اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  البرز

مدیران دستگاه قضایی نسبت به گزارشات بی تفاوت نباشند

رئیس کل دادگستری استان البرز گفت: تمام مدیران واحدهای قضایی در هر مرتبه که هستند باید به امر نظارت و سلامت پرسنل و مجموعه حساسیت ویژه داشته باشند و از کنار مسائل و گزارش‌ها به سادگی عبور نکنند تا در صورت لزوم به جهت پیشگیری از بروز مشکلات بیشتر تذکر دهند.

مدیران دستگاه قضایی نسبت به گزارشات بی تفاوت نباشند

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، حسین فاضلی هریکندی، رئیس دادگستری استان البرز، صبح امروز در آئین تودیع و معارفه رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری کل استان البرز، ضمن اشاره به نامه مهم حضرت علی (ع) به مالک اشتر که به عنوان منشور حقوق اساسی نامه‌ای آشنا برای قضات و کارکنان قوه قضائیه محسوب می‌شود، گفت: در این نامه که امیرالمومنین(ع) به تفصیل در آن به تشریح حقوق شهروندان، شرایط والی و حاکم و رابطه شهروندان با حکومت پرداخته است از دو منظر به بحث نظارت پرداخته‌اند. در دیدگاه اول که مربوط به شهروندان و مردم عادی جامعه است، تاکید شده که از تجسس در امور مردم و کشف معایب دیگران خودداری شود.

رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به بخشی از این نامه اظهار کرد: در این نامه حضرت خطاب به مالک اشتر می‌فرمایند که دورترین مردم به تو و بدترین آنها در نظر تو باید کسانی باشند که دنبال عیوب مردم هستند و می فرمایند در مردم و جامعه عیوبی وجود دارد که حاکم و والی سزاوارترین افراد در پوشاندن معایب شهروندان هستند.

نماینده عالی قوه قضائیه در استان البرز در تشریح این نامه بیان کرد: حضرت علی (ع) در ادامه می‌فرمایند، مبادا سعی کنی که چیزی که از دید تو پنهان است را کشف کنی به جهت اینکه آنچه که شما نسبت به آن وظیفه دارید اموری است که بر تو آشکار شده است و اگر امر پنهانی بوده که از دید حاکم پنهان مانده و کشف نشده، خداوند در روز قیامت در خصوص آن داوری خواهد کرد.

فاضلی هریکندی در ادامه به تشریح دیدگاه دیگر در خصوص نظارت در عهدنامه مالک اشتر اشاره و اضافه کرد: از منظر دیگر که مربوط به وظایف حاکمیت در خصوص نظارت بر عملکرد کارکنان حکومت است، امام علی(ع) در همان نامه نسبت به کارگزاران می‌فرمایند، برای انتخاب کارگزار و کارمند و محول کردن امور اداریِ دولت، باید افراد با اِختبار منصوب شوند، یعنی کارکنان دولت باید بر اساس گزینش و بررسی و بدون توصیه و سفارش دوست و آشنا و بر اساس شایسته‌سالاری انتخاب شوند و علاوه بر آن پس از انتصاب هم رها نشوند و بر عملکرد کارکنان باید نظارت مداوم صورت گیرد و نظارت بر کارکنان موجب احراز استمرار امانتی که به عهده آنها گذاشته شده و مدارای آنها با مردم می‌شود. 

کارکنان دولت باید بر اساس گزینش و بررسی و بدون توصیه و سفارش دوست و آشنا و بر اساس شایسته‌سالاری انتخاب شوند و علاوه بر آن پس از انتصاب هم رها نشوند و بر عملکرد کارکنان باید نظارت مداوم صورت گیرد

 

وی افزود: به عبارت دیگر امام(ع) در عهدنامه مالک از یک طرف، در خصوص عموم شهروندان به عدم امکان تجسس در امور آنها توصیه می فرمایند و از طرف دیگر در خصوص کارگزاران و کارکنان حکومت به لزوم نظارت مداوم بر عملکرد آنها اشاره می فرمایند.

رئیس شورای قضایی استان البرز با بیان اینکه مجموعه حفاظت و اطلاعات که وظیفه نظارت بر پرسنل و کارکنان قوه قضائیه و نیز کلیه مرتبطین قوه را بر عهده دارد، وظیفه سنگین‌تری نسبت به سایر نهادهای نظارتی دارد، گفت: به همین جهت هم از جهت کار فیزیکی که گاه شب و روز را باید به این امر اختصاص دهند کار سختی دارند و هم از این نظر که مطابق الزامات مربوط به نحوه نظارت مذکور در عهدنامه مالک اشتر، باید دقت شود که به نحوی اقدام شود که در کنار انجام وظائف مربوط به نظارت بر عملکرد کارکنان، حقوق اشخاص و حریم خصوصی آنها هم رعایت شود که این امر کار بسیار حساسی است که فقط با توکل به خداوند متعال می‌توان آن را به درستی انجام داد. 

فاضلی هریکندی با اشاره به وظیفه مهم حفاظت و اطلاعات در خصوص اظهارنظر راجع به صلاحیت‌ها که در واقع نوعی داوری است، افزود: حساسیت اظهارنظر از این جهت حائز اهمیت است که اگر فردی را برای انتخاب یا معرفی در جایگاهی رد یا قبول کنند، علاوه بر تعیین سرنوشت آن فرد، تاثیر مستقیم آن در جامعه نمود عینی خواهد داشت. چه بسا ممکن است فردی که دارای صلاحیت است از مسؤولیتی بازداشته شود که در واقع دستگاه و جامعه‌ از حضور و خدمت وی محروم شود و برعکس ممکن است صلاحیت فردی تایید شود که خدای نکرده سبب ضررهای جبران ناپذیری برای جامعه شود.

نماینده عالی قوه قضائیه در استان البرز در بخش دوم سخنان خود با اشاره به آخرین دیدار حضوری مقام معظم رهبری با مسؤولان عالی قوه قضائیه اظهار کرد: طبق فرمایش معظم له وظیفه اصلی دستگاه قضا مبارزه با فساد است، اعم از فساد بیرون و درون قوه قضائیه، ولی تاکید فرمودندکه مبارزه با مفاسد درون دستگاه قوه قضائیه به جهت اینکه این قوه متولی مبارزه با فساد است، اولویت دارد.

مبارزه با مفاسد درون دستگاه قوه قضائیه به جهت اینکه این قوه متولی مبارزه با فساد است، اولویت دارد؛ بحث نظارت به معنای بی اعتمادی نیست بلکه به معنای تداوم اعتماد است.

 

وی افزود: رئیس محترم قوه قضائیه نیز در همایش اخیر حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه فرمودند، وظیفه حفاظت و اطلاعات، حفاظت از اسناد، اماکن و حفاظت از اشخاص است ولی سخت‌ترین بخش کار هم، حفاظت از اشخاص است که باید به نحوی اقدام شود که از نیروی انسانی صیانت شود.

رئیس کل دادگستری استان البرز با بیان اینکه ریاست معظم قوه قضاییه همچنین در دومین همایش حفاظت اطلاعات قوه قضاییه فرمودند که بحث نظارت به معنای بی اعتمادی نیست بلکه به معنای تداوم اعتماد است، اظهار کرد: گرچه وظیفه مهم نظارت از نظر سازمانی به عهده مراجع نظارتی از جمله حفاظت و اطلاعات است ولی به معنای سلب مسؤولیت از دیگران نیست و تمام ارکان و پرسنل قوه قضائیه، خصوصا تمام مدیران واحدهای قضایی در هر مرتبه که هستند باید به امر نظارت و سلامت پرسنل و مجموعه حساسیت ویژه داشته باشند و از کنار مسائل و گزارش‌ها به سادگی عبور نکرده و بررسی لازم را انجام و در صورت لزوم به جهت پیشگیری از بروز مشکلات بیشتر تذکر دهند. 

فاضلی هریکندی با بیان اینکه درحال حاضر در استان البرز حدود ۵۰ درصد از قضات زیر پنج سال سابقه قضاوت دارند، گفت: این امر وظیفه سنگینی را بر عهده همه ما گذاشته که بتوانیم اقداماتی انجام دهیم که تا پایان خدمت از آنها صیانت کنیم. 

گفتنی است طی این آئین از زحمات «سید مرتضی میرغفاری» قدردانی و «علیرضا دهقانیان» به عنوان مدیرجدید حفاظت و اطلاعات دادگستری کل استان البرز معرفی شد.

انتهای پیام/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول