اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

۴ توصیه مهم آنفلوآنزایی برای سالمندان/ منتظر پایان کرونا باشیم؟

امسال با وجود شیوع کرونا همه می‌دانیم باید تا آن جا که می‌توانیم از ابتلای خود به آنفلوآنزا پیشگیری کنیم؛ به ویژه وقتی بالای 60 سال داریم اما چطور می‌توان این کار را کرد؟

۴ توصیه مهم آنفلوآنزایی برای سالمندان/ منتظر پایان کرونا باشیم؟

 به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه خراسان در یادداشتی به ۴ توصیه مهم آنفلوآنزایی برای سالمندان اشاره کرده است. در این یادداشت آمده است: با آغاز فصل سرما، فصل آنفلوآنزا هم آغاز می‌شود. امسال هم که با وجود شیوع کرونا همه می‌دانیم باید تا آن جا که می‌توانیم از ابتلای خود به آنفلوآنزا پیشگیری کنیم؛ به ویژه وقتی بالای 60 سال داریم اما چطور می‌توان از ابتلا به آنفلوآنزا پیشگیری کرد؟

تغذیه خوب و ورزش

داشتن فعالیت بدنی مناسب در کنار رژیم غذایی که در آن میوه‌ها و سبزیجات تازه وجود دارند، می‌تواند کمک کند تا سیستم ایمنی شما تقویت شود. هر چه سیستم ایمنی تقویت شود، احتمال ابتلا به آنفلوآنزا و درگیری با عوارض نوع شدید آن کاهش می‌یابد.

رعایت بهداشت

با توجه به این که آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است، هر چه بهداشت را بیشتر رعایت کنید، احتمال بیماری خود را کاهش داده‌اید. شست وشوی منظم دست با آب و صابون و کاهش ارتباط با افراد مشکوک به بیماری، کمک بزرگی در این زمینه است.

تزریق واکسن در زمان مناسب

تزریق واکسن در ابتدای فصل آنفلوآنزا (مهر و آبان) توصیه جدی متخصصان برای گروه‌های پرخطر از جمله افراد بالای 65 سال است. اگر سن تان زیر 65 است اما به بیماری‌هایی چون بیماری‌های قلبی مبتلا هستید، در خصوص تزریق واکسن با پزشک خود حتما مشورت کنید.

حفظ آرامش و دوری از استرس

با افزایش استرس و نگرانی، سیستم ایمنی ما ضعیف می‌شود، برای همین هرقدر بتوانید این روزها آرامش خود را بیشتر حفظ کنید و استرس کمتری داشته باشید، بدن شما توان بیشتری برای مبارزه با آنفلوآنزا خواهد داشت. برای کسب آرامش می‌توانید از کتاب خوانی، باغبانی، هنرهای دستی و انجام ورزش‌های سبک در خانه کمک بگیرید. 

همچنین خبرگزاری ایسنا گفت‌وگویی با دکتر علی ماهر، معاون برنامه ریزی ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران درباره چالش‌های پیش‌روی کرونا و آنفلوآنزا انجام داده است که بخش‌های مهم آن را در ادامه می‌خوانید.

 

- یکی از احتمالاتی که برای پاییز مطرح می شود، این است که با توجه به گذشته بیماری آنفلوآنزا و احتمال همزمانی این بیماری با کرونا، ممکن است وضعیت بیماری کووید-۱۹ تشدید شود.

- با توجه به سرد شدن هوا و ضعیف‌تر شدن ایمنی بدن در ماه‌های سرد سال، این نگرانی را داریم که کرونا شدت یابد و بر اساس همین نگرانی برنامه‌ریزی‌هایی انجام و تمهیداتی اندیشیده می‌شود، اما مشخص نیست که این نگرانی چقدر اتفاق افتد و چگونه به وقوع بپیوندند.

اثر تشدیدکننده کرونا و آنفلوآنزا بر روی یکدیگر

- موضوعاتی مانند همزمانی کرونا و آنفلوآنزا و اینکه کرونا و آنفلوآنزا اثر تشدید کننده بر روی یکدیگر دارند، حدس و احتمال است و هنوز با چنین چیزی مواجه نشده‌ایم، اما تصورات و دانسته‌های ما این حدس را تشدید می‌کند که از آنجایی که هر دو بیماری در دستگاه تنفس فوقانی مشکل ایجاد می‌کنند، احتمالا تشدیدکننده یکدیگر خواهند بود.

کرونا هوابرد نیست

- نوع انتقال کرونا و آنفلوآنزا ممکن است از برخی وجوه متفاوت باشد. به عنوان مثال ویروس آنفلوآنزا یک ویروس هوابرد است و تمهیدات بهداشتی نمی‌تواند ۱۰۰ درصد از انتقال آن پیشگیری کند. زیرا در هوا شناور می‌ماند. بنابراین ممکن است انتقال حتی در فاصله بیش از ۱.۵ متر هم اتفاق افتد. این موضوع درباره ویروس کرونا صدق نمی‌کند، زیرا کرونا هوابرد نیست.

فرسودگی کادر درمان؛ چالشی برای پاییز

- در موج سوم کرونا، بیشترین مشکل‌مان فرسودگی نیروی انسانی‌مان خواهد بود. در حال حاضر امکانات درمانی‌مان برای مدیریت وضعیت موجود کافی است، مگر اینکه سرعت رشد بیماری حتی از ابتدای اپیدمی هم بیشتر شود.

- توصیه‌های ما به مردم همان سه گانه‌ای است که از ابتدا تکرار کردیم؛ شست‌وشوی مداوم دست، استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری فیزیکی. طبیعتا هر چقدر که مردم کمتر در تجمعات باشند و با یکدیگر در ارتباط باشند، احتمال درگیری با بیماری کمتر خواهد بود.

منتظر پایان کرونا باشیم؟

- همانقدر که بحث گرم شدن هوا و کاهش کرونا علمی بود، صحبت از زمان پایان کرونا هم علمی است! هیچکس نمی‌داند که اپیدمی کووید-۱۹ چقدر طول می‌کشد. با توجه به اینکه مردم کمابیش دارند بیمار می‌شوند و تعداد افراد مبتلا درصد کمی از جمعیت است و از طرفی هم نمی‌دانیم آنتی بادی بیماری چقدر در بدن عمر مفید دارد و ابتلای مجدد در چند درصد افراد رخ می‌دهد، همه این موارد باعث می‌شود که ندانیم این اپیدمی تا چه زمانی وجود خواهد داشت.

- اگر مانند آنفلوآنزا آنتی‌بادی به سرعت کاهش یابد، افراد بارها به بیماری مبتلا می‌شوند و اصلا چیزی به نام ایمنی کلی اتفاق نمی‌افتد و همیشه در معرض این بیماری خواهیم بود.

تا ۶ ماه آینده منتظر واکسن کرونا نباشید

- اقدامات مشترکی از سوی برخی کشورها آغاز شد و واکسن‌های خارجی هم در حال گذراندن فاز دوم و سوم هستند. در نتیجه حداقل تا پنج یا شش ماه آینده نباید در ایران منتظر واکسن کرونا بود. 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول