اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

ترکیه از توافق با روسیه درباره آتش‌بس در لیبی خبر داد

وزیر خارجه ترکیه در یک مصاحبه تلویزیونی درباره وضعیت لیبی و همچنین سامانه‌های پدافند موشکی روسی و تنش‌ها در دریای مدیترانه اظهار نظر کرد.

ترکیه از توافق با روسیه درباره آتش‌بس در لیبی خبر داد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه از نزدیک شدن به توافقی با روسیه برای آتش‌بس در لیبی خبر داد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» چاووش اوغلو بامداد پنجشنبه (به وقت تهران) در مصاحبه با شبکه «سی‌اِن‌اِن ترک» گفت که آنکارا و مسکو در جریان نشست‌های اخیر، به توافقی برای برقراری آتش‌بس در لیبی و اجرای راهکار سیاسی برای پایان دادن به بحران این کشور رسیده‌اند.

کشور لیبی از سال ۲۰۱۱ و از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر پیشین این کشور با گسستگی سیاسی مواجه شده و تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ یکی از این دولت‌ها، دولت «وفاق ملی» به ریاست «فائز السراج» است که در طرابلس قرار دارد و از حمایت ترکیه برخوردار است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی است که «خلیفه حفتر» فرمانده شبه‌نظامیان موسوم به «ارتش ملی لیبی» آن را رهبری می‌کند و از حمایت امارات و مصر برخوردار است.

 وی درباره وضعیت سامانه پدافند موشکی «اس-۴۰۰» در ترکیه نیز توضیح داد که این سامانه روسی را هنوز فعال نکرده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا تهدید کرده هر کشوری که از روسیه این سامانه‌ها را خریداری کند، تحریم می‌شود. کاخ سفید نیز طبق لایحه بودجه نظامی ۲۰۲۰، مکلّف است ترکیه را تا پایان سال به صورت کامل از برنامه تولید مشترک «اف-۳۵» کنار بگذارد و حتی تحویل مابقی جنگنده‌های خریداری شده را نیز تعلیق کند.

خبرگزاری «اسپوتنیک» به نقل از وزیر خارجه ترکیه نوشت: «ابتدا قرار بود اس-۴۰۰ در ماه آوریل وارد خط وظیفه شوند اما به دلیل همه‌گیری ویروس کووید۱۹، برنامه‌ها بازنگری شد. اس-۴۰۰ هنوز فعال نشده است. ارتش ما می‌داند که چه کاری باید انجام دهد. ما این سامانه‌ها را به دلیل نیاز مبرم خریدیم».

پیش از این، یک مقام ترکیه‌ای خبر داده بود که در مذاکرات با طرف روسی بر سر خرید دومین سامانه پدافند موشکی، به توافق کلی رسیده‌اند. (جزئیات بیشتر)

چاووش‌اوغلو درخصوص تنش‌ها با یونان در حوزه شرق دریای مدیترانه نیز تصریح کرد: «پیش از هرچیز، یونان باید از رفتار تمامیت‌خواهانه دست بردارد. ما می‌گوییم که با همه مذاکره می‌کنیم. اگر یونان پیش‌شرط بگذارد، ما نیز پیش‌شرط می‌گذاریم».

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول