اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

کارنامه سه ماهه مجلس یازدهم/ از شفافیت آرا تا فسادستیزی

بیش از ۹۰ روز از آغاز به کار مجلس یازدهم می‌گذرد که در این گزارش، عملکرد نمایندگان در این مدت را مورد بررسی قرار دادیم.

کارنامه سه ماهه مجلس یازدهم/ از شفافیت آرا تا فسادستیزی

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، هفتم خرداد ماه بود که نمایندگان مجلس یازدهم کار خود را در خانه ملت آغاز و سوگند یاد کردند که وکیل‌الدوله نباشند و برای حل مشکلات مردم از هیچ تلاشی مضایقه نکنند. حجت‌الاسلام سید رضا تقوی، رئیس سنی مجلس شورای اسلامی در اولین روز کاری مجلس جدید، گفت: مجلس یازدهم معاندالدوله نیست بلکه می‌خواهیم برای حل مشکلات مردم با وحدت دست در دست هم دهیم و مشکلات کشور را حل کنیم.

حال حدود سه ماه از عمر این مجلس می‌گذرد و خوب است بدانیم که نمایندگان در این مدت چه اقدامات مهمی را انجام داده‌اند و در مقابل لازم است چه کارهای دیگری را هم مورد توجه داشته باشند.

تعیین هیئت رئیسه

معمولاً مجلس شورای اسلامی روزهای پنج شنبه جلسه علنی ندارد اما از آنجایی که نمایندگان به دنبال آن بودند که هر چه سریع‌تر مجلس یازدهم کار خود را رسماً آغاز کند و برای حل مشکلات مردم به صورت جدی وارد عمل شوند، دومین جلسه علنی مجلس در روز پنج شنبه ۸ خرداد ماه برگزار و اعضای هیئت رئیسه انتخاب شدند.

فسادستیزی

یکی از اولین اقداماتی که از سوی جمعی از نمایندگان مجلس یازدهم صورت گرفت، اعتراض به اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون بود. علی اکبر کریمی، علیرضا زاکانی و روح‌الله نجابت در نامه‌ای به حجت الاسلام موسوی ‌لارگانی، رئیس شعبه ۱۲ بررسی اعتبارنامه نمایندگان نسبت به اعتبارنامه «غلامرضا تاجگردون» به دلیل رانت خواری معترض شدند. جلسات متعددی در این زمینه برگزار شد و دست آخر وکلای ملت اعتبارنامه این نماینده را رد کردند و به این ترتیب تاجگردون با مجلس خداحافظی کرد.

مجلس بر مدار شفافیت

۱۳ خرداد ماه طرح شفافیت آرای نمایندگان به صورت عادی در صحن مجلس اعلام وصول شد. این طرح چندین جلسه در کمیسیون آئین‌نامه داخلی مجلس و با حضور جمعی از نمایندگان و به ویژه متقاضیان شفافیت آرا مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت کلیات آن به تصویب رسید. طرح شفافیت آرای نمایندگان در حال حاضر جهت بررسی دقیق‌تر به مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ارجاع شده است و طبق گفته رئیس مجلس شورای اسلامی، شفافیت اولویت مجلس است و این طرح به زودی در دستور کار صحن علنی قرار می‌گیرد.

علاوه بر این، عده‌ای از نمایندگان به دنبال تشکیل کمیسیون ویژه خانواده در مجلس هستند تا موضوعات حوزه زنان، خانواده و جوانان به صورت تخصصی در این کمیسیون بررسی شود.

اولین سوال

اواسط خرداد بود که اولین سوال مجلس یازدهم از وزیر اقتصاد و امور دارایی برای محدود کردن شرکت‌های بورسی به رعایت الزامات قانونی از سوی «محسن دهنوی» نماینده مردم تهران تدوین شد.

بررسی مسائل امنیتی

اولین جلسه غیرعلنی مجلس یازدهم روز سه شنبه ۲۰ خرداد ماه و با حضور «بیژن زنگنه» و حجت‌الاسلام «سیدمحمود علوی» وزرای نفت و اطلاعات برگزار شد. نمایندگان در این جلسه مباحثی را در حوزه‌های اقتصادی، امنیتی و انرژی مطرح کردند.

پرونده مسکن روی میز بهارستان

«محمد اسلامی» وزیر راه و شهرسازی و «رضا اردکانیان» وزیر نیرو هم به بهارستان آمدند و درباره مسائل و موضوعات وزارتخانه‌های خود به نمایندگان گزارش دادند. وکلای ملت در بحبوحه افزایش شدید قیمت مسکن و اجاره بهای آن، از وزارت راه و شهرسازی خواستند که برنامه مدونی برای بهبود وضعیت اجاره مسکن داشته و پاسخگوی گرانی‌ها و وضع اسفناک مسکن باشند. نمایندگان در آن جلسه گفتند که با این گرانی‌ها اگر مردم ۵۰ سال هم کار کنند، نمی‌توانند خانه بخرند و باید فکری برای حل این مشکل ملت کرد.

بررسی چالش‌های فرهنگی و آموزشی

جلسه هشتم مجلس شورای اسلامی ۲۵ خرداد ماه و با حضور «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محسن حاجی میرزایی» وزیر آموزش و پرورش و «حجت‌الاسلام محمد قمی» رئیس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

نمایندگان از وزیر آموزش و پرورش خواستند که جلوی اجرای برنامه‌های غرب‌گرایانه و تربیت نسل بر اساس آموزه‌های غربی و سند ۲۰۳۰ را بگیرد. از دیگر نکات نمایندگان آن بود که آموزش و پرورش رایگان مورد توجه قرار گیرد و از رشد مدارس لاکچری در کشور جلوگیری شود.

وکلای ملت خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفتند که این وزارتخانه نظارت کافی بر تولیدات هنری و سینمایی ندارد و در بسیاری از این آثار، مسائل اخلاقی در نظر گرفته نمی‌شود.

نشست با اقتصاددانان جوان

علاوه بر اینکه در جلسات علنی مجلس مباحث اقتصادی در دستور کار قرار گرفته، در جلسات کمیسیون‌ها و اعضای هیئت رئیسه هم این مسئله مورد توجه جدی بوده است. شاهد این مدعا آنکه در یکی از روزهای تیر ماه، رئیس مجلس شورای اسلامی با بیش از ۴۰ اقتصاددان، جلسه‌ای را برگزار کرد و در آن جلسه بر ضرورت اصلاح نظام پولی، اصلاح ساختار بودجه کشور، اصلاح سیاست‌ها در حوزه نفت و انرژی، حل ضعف قانون‌گذاری در حوزه اقتصاد دیجیتال، کنترل بازار و رسیدگی به وضعیت بازار پرالتهاب بورس تاکید شد.

سوال از رئیس‌جمهور

بیش از ۲۰۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، طرح سوال از رئیس‌جمهور را امضا و تقدیم هیئت رئیسه کردند. محور این سوال درباره مباحث اقتصادی است. البته هنوز این طرح اعلام وصول نشده است و وکلای ملت در تذکرات خود از هیئت رئیسه می‌خواهند که هر چه سریع‌تر این موضوع را در دستور کار مجلس قرار دهند. رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکرات تاکید کرد که هیئت رئیسه به آئین‌نامه داخلی مجلس عمل می‌کند و سوال از رئیس‌جمهور هم دنبال می‌شود.

تقاضا برای استیضاح زنگنه

تعدادی از نمایندگان مجلس به دلیل مشکلات در صنعت نفت، استیضاح بیژن زنگنه را کلید زدند. خام فروشی نفت به عنوان یکی از محورهای استیضاح وزیر نفت مطرح شده است. استیضاح کنندگان وزیر نفت می‌گویند جلوگیری از خام فروشی و توسعه صنایع پایین دستی نفت باعث رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال و در نهایت جهش تولید می‌شود اما زنگنه تاکنون نتوانسته انتظارات را برآورده کند.

مطالب مذکور خود به خوبی گویای آن است که مجلس یازدهم از زمانی که آغاز به کار کرده است، نسبت به موضوعات مهم کشور حساس بوده و با نگاهی چند جانبه همه وقایع را رصد و در بسیاری از اوقات اقدام لازم را انجام داده است. اما چند مسئله درباره این مجلس وجود دارد که لازم است وکلای ملت به آن توجه کنند تا به سرنوشت مجالسی چون مجلس دهم گرفتار نشوند.

منبع: خبرگزاری مهر

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول