اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

دانش‌آموزان بسیاری از کشورها در مدارس کشمش آذربایجان مصرف می‌کنند

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی، گفت: محصولات فرآوری شده مثل کشمش و رب به 54 کشور دنیا صادر می‌شود که روسیه، ارمنستان، عراق، افغانستان به‌ترتیب بیشترین آمار صادرات را دارند، در بسیاری از کشورها بسته‌های کشمش مصرفی برای دانش‌آموزان مدارس از کشور ما صادر می‌شود.

دانش‌آموزان بسیاری از کشورها در مدارس کشمش آذربایجان مصرف می‌کنند

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت، ضمن تبریک هفته دولت از افتتاح 82 پروژه در هفته آینده خبر داد و اظهار داشت: در این هفته به مناسبت هفته دولت 82 پروژه را جمعا با اعتباری بالغ بر یک‌هزار و 230  میلیارد ریال افتتاح خواهیم کرد.

وی ادامه داد: 40 پروژه قابل افتتاح در بخش کشاورزی آذربایجان‌شرقی در هفته دولت به بخش آب و خاک، 18 پروژه به بخش باغبانی، 14 پروژه به بخش دام طیور، 6 پروژه به بخش صنایع کشاورزی و دو پروژه مربوط به ترویج و یک پروژه هم به بخش شیلات اختصاص دارد.

لازم به ذکر است، سهم آورده سال 98 نسبت به سال‌های گذشته بیشتر است.

فتحی ادامه داد: با وجود  تمام تحریم‌ها و مشکلات در کشور توانستیم توفیقاتی در سطح استان و کشور کسب کنیم، رشد منفی سایر بخش‌ها را توانستیم با رشد مثبت کشاورزی مرتفع کنیم.

وی با بیان اینکه در ایام کرونا سه نفر از همکاران سازمان جهاد کشاورزی به‌دلیل کرونا فوت کرده‌اند که یادشان را گرامی می‌داریم، تصریح کرد: اصحاب رسانه از آغاز بیماری کرونا با ورود به بخش کشاورزی سنگ تمام گذاشتند و از تمامی ظرفیت و توان خود استفاده کردند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به تحریم‌های همه جانبه، گفت: در این وضعیت تحریم و کرونا نه تنها کاهش در تولید نبود بلکه افزایش تولید انواع محصولات کشاورزی در این شرایط سخت را داشتیم.

وی، مکانیزاسیون ادوات کشاورزی را یکی از موارد مهم و قابل توجه خواند و متذکر شد نیاز است، کشاورزان استان به ضرورت مکانیزاسیون توجه ویژه‌ای داشته باشند که تاکنون رضایت‌بخش بوده است، در یک سال گذشته یک‌هزار و 150 دستگاه تراکتور تحویل کشاورزان استان داده شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، ادامه داد: روستاهایی را در حوزه گلخانه‌ای و الگوی کشت مناسب استان اجرایی کرده‌ایم، در روستاهای اطراف دریاچه ارومیه محصولاتی با نیاز آبی کمتر، الگوی کشت به کشاورزان آن منطقه ارائه شده است، در حوزه آب خاک اجرای سیستم‌های نوین آبیاری صورت گرفته است و در شهرستان‌های مختلف به‌دلیل کمبود آب خیلی خوب عمل کرده‌اند.

فتحی، ابراز امیدواری کرد: همیشه از عدم مشارکت بخش خصوصی گله‌مند بودیم که بحمدالله در یک‌سال اخیر حضور بخش خصوصی در حوزه کشاورزی بسیار حائز اهمیت و مورد قبول بوده است.

وی با اشاره به تامین مواد غذایی و مشکلات آن، بیان داشت: در تامین پروتئین سال بسیار سختی را گذراندیم، هر چند که به دروغ می‌گویند مواد غذایی تحریم نیست اما به‌دلیل تحریم‌های مواد غذایی با مشکلات بسیاری مواجه شدیم، مشکلات و نابسامانی‌های پروتئینی ما به‌دلیل تحریم‌های ظالمانه و یک‌طرفانه آمریکاست، باوجود اینکه به لحاظ وفور نعمت مشکلی بر سر سفره ها نداشتیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با دعوت از سرمایه‌گذاران، یادآور شد: از سرمایه‌گذاران می‌خواهیم در حوزه کشاورزی سرمایه‌گذاری کنند، اکنون سازمان جهادکشاورزی شرایط صدور پروانه را تسهیل کرده است.

وی، در بخش دیگری با اشاره به رسالت حفاظت سازمان جهاد کشاورزی از اراضی کشاورزی و جنگل‌های استان، ادامه داد: حفظ و صیانت از اراضی کشاورزی و جنگل‌ها یکی از وظایف سازمان جهاد کشاورزی است، اگر ادعا کنیم روزانه نظارت داریم اشتباه است اما از ظرفیت‌های مردمی و گروهی برای اطلاع‌رسانی استفاده می‌کنیم، اراضی بسیاری به عرصه برگشته است و خوشبختانه در سال 99 هم ادامه خواهد داشت ضمن اینکه از ورود دستگاه قضایی سپاسگزاریم.

 فتحی با اشاره به کشت گوجه‌فرنگی طی امسال که با مشکلاتی مواجه شده است، اذعان داشت: باید تولید مازاد، صادرات و فرآوری و ذخیره‌سازی را در برنامه داشته باشیم، بعضی از محصولات را جز الگوی کشت قرار نمی‌دهیم به‌خاطر اینکه آب‌بری بیشتری دارند.

هیچ‌گونه کود و سم اضافی در آذربایجان‌شرقی مصرف نمی‌شود

وی ادامه داد: در آذربایجان‌شرقی هیچ‌گونه کود و سم اضافی مصرف نمی‌شود، در اراضی دیمی محصولات کاملا ارگانیک است، در حوزه زراعی اگر کود و سم بیشتری مصرف کنیم میزان متوسط باید بالا رود، محصولی که در استان تولید می‌شود کاملا سالم است و اگر احیانا موردی هم دیده شد ما حاضریم پاسخگو باشیم.

فتحی تصریح کرد: برای تولید مرغ به مرغ لاین و مرغ مادر نیاز داریم، کسانی که از مرغ لاین استفاده می‌کنند در صف اول دریافت مواد دامی قرار می‌گیرند.

وی با اشاره بر مورد اهمیت قرار گرفتن تولیدات داخلی گفت: در حال حاضر مرغ لاین آرین در دستور کار قرار گرفته و طی امسال ۳۰ درصد از جوجه‌ریزی‌ها از مرغ لاین آرین خواهد بود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به موضوع کمبود آب ابراز کرد: در کل دنیا بیشترین میزان مصرف آب در حوزه کشاورزی است، علاوه بر اینکه آب کشاورزی با آب شرب جداست، برنامه ما این است که از آب بهینه استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: استان‌های آذربایجان‌شرقی و غربی قطب تولید سیب هستند، نصف این مازاد بر نیاز است و امیدواریم امسال تولیدات خوبی در زمینه سیب داشته باشیم.

محصولات فرآوری شده مثل کشمش و رب به 54 کشور دنیا صادر می‌شود 

وی ادامه داد: محصولات فرآوری شده مثل کشمش و رب به 54 کشور دنیا صادر می‌شود که روسیه، ارمنستان، عراق، افغانستان به‌ترتیب بیشترین آمار صادرات را دارند، در بسیاری از کشورها بسته‌های کشمش مصرفی برای دانش‌آموزان مدارس از کشور ما صادر می‌شود.

فتحی با اشاره به مشکلاتی که در حریم شهرها وجود دارد، گفت: در حریم شهرها شهرداری و سازمان جهاد کشاورزی با مشکلاتی رو به‌رو هستیم که قرار شده است شهرداری بدون استعلام از جهادکشاورزی ماده 100 صادر نکند.

وی با اشاره به خانه باغ‌هایی که بدون مجوز ساخته می‌شوند هشدار داد و متذکر شد: همکاران ما در حوزه اراضی و یگان حفاظت اراضی کشاورزی قلع و قمع‌ها را در برنامه خود دارند که به‌طور معمول روزانه یک مورد قلع و قمع در راستای اجرای تبصره 2 ماده 10 را اعمال می‌کنیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره بر شیوع ویروس کرونا بیان کرد: شیوع این ویروس شرایط را برای تمامی بخش‌های کشاورزی سخت کرده بود اما این مشکل در بخش کشاورزی و در راستای تأمین امنیت غذایی و غذای مورد نیاز جامعه بسیار سخت‌تر بود اما با تمام این وجود، باید به فعالیت خود ادامه می‌داد.

مهندس فتحی افزود: واحد مرغداری نمی‌تواند تلاش خود را متوقف کند، چرا که این واحد، یک واحد دارای موجود زنده است و قطع حیات آن امکان‌پذیر نیست و اینکه این تولیدات باید بر سر سفره‌ها نمود پیدا کرده و غذای مورد نیاز افراد را تأمین کند؛ پس بنابراین امکان تعطیل بخش کشاورزی در هر شرایطی وجود ندارد.

وی بیان کرد: کارشناسان برای افزایش عملکرد در واحد ثبت و انتقال دانش جدید به واحدهای دیگر، مجبور به حضور در کنار کشاورزان هستند و تفکیک این دو مورد از همدیگر امکان‌پذیر نیست؛ کشاورزان از تجربه دانش بومی برخوردار هستند و تجربه دانش جدید بر عهده کارشناسان این سازمان است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، ادامه داد: در دوران شیوع ویروس کرونا، کارشناسان نیز در کنار کشاورزان بوده‌اند و از سویی کشاورزان نیز از تجربه ظرفیت‌های رسانه‌ای بهره برده‌اند؛ خبرنگاران با انتشار مطالبی در خصوص مسائل مربوط به کشاورزی در دوران شیوع ویروس کرونا شریکی در تأمین امنیت غذایی کشور بوده‌اند.

فتحی با تأکید بر عدم کمبود محصولات کشاورزی در بخش‌های مختلف، گفت: تمام این موارد باعث شد  با وجود تمام مشکلات، نه تنها با کاهش تولید انواع محصولات کشاورزی اعم از دامی، باغی، زراعی و شیلاتی روبه رو نبوده‌ایم بلکه افزایش محصولات کشاورزی را نیز شاهد بودیم و صادرات محصولات کشاورزی را نیز شاهد بوده‌ایم که حاصل تلاش قشر زحمتکش کشاورزان بود.

آخرین وضعیت واحدهای دامی خسارت دیده از زلزله در سراب و میانه

 فتحی به خسارت‌های واحدهای دامی در مناطق زلزله‌زده و میانه نیز تأکید کرده و افزود: بیش از ۴ هزار واحد دامی در مناطق زلزله مناطق سراب و میانه تخریب شده بود که با اعطای ۱۵ میلیون تسهیلات و ۵ میلیون وام بلاعوض در هر دو شهرستان بیش از ۹۹ درصد از این پرونده‌ها عقد قرارداد شده است تا کار ساخت واحدهای دامی با فرا رسیدن فصل سرما اتمام یابد.

وی با توجه بر اولویت اماکن دامی بر اماکن مسکونی در مناطق زلزله‌زده میانه ابراز کرد: در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی بیش از ۱۱۸ میلیارد تومان، جذب منابع صورت گرفته که بیش از سهم استانی بوده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، اذعان داشت: لازمه افزایش بهره‌وری، مکانیزاسیون کشاورزی است و اگر خواهان افزایش بهره‌وری هستیم، باید مکانیزاسیون کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد که در سال ۹۹ نیز تعهدات خود را در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی در حدود ۸۰ درصد انجام داده‌ایم.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، اصلاح الگوی برای امنیت تأمین غذایی اهمیت دو چندانی دارد که اجرای آن در حوضه دریاچه ارومیه انجام گرفته است و باید گفت، در حوضه دریاچه ارومیه، محصولات با نیاز آبی بیشتر توسط خود کشاورزان کاهش یافته و دنبال کشت کلزا رفته‌ایم که طی سال‌جاری با تلاش دو چندانی در تولید گیاهان دارویی به فعالیت خود ادامه خواهیم داد.

وی از افزایش فضای گلخانه‌ای در راستای تأمین نهاده‌های دامی، گفت: واردات در حوزه نهاده‌های دامی بیشتر است که این مقوله مورد رضایت نبوده و باید کاهش یابد که لازمه آن ایجاد ظرفیت جدید و افزایش در واحد تولیدات است.

فتحی خاطرنشان کرد: مشکلاتی را در زمینه تأمین نهاده‌های دامی داشتیم که محصول همین تحریم‌ها بود اما با وجود تمام این مشکلات، دامداران و مرغداران در کنار کارشناسان از حرکت جا نمانده و تلاش کردند تا هیچ‌گونه کمبودی در بازار نداشته باشیم.

وی با اشاره بر انجام پایش توسط همکاران سازمان جهاد کشاورزی و ایجاد سامانه در کنترل ورود و خروج نهاده‌های دامی توضیح داد: افزایش قیمت‌ها ناشی از افزایش قیمت در تمامی اقلام بود اما آنچه که در بازار باید کنترل می‌شد بر عهده سازمان جهادکشاورزی نبوده اما با این وجود تلاش بر این است تا به قیمت مناسب به دست مصرف‌کنندگان برسد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره بر تصور از نادرست از خرید تضمینی بیان کرد: خرید تضمینی آخرین مرحله است تا کشاورز بتواند روی پای خود بایستد اما با این حال مورد ایده‌آل ما نیست و قیمت باید در کف عرضه و تقاضا مشخص شود.

وی گفت: در ایجاد زیرساخت‌ها، شبکه‌های آبیاری و اجرای سیستم‌های نوین آبیاری اقدامات خوبی انجام گرفته است که با وجود تمام محدودیت‌های مالی در شبکه آبیاری و تحت فشار، منابع مورد نیاز استان تأمین شده است و بیشترین سطح آبیاری تحت فشار در طول سنوات مختلف، بیش از دو هزار هکتار نبوده و این در حالی است که در سال ۹۸، بیش از ۵ هزار هکتار اجرا و ۷ هزار و پانصد هکتار در دست اجراست که در سال ۹۹ اجرا خواهد شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ابراز کرد: بخش کشاورزی استان، شرایط را برای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و صدور پروانه تسهیل کرده است تا در امر کشاورزی و ایجاد شهرک‌های کشاورزی به شهرک‌های دامپروری و گلخانه‌ای انجام گیرد.

مهندس فتحی ادامه داد: یکی از رسالت‌های تعریف شده برای وزارت جهاد کشاورزی، حفظ و صیانت از جنگل، مراتع و حتی اراضی کشاورزی است که ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار مرتع و ۱۸۰ هزار هکتار وجود دارد و تمام تلاش این است که از ظرفیت مردی برای اطلاع‌رسانی استفاده شود.

وی بیان کرد: اگر خواهان اقتصاد و کشاورزی پایدار هستیم، باید سهم محیط زیست را به خود بگوییم که همان حفظ جنگل، مراتع و آب‌های سرازیر شده به دریاچه ارومیه است که همکاران منابع طبیعی به عنوان محافظان به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

فتحی گفت: صادرات جزو برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی است که بخشی از تولید مازاد برای فصول غیر برداشتی است؛ آنچه که لازم و قابل توجه بیشتر است، این می‌باشد که برخی از محصولات جزو الگوی کشت به‌دلیل آب‌بری بیشتر قرار نمی‌گیرد و در این راستا به جای آن، محصولات مورد نیاز داخل کشور در اولویت قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در رابطه با تولید مواد غذایی سالم افزود: ما در حوزه امنیت غذایی و تولید محصولات سالم، شاهد بر این بودیم که برای چهار محصول در شهرستان‌های مختلف، گواهینامه صادر شده است که عملی کردن این گواهینامه‌ها جزو هدف‌های ما بوده و بر آن هستیم که این اقدام برای تمام محصولات کشاورزی انجام گیرد تا مصرف‌کننده از کد روی محصول اینکه کجا تولید شده اطلاعات لازم را به‌دست آورد که باید گفت، هشت محصول دیگر نیز برای سال زراعی جدید هدف‌گذاری کرده‌ایم.

1.2 میلیون هکتار اراضی کشاورزی آذربایجان‌شرقی

مهندس فتحی ادامه داد: یک‌میلیون و دویست هزار هکتار اراضی کشاورزی داریم که ۸۰۰ هزار هکتار آن دیمی می‌باشد که در آن هیچ‌گونه کود اضافی وجود ندارد، بنابراین محصولات تولید شده ارگانیک بوده است و به این ترتیب محصولات غذایی تولید شده در استان آذربایجان‌شرقی، سالم است.

انتهای پیام/60001/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول