اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

نانودارویی برای بهبود بیماران مبتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی

برای کمک به بهبود بیمارانی که دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شده‌اند، محققان نانوذرات حاوی پپتید ساختند. این نانودارو روی موش‌های آزمایشگاهی نتایج مثبتی داشته است.

نانودارویی برای بهبود بیماران مبتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ایران، محققان معتقدند که نانوداروی جدید آنها موفق به درمان حمله قلبی در موش‌های آزمایشگاهی شده‌است. آنها نانوذرات جدیدی ساختند که می‌تواند پپتیدهای Mp۶ را در بدن رهاسازی کند، پپتیدی که قادر به مهار ترومبوز و کاهش التهاب بدن بدون افزایش خطر خونریزی پس از سکته قلبی می‌شود.

دانشمندان برای مهار ترومبوز (تشکیل لخته‌های خونی) بدون افزایش خطر خونریزی، یک سامانه رهایش داروی مبتنی بر نانوذرات ساخته‌اند. این تیم معتقد است که این نوآوری درمانی می‌تواند اثرات جانبی داروهای ضدپلاکت‌ها را که در حال حاضر استفاده می‌شوند، به حداقل برسانند، در واقع یک روش درمان تکمیلی برای بهبود بعد از حمله قلبی یا مغزی است.

محققان دانشگاه ایلینویز در شیکاگو نشان دادند که این داروی آنها بدون ایجاد خونریزی بیش از حد در معالجه حملات قلبی در مدل‌های حیوانی موثر است.

ژیائوپینگ دو، استاد داروسازی دانشگاه ایلینویز که رهبر این گروه تحقیقاتی است نتایج یافته‌های خود را در Science Translational Medicine به چاپ رسانده است.

وی می‌گوید: «متاسفانه داروهای ضدپلاکت کنونی نه تنها مانع از لخته شدن خون که این موضوع باعث حمله قلبی و سکته مغزی می‌شود، بلکه پلاکت‌ها را نیز مختل می‌کند. در واقع در هنگام خونریزی در عملکرد پلاکت‌ها برای لخته شدن خون، اختلال ایجاد می‌کنند. در برخی موارد، خونریزی شدید می‌تواند زندگی بیمار را تهدید کند. جادوی این داروی جدید آن است که از لخته شدن جلوگیری کرده اما باعث نمی‌شود که فرد در معرض خونریزی قرار گیرد.»

در این پروژه، محققان نانوذراتی برای انتقال و تحویل پپتید Mp۶ به پلاکت‌ها ارائه کردند. این داروی حاوی نانوذرات حامل پپتید که به M۳mP۶ شهرت دارد، روی موش‌ها با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفته است.

بررسی محققان این پروژه نشان می‌دهد که استفاده از این دارو در موش‌ها موجب شده تا آسیب به قلب کاهش یافته و ترومبوز به حداقل برسد و التهاب نیز کم شود. همچنین عملکرد قلب بهبود پیدا کرده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول