اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  لرستان

استقبال از کرونا با رقص و همنوازی

مراسم عروسی که تا دیروز موجب پیوند اجتماعی و منزلت خانواده عروس و داماد می‌شد حالا عامل انتقال بیماری و فاجعه انسانی شده است.

استقبال از کرونا با رقص و همنوازی

خبرگزاری فارس لرستان_ بهنام فروتن‌نیا؛ کرونا ویروس تاجدار شش ماهه، حالا جهان را فتح کرده و علاوه بر تهدید سلامت ساکنین کره خاکی مناسبات اجتماعی، اقتصاد، سیاست و فرهنگ جوامع را تحت تأثیر قرار داده است.

 به نوعی سبک زندگی را بسته به نوع زندگی اجتماعی جوامع دگرگون نموده آن هم به شکل بی‌رحمانه و سخت به سبک ویروس کرونا تا آنجا که مقاومت در برابر تغییر سبک زندگی پیامدهای خطرناکی برای مردم خواهد داشت.

یک نمونه از رفتارهای اجتماعی که در ایام کرونا باید تغییر کند مربوط به فرهنگ و رسوم عروسی است.

 لرستان سرزمین عشیره و ایل با پیوندهای اجتماعی از دیرباز با آیین‌های خاص عروسی شناخته می‌شود.

 

عروسی در گذشته لرستان تنها پیوند زناشویی یک زوج نبوده بلکه عامل انسجام خانواده و اجتماع است. هم نوازی، نواهای رقص بومی با ضرباهنگ در مقام سنگین سما، دوپا، سه پا، شانه شکی و...مشارکت اجتماعی در کمک به زوج جوان، پخت غذا، مهریه، شیربها و حضور دسته‌جمعی اقوام و آشنایان قبل از مراسم عروسی و بعد از آن ریشه در سنت و یک اتحاد اجتماعی در احترام به عروس و داماد و خانواده بوده است.

آئینی زیبا و ماندگار که علیرغم گسست بسیاری از آداب و رسوم، این سنت حسنه مشارکت اجتماعی با اشکال مدرنیته انجام می‌شود.

با شیوع گسترده بیماری کرونا و لزوم پیشگیری از ابتلا به این بیماری از اسفندماه 98 تالارهای پذیرایی تعطیل و عملاً مراسم عروسی لغو و خانواده‌ها به امید اینکه طی چند ماه خطر بیماری کنترل یا واکسن آن تهیه شود صبر پیشه کردند.

بعد از ماه مبارک رمضان با تعطیلی تالارها مراسم عروسی خانگی رونق گرفت و متعاقب آن تالارها با رعایت اصول بهداشتی و ظرفیت یک سوم میزبان مراسم عروسی بودند.

علیرغم رعایت مسائل بهداشتی اما تجمعات خانوادگی در مراسم  فاجعه ساز شد و یکی از عوامل مهم افزایش تعداد بیمارهای کرونایی و متعاقب آن افزایش فوت‌شدگان رابطه مستقیم با مراسم عروسی داشته است و هشدارهای مسئولین و کارشناسان بهداشتی نیز کارساز واقع نشده و هرروز شاهد برگزاری مراسم در گوشه و کنار اقصی نقاط استان هستیم.

امروز جامعه منسجم و متحد لرستان در بستر اجتماعی شاهد یک پارادوکس به تاسی از ویروس کرونا شده فرهنگ و رسومی که تا دیروز موجب پیوند اجتماعی و منزلت  خانواده عروس و داماد در مراسمی به نام عروسی می‌شد حالا این مراسم عامل انتقال بیماری و فاجعه انسانی شده است.

بر اساس اعلام کارشناسان مرتبط هر مراسم عروسی عامل ابتلای 50 الی 60 نفر به بیماری کرونا است.

یعنی استقبال از مرگ با رقص و پای‌کوبی و ترانه‌های محلی، بدون شک اصلاح این سبک فرهنگ زندگی نیازمند عزم ملی و اراده اجتماعی است که با ایجاد یا فراهم آوردن محیط، شرایط، امکانات، اطلاعات و ارائه کمک‌های راهبردی و روان‌شناختی، به مردم امکان می‌دهد دست به عمل بزنند و رفتار خود را عوض کنند. 

 

حمایت از تغییر رفتار ممکن است شکل‌های گوناگون به خود بگیرد، اما هدف همه اشکال پشتیبانی این است که اقدام و عمل را برای مردم آسان‌تر کند.

در چنین شرایطی گروه‌های مرجع مرتبط با جوانان باید وارد عمل شده و با برگزاری دوره‌های مشاوره‌ای از یک سو و ارائه مشوق‌های اقتصادی و معنوی زمینه ازدواج آسان و کم تجمع را فراهم نمایند.

از طرفی پشتوانه نخبگان و الگوسازی و پخش مراسم ساده از رسانه ملی و شبکه‌های اجتماعی به عنوان مکمل و پشتوانه امنیتی دولت در این زمینه می‌تواند موثر واقع شود.

بدون شک هزینه چند برابری در حوزه پیشگیری مناسب‌تر از هزینه در حوزه درمان است.

انتهای پیام/85020

نگارنده بهنام فروتن نیا

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول