اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  موسیقی و هنرهای تجسمی

جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی فجر برگزار شد/ برپایی آزمون جامع و ادواری فرهنگ و هنر آنلاین

جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی فجر با حضور سیدمجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت ارشاد، محمد الهیاری فومنی، مدیرکل دفتر موسیقی، حسن ریاحی، شاهین فرهت، مجید کیانی و نادر مشایخی، اعضای شورا برگزار شد.

جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی فجر برگزار شد/ برپایی آزمون جامع و ادواری فرهنگ و هنر آنلاین

به گزارش خبرگزاری فارس، جلسه شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر دوشنبه ۲۴ شهریورماه در دفتر موسیقی با حضور سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد الهیاری فومنی، مدیرکل دفتر موسیقی، حسن ریاحی، شاهین فرهت، مجید کیانی و نادر مشایخی، اعضای شورا برگزار شد.

در ابتدای جلسه محمد الهیاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی گزارشی درباره سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در سال گذشته ارائه کرد و گفت: جشنواره در سال گذشته بر اساس آیین نامه که خط سیر کلی جشنواره را مشخص می کند برگزار شد و پس از برگزاری جشنواره، شورای ارزیابی سیاستگذاری سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر، تغییر آیین نامه را مطرح و پیشنهاد کرد شورای سیاستگذاری به جشنواره اضافه شود تا خط مشی و سیاست های کلی جشنواره را طراحی کند و پس از طی مراحل تغییر آیین نامه نهایی و تایید شد.

سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری در این جلسه گفت: جشنواره موسیقی فجر از سال ۱۳۹۷ دارای آیین نامه شد تا جشنواره بر اساس یک چارچوب و آیین نامه مشخص برگزار شود. یکی از اقدامات معاونت هنری در این دوره این بود که در کنار هر کاری که انجام می‌دهد، روندهای اجرایی را با تدوین آیین نامه و دستورالعمل مدون کند. برای جشنواره ها و فرایندهای معاونت امورهنری آیین نامه تدوین شد. بنابراین جشنواره ها مبتنی بر آیین نامه ها برگزار می شود و خلاقیت های دبیر و دست اندرکاران بر بهتر شدن کیفیت و تعالی رویداد اثرگذار است. 

حسینی در ادامه گفت: در این راستا ابتدا ۱۱۳ فرآیندی که در معاونت امورهنری انجام می شد، شناسایی، مستند، اصلاح و خلاصه‌سازی شد که در حال حاضر شش مجوز و ۲۷ خدمت در معاونت ارائه می شود. برای این فرایندها چارت و مراحل طراحی شد و به تأیید نهادهایی که مدیریت سیستم‌ها را نظارت می‌کنند هم رسیده است و قاعده خود را دنبال می‌کند. 

حسینی افزود: در آیین‌نامه جشنواره، شورای ارزیابی پیش بینی شده تا عملکرد جشنواره را بررسی کند و آرای خود را برای دوره بعد ارائه کند تا آیین‌نامه بتواند اصلاح شود. به همین دلیل پس از برگزاری دو دوره اخیر جشنواره موسیقی فجر بر اساس آیین نامه، اصلاحاتی در آیین‌نامه از سوی شورای ارزیابی مطرح شد. آیین‌نامه جشنواره می‌تواند محور اصلی رویدادی باشد که امروز دهه چهارم آن به نیمه رسیده است. جشنواره موسیقی فجر این ظرفیت را  دارد که به‌عنوان یک رویداد بزرگ و کلان ملی برگزار شود.

وی افزود: در ادامه راه یک دشواری ویژه داریم و آن مهمان ناخوانده کرونا است. این رویدادها به دلیل ایجاد انگیزه‌ای که در میان جوانان به وجود می‌آورند و می‌تواند بستر مناسبی برای ارائه آثار هنرمندان باشد، می تواند ادامه پیدا کند، اما برای برگزاری جشنواره‌ها باید تمهیدات ویژه اندیشید. و گزینه ها و سناریوهای مختلف طراحی و پیش بینی شود. سه سناریو برای جشنواره درنظر گرفته می شود، سناریوی اول وضعیت سفید است که اگر شرایط از نظر بیماری مناسب بود، با این سناریو جشنواره برگزار شود و سناریو برای وضعیت زرد و قرمز نیز درنظر گرفته می شود تا در صورت شیوع بیماری و شدت آن جشنواره به شیوه های دیگر و متناسب با شرایط دنبال شود. مرحله نخست چهاردهمین جشنواره موسیقی جوان که یکی از گسترده‌ترین رویدادهای کشور است به صورت مجازی برگزار شد و تجربه جشنواره موسیقی جوان در جشنواره موسیقی فجر هم می تواند مورد استفاده باشد. جشنواره موسیقی فجر طبیعتاً باید مستوره‌ای از تمام سلایق باشد و نشان دهد که ما خانواده بزرگی در حوزه موسیقی ایران داریم. پهنه فعالیت هنری و منابع غنی انسانی هنری خودمان را کمتر شناسایی کرده‌ایم و اگر بتوانیم از سرمایه انسانی شریف هنر به درستی استفاده کنیم، می‌تواند افتخار بزرگی برای ما باشد. اگر این جشنواره‌ها به عیار مناسب برگزار شوند بهترین آوردگاه هستند برای اینکه جوان‌ها خودشان و آثارشان را به نمایش بگذارند.
در ادامه جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره سی و ششم موسیقی فجر متشکل از حسن ریاحی، شاهین فرهت، مجید کیانی و نادر مشایخی، نظرات مختلفی را درباره نحوه برگزاری این جشنواره ارائه کردند.

شاهین فرهت در این جلسه گفت: قطعا امسال به دلیل شرایط خاص موجود امکان رفت و آمد به شکل عادی وجود ندارد و باید یک سری مساائل برای سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر در نظر گرفته شود. باید جشنواره امسال را با زمینه ای و شکلی متفاوت تر و بهره وری از موسیقی شرق پیش ببریم تا گوش شنیداری مخاطب با این فرم از موسیقی بیشتر آشنا شود.

حسن ریاحی نیز در ادامه بیان کرد:  جوان های ما از موسیقی ملی خود دور و بیشتر بر موسیقی پاپ متمرکز شده اند. بهتر است که جشنواره امسال فضای رقابتی را افزایش دهد و هنرمندان جوان را به آهنگسازی در دستگاه های ایرانی و مقامی تشویق کند. جشنواره می تواند بر موسیقی شرق تمرکز کند و تم جشنواره موسیقی موسیقی شرق باشد.

نادر مشایخی هم در این نشست گفت: باید نگاه ما به موسیقی شرق بیش از پیش باشد و باید در فرم این موسیقی ها توجه و تفکر بیشتری داشته باشیم و در جشنواره امسال بتوانیم این شکل را برای جوانان هنرمند و دوستدار هنر بسط و گسترش بدهیم.

مجید کیانی گفت: متاسفانه الگوهای واقعی را در موسیقی نه فقط برای عموم مردم بلکه برای فعالان در هنر و موسیقی معرفی نکرده ایم و در این زمینه اطلاع رسانی و نقش رسانه ها اهمیت دارد.  بنابراین تغییر رفتارهای فرهنگی با آموزش در این زمینه ضرورت دارد و پژوهش و آموزش و الگوسازی در زمینه موسیقی نیاز است.
در پایان این جلسه، احکام اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر  اعطا شد.

**********************************

آزمون جامع و ادواری فرهنگ و هنر آنلاین برگزار می شود

سومین  آزمون جامع   و  سی و دومین  آزمون  ادواری استانداردهای مهارتی  بخش فرهنگ و هنر   آنلاین  برگزار می  شود.

به گزارش روابط عمومی دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری وزارت  فرهنگ و ارشاد اسلامی، سومین  آزمون جامع  و سی و دومین آزمون ادواری استانداردهای مهارتی بخش فرهنگ و هنر،  روز جمعه  ۲۸ شهریور ماه جاری به صورت آنلاین و هم زمان در31 استان کشور برگزار خواهد شد.

به منظور حفظ سلامت داوطلبان و جلوگیری از شیوع  ویروس کرونا با توجه به پروتکل های بهداشتی، آزمون های جامع و ادواری بخش فرهنگ و هنر به صورت آنلاین برگزار می شود.

آزمون های مهارتی بخش فرهنگ و هنر شامل آزمون های کتبی و عملی است که بصورت سراسری و همزمان، به منظور فراگیری و ارتقا  سطح آموزش های مهارتی و هنری، همچنین ساماندهی و ایجاد بسترهای لازم برای جذب فارغ التحصیلان به بازار کار و اشتغال مولد در حوزه فرهنگ و هنر  و پرورش روحیه کارآفرینی در فارغ التحصیلان آموزش های مهارتی به صورت جامع و هماهنگ در سطح کشور برگزار می شود. 

آزمون های جامع، شامل هنرجویانی می شود که در مراکز مهارت آموزی، یکی از مهارت های هنری لازم را فراگرفته اند و هنرجویان آزمون ادواری، به شکل خودآموخته و بدون حضور در کلاس، در یکی از رشته های مهارتی بخش فرهنگ وهنر مهارت کسب کرده اند. این هنرجویان پس از شرکت در آزمون  و قبولی، می توانند مدارک قابل تأیید آموزش و پرورش  و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کنند.   

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول