اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

خانواده

تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت به پیگیری سریع‌تر موضوعات خانواده کمک می‌کند

سطح جانشینی جمعیت 2.1 است؛ بنابراین باید حداقل به 2.1 برسیم، به همین دلیل لازم است کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده تشکیل شود تا هرچه سریعتر سیاست تشویقی- حمایتی مطرح شود که انشالله جمعیت به نرخ جانشینی برسد و خطر پیری کاهش یابد.

تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت به پیگیری سریع‌تر موضوعات خانواده کمک می‌کند

گروه خانواده؛ نعیمه موحد: چند ماهی است بحث درباره راه‌اندازی کمیسیون ویژه‌ای در مجلس مخصوص مسائل مربوط به خانواده و جمعیت مطرح است. نمایندگان مجلس یازدهم معتقدند مسائل مربوط به خانواده و جمعیت هم از نظر اینکه سال‌ها به خاطر بی‌توجهی دولت و نمایندگان سابق بر زمین مانده و هم از جهت اهمیت و ارزشی که دارند؛ باید به صورت ویژه و در قالب یک کمیسیون مجزا بررسی و به مرحله اجرایی شدن برسند.

اگرچه رای‌گیری درباره تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده مدتی است به طول انجامیده اما نمایندگان مجلس به آینده این کمیسیون در صورت تصویب امیدهای بسیاری دارند

در همین راستا حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاجدینی معتقد است که کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده باید تشکیل شود تا هرچه سریعتر سیاست تشویقی- حمایتی مطرح شود که انشالله جمعیت به نرخ جانشینی برسد و خطر پیری کاهش یابد.

 

چرا مجلس یازدهم به دنیال تشکیل کمیسیون ویژه برای مسائل مربوط به خانواده و جمعیت رفته است؟                                                               
با روی کار آمدن مجلس یازدهم، موضوع تغییر ساختار سنی و پیری جمعیت به یکی از مسائل اساسی حوزه سیاستگذاری بدل شده است. این در حالی است که با وجود تاکیدات مکرر کارشناسان حوزه جمعیت، بیش از یک دهه نسبت به قانونگذاری و تصویب طرح‌های مشوق فرزندآوری و حمایت از خانواده غفلت شده است.
در این راستا، برخی از نمایندگان در مجلس معتقدند برای جبران عقب ماندگی مجلس در حوزه سیاستگذاری جمعیت، باید ساختاری تحت عنوان کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده ایجاد شود تا به صورت فوری به نابسامانی‌ها در این موضوع رسیدگی شود.

این طرح نمایندگان مخالف هم دارد؟

برخی از نمایندگان  با این ساختارسازی برای مسئله جمعیت مخالف هستند و آن را موضوعی غیر ضرور تلقی می‌کنند. این طیف تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده را با وجود کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، موازی‌کاری می‌دانند.

استدلال برای این عدم موازی‌کاری چیست؟
اکنون وضعیت جمعیت بحرانی است. هنوز نرخ باروری‌کل به سطح جانشینی نرسیده است و طبق نظر کارشناسان این شاخص کمتر از 1.7 است.
وی افزود: سطح جانشینی جمعیت 2.1 است؛ بنابراین باید حداقل به 2.1 برسیم، به همین دلیل لازم است کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده تشکیل شود تا هرچه سریعتر سیاست تشویقی- حمایتی مطرح شود که انشالله جمعیت به نرخ جانشینی برسد و خطر پیری کاهش یابد.
این موضوع می‌‌تواند به پیگیری تخصصی‌تر موضوع کمک کند؛ چرا که مسئله جمعیت، موضوعی جامع و بین رشته‌ای است و مثلا یک بخش جمعیت، اقتصاد ، یک بخش حقوق و بخشی از آن فنی است. این نیازمند تمرکز بیشتر است که تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت میتواند این موضوع را بهبود بخشد.

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول