اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

لابی FDD: باید با تحریم شرکت‌های چین جلوی توافق تهران-پکن را بگیریم

یکی از مشاوران غیررسمی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد تحریم‌های شرکت‌ها و بانک‌های چینی برای جلوگیری از محقق شدن توافق تهران-پکن را داده است.

لابی FDD: باید با تحریم شرکت‌های چین جلوی توافق تهران-پکن را بگیریم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مارک دابوویتز»، مدیر عامل لابی صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسی» (اف‌دی‌دی) که یکی از مشاوران غیررسمی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران به شمار می‌رود پیشنهاد تازه‌ای برای جلوگیری از محقق شدن توافق ایران و چین مطرح کرده است.

دابوویتز که ظاهراً از خنثی شدن اثر سیاست موسوم به «فشار حداکثری» در اثر توافق ایران و چین نگران شده در حساب کاربری‌اش در توئیتر پیشنهاد اعمال تحریم‌های ثانویه علیه شرکت‌ها و بانک‌های چینی به بهانه همکاری با ایران را مطرح کرده است. 

او نوشت: «چین-ایران: کلید تضمین اینکه توافق ایران-چین هرگز به ظرفیت بالقوه‌اش نمی‌رسد ادامه دادن کارزار فشارحداکثری با اجرای تحریم‌های ثانویه علیه هر بانک یا شرکتی است که وارد فعالیت‌های قابل تحریم شود.»

مفاد توافق ایران-چین

اول تیرماه امسال در خبر کوتاهی اعلام شد که پیش نویس نهایی سند «برنامه ۲۵ ساله همکاری های جامع ایران و چین» به تصویب هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران رسید و وزارت امورخارجه مامور انجام اقدامات نهایی تا امضای این سند با طرف چینی شد.

این سند با عنوان رسمی «برنامه همکاری های جامع ایران و چین » ثبت شده و حوزه‌های  سیاسی، امنیتی، دفاعی، فرهنگی، کشاورزی، اقتصادی، علمی، جهانگردی، نفت و انرژی، زیرساخت های مخابراتی و فناوری ارتباطات، تجارت، بهداشت و سلامت و ... را شامل می‌شود.

در برخی از بندها صحبت از تسهیل سرمایه گذاری و فاینانس است و برخی از بندها از حمایت های متقابل سیاسی در مجامع بین المللی می‌گوید. در حوزه نظامی و دفاعی موضوعاتی همچون آموزش، انتقال فناوری های دفاعی، مبارزه با تروریسم و رزمایش مشترک آمده است.

از نکات بسیار مهم این سند می‌توان به توافق بر سر تجارت با ارزهای ملی یاد کرد. همچنین در این سند بارها به طرح بزرگ چین به نام «یک کمربند- یک راه» (طرحی بر بستر مسیر جاده ابریشم) اشاره شده و این که ایران می تواند ضمن مشارکت فعال در این طرح جهانی،  از فواید اقتصادی و صندوق اعطای وام این طرح نیز بهره مند شود.

بر اساس این مدارک چین وارد کننده ثابت نفت از ایران خواهد بود و ایران نیز باید نگرانی‌های چین برای بازگشت سرمایه گذاری خود را برطرف کند.

ارتقای همکاری‌های بانکی ، مالی و بیمه‌ای و گشایش شعبات بانک های ایران و تاسیس بانک مشترک ایران و چین به ویژه ایجاد پیام رسان ملی میان دو کشور به جای سوییفت نیز مطرح شده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول