اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  لرستان

حوزه علمیه نباید موضوع الگوهای رفتاری را کم اهمیت تلقی کند

نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: حوزه علمیه نباید موضوع الگوهای رفتاری را کم اهمیت تلقی کند، بلکه باید در جریان پاسخگویی، نیازهای الگویی را مد نظر قرار دهد و به صورت اشباع شده، اقناع‌کننده و تأثیرگذار به آنها بپردازد.

حوزه علمیه نباید موضوع الگوهای رفتاری را کم اهمیت تلقی کند

به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، به نقل از دفتر نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری، آیت‌الله احمد مبلغی اظهار کرد: در ترسیم الگوهای اجتماعی، نگاه‌های سخت، خسته‌کننده و از بین برنده نشاط را مبنا قرار ندهیم.

 وی افزود: زندگی پاک و حلال را به سمت الگوهای ساده و در دسترس سوق بدهیم به گونه‌ای که با واقعیت‌های جهان امروز و نوع زندگی در این جهان سازگار باشد و بتوان آنها را در فضاهای کنونی به صورت فراگیر پیاده کرد تا در اثر این فراگیری ماهیت و طبیعت الگویی از نظر اجتماعی به خود بگیرند.
 
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه شبهات و سوالات در جامعه به دو دسته تقسیم می‌شوند، گفت: دسته اول سوالات و شبهاتی است که به زیرساخت‌های فکری، عقیدتی و ایمانی جامعه و مردم معطوف است و دسته دوم سوالات و شبهاتی است که به وضعیت‌ها و پدیده‌های روبنایی مرتبط است؛ همچون ناهنجاری‌هایی که در مناسبات و در روابط اجتماعی پدید می‌آید.
 
وی با تأکید بر اینکه هر دو سنخ از سوالات، نقش و جایگاه اساسی در جامعه دارند، گفت: میان این دو سنخ رابطه متقابل از حیث تأثیر و تأثر وجود دارد، به گونه‌ای که عدم پاسخگویی به یکی از این دو سنخ، موجب تقویت سنخ دیگری یا تقویت بازتاب‌های آن در جامعه می‌شود.
 
آیت‌الله مبلغی گفت: سوالات متوجه به وضعیت‌های روبنایی مثل ناهنجاری‌های رفتاری در خانواده‌ها و در جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 
وی با اشاره به اینکه لازم است با بهره‌گیری از دو رویکرد تبیینی و رفتاری به حل و پاسخگویی از دو سنخ اشکالات و سوالات یاد شده بپردازیم، گفت: معنای این سخن آن است که نباید حل سوالات و مسئله‌ها را صرفاً از طریق تبیین و تعریف و پاسخگویی علمی دنبال کنیم، بلکه افزون بر آن، ضروری است به تعریف، تنظیم و تقویت شایسته رفتاری در جامعه روی بیاوریم و با تمرکز بر آن، فضای اجتماعی را قدرتمندانه به سمت پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی سوق دهیم.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ادامه داد: حوزه باید در پاسخگویی به سوالات، جریان عظیمی از پاسخگویی را به سامان آورد که همزمان و به صورت متوازن و متعادل، هر دو نوع از سوالات (که یکی به زیرساخت‌های فکری و دیگری به مناسبات رفتاری متوجه است) را پاسخ بگوید.
 
وی پیشنهاد کرد: در پاسخگویی، شبهات مربوط به دو حوزه تقنینی و تقریبی را نیز منظور کنیم و پس از تعریف جایگاه این نوع سوالات و شبهات، پاسخگویی به آنها را فعال نماییم.
 
آیت‌الله مبلغی گفت: حوزه علمیه نباید موضوع الگوهای رفتاری را کم اهمیت تلقی کند، بلکه باید در جریان پاسخگویی، نیازهای الگویی را مد نظر قرار دهد و به صورت اشباع شده، اقناع‌کننده و تأثیرگذار به آنها بپردازد.
 
وی یادآورشد: حضرت علی(ع) واژه حلال را در کنار واژه جمال برای زندگی به کار برده است ( یحل ویجمل)، بنابراین، اگر بر حلال بدون زیبایی و جمال تأکید کنیم، در الگوسازی و الگودهی به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.
 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول