موجب افزایش مواد آلی خاک می‌شود.

وی تصریح کرد: میانگین تولید کنجد در هر هکتار از اراضی قیروکارزین بیش از هزار کیلوگرم است که محصول تولیدی به دلیل نبود کارگاه‌های فراوری در این شهرستان به‌صورت خام توسط واسطه‌ها خریداری و به تمام نقاط کشور ارسال می‌شود.

انتهای پیام/ ی

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول