اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

موسوی: آتش سوزی‌های اخیر در کشور ربطی به حملات سایبری نداشته است

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه آتش سوزی‌های اخیر در کشور ربطی به حملات سایبری نداشته، تصریح کرد: ممکن است در دفاع از خود در مقابل حملات سایبری از هر وسیله‌ای اعم از فضای سایبری یا سایر جنگ افزارها استفاده کنیم.

موسوی: آتش سوزی‌های اخیر در کشور ربطی به حملات سایبری نداشته است

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (پنجشنبه) در گفت‌وگویی با خبرنگاران به ادعاها در باره خرابکاری و حملات سایبری علیه کشورمان توسط برخی دولت‌ها و رژیم‌ها پاسخ گفت.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به ادعاهایی که اخیرا در فضای رسانه‌ای شاهد آن هستیم، آیا شما تایید می‌کنید که حملات سایبری به کشور انجام شده است؟ گفت: هزاران حمله سایبری به صورت روزانه به زیرساخت‌های کشور می‌شود که چیز جدیدی نیست، اکثراین حملات بدون هیچ تاثیری توسط سامانه‌های پدافند و "تیم‌های واکنش به حوادث کامپیوتری" ما دفع می‌شوند.

*مهاجمان به اهداف اصلی خود در این حملات نرسیده‌اند

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: در چند ماه اخیر چند حمله سایبری با ابعاد گسترده‌تر هم به زیرساخت‌های کشور رخ داده که با تحلیل ابعاد و فناوری به کار  رفته می‌توان گفت از ناحیه دولت‌ها پشتیبانی یا انجام شده است. خوشبختانه مهاجمان به اهداف اصلی خود در این حملات نرسیده‌اند.

موسوی افزود: بررسی‌های فنی و الکترونیک فارنزیک توسط متخصصان داخلی انجام شده و دولت‌های حمایت کننده و هدایت کننده حملات (در بعضی موارد دولت حامی) به همراه گروه‌های مباشر این حملات شناسایی شده‌اند. 

سخنگوی وزارت خارجه عنوان کرد: حجم ارتکاب به جرائم و اعمال نقض مقررات بین‌المللی که اکثر اعمال این مورد اخیر توسط دولت آمریکا صورت می‌گیرد یک مسئله نگران کننده برای همه جهان است که جامعه بین‌المللی باید پاسخ مناسبی به آن بدهد. 

*آتش سوزی‌های اخیر ربطی به حملات سایبری نداشته

وی در پاسخ به این پرسش که آیا خرابکاری‌ها  و آتش سوزی‌های اخیر ناشی از این حملات بوده است؛ مخصوصا با توجه به خبری که در مورد دستور رئیس جمهور آمریکا  برای حمله سایبری به ایران و چند کشور دیگر منتشر شده است؟ عنوان کرد: خیر، آتش سوزی‌های اخیر ربطی به حملات سایبری نداشته است. در مورد دستور آقای ترامپ خیلی طبیعی است که بگوییم از این پس هر حمله سایبری به ایران بشود مظنون اصلی دولت آمریکا خواهد بود، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: ما پیگیری بین‌المللی این دستور غیر قانونی و مجرمانه و اثبات مسئولیت دولت آمریکا را در دستور کار قرار خواهیم داد. همچنین حق را برای دفاع مشروع و پاسخ متناسب و مقتضی به تجاوز و لطمه به کشورمان را به حملات سایبری و غیر سایبری محفوظ می‌داریم.

*آتش سوزی محدود در جنگل و پالایشگاه و غیره در فصول تابستان نه عجیب است و نه مختص به امسال بوده

موسوی در پاسخ به این سوال که آیا ایران پاسخی به این حملات داده یا قصد دارد که بدهد؟ گفت:اجازه بدهید که اول روشن کنم که برعهده گرفتن غیر رسمی یا بلوف‌های توخالی در انتساب هر حادثه‌ای که در کشور ما رخ می‌دهد توسط دیگران نشان دهنده اوج استیصال و دست بسته بودن آنهاست وگرنه آتش سوزی محدود در جنگل و پالایشگاه و غیره در فصول تابستان نه عجیب است و نه مختص به امسال بوده است.پس آنچه توضیح می‌دهیم الزاما ربطی به حوادثی که در ذهن شماست ندارد. 

موسوی افزود: ایران حق خود در انجام عمل متقابل مناسب و متناسب را در زمان مقتضی محفوظ می‌داند. ما ممکن است در دفاع از خود در مقابل حملات سایبری از هر وسیله‌ای اعم از فضای سایبری یا سایر جنگ افزارها استفاده کنیم. 

 سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: علاوه بر این، ما همه تلاش خود را به کار خواهیم بست تا مسئولیت بین‌المللی کشوری که آغاز کننده یا تسهیل کننده چنین حملاتی باشد را اثبات کرده و آنها را در مقابل اعمال غیر قانونی خود پاسخگو کنیم.

به گزارش فارس، «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) بعد از برخوردار شدن از اختیارات گسترده‌تر برای انجام عملیات‌های سایبری در سال ۲۰۱۸ عملیات‌های مخفیانه‌ای را علیه چند کشور از جمله ایران انجام داده است. 

«یاهونیوز» در این خصوص گزارش داد: این مجوز مخفیانه با رفع برخی محدودیت‌های موجود، به آژانس جاسوسی آمریکا اختیارات بیشتری برای انجام عملیات‌های مخفیانه سایبری هم از لحاظ نوع عملیات‌‌ها و هم از لحاظ اهداف آن عملیات‌ها اعطا کرده است. با این فرمان، سیا مجاز شده بدون نیاز به دریافت اجازه از کاخ سفید عملیات‌های سایبری مخفیانه انجام دهد.

یک مقام سابق امریکایی دستور رئیس‌جمهور آمریکا را «بسیار ستیزه‌‌جویانه» توصیف کرد و گفت که به سیا اختیار انجام حملات سایبری علیه چند کشور دشمن را داده است. وی گفت در این سند از روسیه، چین، ایران و کره شمالی نام برده شده، اما این سند برای برخی کشورهای دیگر هم قابل اجرا است.(اینجا بخوانید)

پیش از این نیز علیرضا میریوسفی سخنگوی نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل در پاسخ به یادداشت مغرضانه «بلومبرگ» تأکید کرد که هرگونه خرابکاری در ایران، می‌تواند آغازی برای یک درگیری تمام عیار باشد.(جزییات بیشتر)

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول