اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

فلسفه گریه و عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع)/ چه زمانی یک قطره اشک، به اندازه دنیا ارزش پیدا می‌کند؟

استاد عرفان اسلامی گفت: گریه و عزاداری به این جهت است که پرتویی از روح امام حسین (ع) به روح ما بتابد، آنگاه در توحید، عبادت، مراعات حقوق دیگران، راستی و درستی و.. پیرو امام خود باشیم.

فلسفه گریه و عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع)/ چه زمانی یک قطره اشک، به اندازه دنیا ارزش پیدا می‌کند؟

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، «وحید واحدجوان»،‌ استاد عرفان اسلامی و مدیرگروه اخلاق و منابع اسلامی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران، مطلبی درباره فلسفه گریه و عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع) نوشته است که در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

امام حسین علیه السلام با هدف متعالی خود، به شهادت رسید. اصحاب و اهل بیت ایشان نیز او را همراهی کردند. بارها امام فرمود اینها با من کار دارند، هر کس می‌خواهد برود اما کسانی که ماندند، عاقلانه و عاشقانه ماندند و به بالاترین خوشبختی و سعادت رسیدند.

از سوی دیگر، دشمن پست و زبون، جنایات بزرگی مرتکب شد که دل هر انسان آزاده ای را به درد آورده، اشکش را جاری می‌کند. در این میان، امامان معصوم علیهم السلام، با قول و عمل، همه را تشویق به گریه و عزاداری بر مصائب امام حسین علیه السلام کردند.

فلسفه عزاداری و رمز تأکید ائمّه اطهار علیهم‌السلام بر حفظ آن، وقتی روشن‌‏تر می‌‏شود که بدانیم شیعیان در عصر صدور این روایات به شدت در سختی به سر می‌‏بردند و تحت فشارهای گوناگون حکومت امویان و عباسیان چنان گرفتار بودند که قدرت بر انجام کوچک‌ترین فعالیت و حرکت سیاسی و اجتماعی نداشتند. مجالس عزای امام حسین علیه‌السلام آنان را نجات داد و در پناه آن، تشکّل و انسجام تازه‌ای یافتند.

هر ملت و مکتبی برای بقا و موفقیت خود محتاج عامل وحدت است. بهترین عامل وحدت پیروان اهل بیت علیهم‌السلام که می‌تواند توده‌های میلیونی را حول یک محور جمع کند، همین مراسم عزاداری حسینی است.

تأثر و اشک، قلب انسان را با معشوق پیوند می‌دهد و بر این اساس تلاش می‌کند به رنگ معشوق در آید. مجالس عزای امام حسین علیه‌السلام در طول تاریخ و در شرایط مختلف، مجالس تحوّل روحی و مرکز تربیت و تزکیه نفس بوده است.

در این مجالس مردمی که با گریه بر مظلومیّت و مصائب امام حسین علیه‌السلام آن حضرت را الگو قرار می‌‏دهند، در واقع زمینه تطبیق اعمال و کردار خویش و همرنگی و سنخیّت خود را با سیره عملی آن حضرت فراهم می‌‏سازند.

افراد زیادی در این مجالس، دگرگونی عمیقی یافته و تصمیم بر ترک گناه و معصیت گرفته و راه نجات را پیدا کرده‌اند.

این مجالس به آدمی درس عزت، آزادگی، ایثار، فداکاری و درس تقوا و اخلاق می‌‏آموزد. این مجالس مهد پرورش انسان‌های حق طلب و عدالت گستر و شجاع است.

اضافه بر این، در طول تاریخ، این جلسات به مثابه کلاس‌های درس برای مردم بوده و آنان را با معارف و حقایق دینی، تاریخ، رجال، احکام و موضوعات گوناگون دیگر آشنا می‏‌کرد.

بنابراین گریه و عزاداری به این جهت است که پرتوی از روح امام حسین علیه السلام به روح ما بتابد، آنگاه در توحید، عبادت، مراعات حقوق دیگران، راستی و درستی، ایمان و تقوا، مبارزه با ظلم و فساد، آزادی خواهی و زیر بار ذلت و ظلم نرفتن، پیرو امام خود باشیم؛ اگر چنین شد، یک قطره اشک، به اندازه دنیا ارزش پیدا می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول