به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین علی اکبری مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از آغاز برداشت فندق در استان قزوین خبر داد و اظهار کرد: امسال بیش از 3 هزار 424 تن فندق به صورت خشک از بیش از 3 هزار و 245 هکتار از باغات استان برداشت خواهد شد.
وی میانگین متوسط عملکرد این محصول را حدود 1080 کیلوگرم در هکتار برآورد کرد و افزود: از این میزان سطح باغات استان3170 هکتار بارور و 75 هکتار غیربارور است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان را در شهرستان قزوین و منطقه الموت ذکرکرد و ادامه داد: در این منطقه بخش رجاییدشت و رازمیان شامل بیشترین پراکنش کشت این محصول را دارند .
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تفاوت در توپوگرافی استان و تودههای محلی موجود، زمان برداشت این محصول از اواخر مرداد تا اواخر شهریورماه است.
اکبری اضافه کرد: استان قزوین رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق را پس از استان گیلان در کشور دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: ارقام موجود در منطقه شامل رقمهای بومی گرد اشکور، شصتک، زرآبادی، سیاه الموت و سهگوش و ارقام خارجی و ارقام گرده دهنده است که رقم گرد اشکور حدود 70 درصد باغات را تحت پوشش قرارداده است .
اکبری افزود: کمبود نهالستان تولیدکننده نهال سالم و استاندارد، مشکلات مرتبط به صنایع تبدیلی و انبارداری محصول و آبرسانی و انتقال آب در روستاها از مهمترین مسائل و مشکلات در این حوزه است.
وی ادامه داد:توسعه باغات در اراضی شیبدار و کمک به توسعه باغات از طریق یارانه نهال و اندامهای تکثیری از مهمترین برنامههای در دست اقدام این مدیریت است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در پایان بر لزوم اهمیت تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه، انبارهای مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب و گرده دهنده، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دور آبیاری مناسب ، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنه ها و تغذیه و کود دهی مناسب در باغات تاکیدکرد.
انتهای پیام/