سیدمرتضی قرشی در گفتوگو با خبرنگار سرویس شهرستانهای فارس در لارستان با بیان اینکه بارشهای خوب در اواخر سال گذشته و ابتدای سال جدید باعث افزایش علوفه و بهبود وضعیت مراتع شهرستان شد، اظهار داشت: در پی این مهم چرای دام بهصورت مطلوب انجام گرفت که نتیجه آن افزایش تولید گوشت قرمز و شیر و سایر محصولات وابسته بود.
وی با اشاره به اینکه کاهش هزینههای تولید و افزایش درآمد، موجب ماندگاری عشایر به عنوان تولیدکننده شد، افزود: تولید لبنیات عشایر شامل شیر، ماست، دوغ، کشک، پنیر، کره و روغن حیوانی و غیره است.
رئیس امور عشایر لارستان با اذعان به اینکه میزان تولید گوشت قرمز عشایر این خطه حدود 70 تن در سال است، تصریح کرد: خوشبختانه با بارشهای بهموقع، تولید گوشت قرمز عشایر در لارستان نسبت به سال گذشته افزایش قابلتوجه داشته بهطوریکه تولید گوشت قرمز در سال ۹۷ حدود ۴۵ تن و در سال ۹۸ به ۷۰ تن رسید.
قرشی با بیان اینکه عمده دام عشایر شهرستان لارستان گوسفند و بز و بهصورت محدود شتر است، خاطرنشان کرد: با حضور حداکثری عشایر در فصل قشلاق در لارستان تعداد ۲۳۰ هزار رأس و در فصل ییلاق ۳۲ هزار رأس انواع دام جابهجا میشود.
وی بابیان اینکه بهطورکلی تولید محصولات لبنی، پروتئینی و صنایعدستی از شاخصههای جامعه عشایری است، ادامه داد: محصولات صنایعدستی تولیدی عشایر لارستان از جمله قالی، گلیم و غیره است که بیشتر آن خودمصرفی است.
قرشی با اشاره به اینکه در دامهای عشایر بیش از یکمیلیون و ۴۳۷ هزار کیلوگرم شیر تولید میکنند، خاطرنشان کرد: فروش شیر به دلیل فسادپذیری سریع در جامعه عشایر ممکن نیست و پس از تبدیل محصولات لبنی بیشتر به صورت کشک ،کره و روغن به بازار مصرف ارائه میشود.
رئیس امور عشایر لارستان با اذعان به اینکه مجموع تولید گوشت قرمز در استان فارس در سال در حدود ۲ هزار و ۸۲۰ تن است که سهم لارستان حدود ۳ درصد است، بیان کرد: جامعه عشایری با داشتن ظرفیتها و پتانسیلهای بسیار ارزشمند و قابلتوجه در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جایگاه و نقش مهمی داشته و در این برهه از زمان از نظر اقتصاد مقاومتی و جهش تولید نیز یکی از نقاط قوت محسوب میشوند.
انتهای پیام/ س