اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  کشاورزی و امور دام

سرنوشت مرغ و تخم‌مرغ در انتظار شیر و لبنیات/ دولت چگونه صنعت تولید پروتئین را زمین زد؟

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: ۹۰۰ روز پیش، زمانی که معاون اول رئیس‌جمهور مطرح کرد فقط ارز ۴۲۰۰ تومانی خواهیم داشت، فاتحه صنعت تولید پروتئین را در کشور خواندیم.

سرنوشت مرغ و تخم‌مرغ در انتظار شیر و لبنیات/ دولت چگونه صنعت تولید پروتئین را زمین زد؟

به گزارش خبرگزاری فارس مجید موافق قدیری رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان در مصاحبه با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفت‌وگو اظهار داشت: ۹۰۰ روز پیش زمانی که معاون اول رئیس جمهور مطرح کرد که فقط ارز ۴۲۰۰ تومانی خواهیم داشت، فاتحه صنعت تولید پروتئین را در کشور خواندیم.

وی افزود: ما به سیاست‌گذاران هشدار دادیم این سیاست ارزی، صنعت پروتئین را بر زمین خواهد زد. مزه ارز ۴۲۰۰ تومان را نه تولیدکننده و نه مصرف‌کننده چشید و ما تصور می‌کنیم اگر دولت مشکل نهاده‌های دامی را حل نکند، [مشکلات بر جا خواهد ماند].

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان افزود: ما هشدارها را از آبان سال گذشته دادیم و فکر می‌کنیم اگر دولت می‌خواهد مشکلات حادتر نشود، باید موضوع را جدی بگیرد و نسبت به انتقال ارز مرغوب برای واردکنندگان بخش خصوصی اهتمام جدی تر داشته باشد.


موافق قدیری خاطرنشان کرد: اگر دولت در تامین ارز جوی دامی اقدام جدی نکند، در ماه‌های آینده با کمبود شیر و لبنیات روبرو خواهیم شد.

وی افزود: دولت باید نقش پررنگ‌تری در تامین ارز و انتقال آن به واردکنندگان ایفا کند تا مشکلات حادتر نشود.

*تحقق قول تخم‌مرغی وزیرجهاد در هاله ابهام

همچنین رضا ترکاشوند، مدیرعامل اتحادیه مرغداران به رادیو گفت‌وگو گفت: اگر تولید تخم‌مرغ داشته باشیم، هیچ مشکل در قیمت‌گذاری نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: مرغ برای نیاز کشور در سالن مرغداری‌ها یافت می‌شود ولی الزاماتی نظیر نهاده‌ها نیز باید مهیا گردد.

ترکاشوند کمبود نهاده وارداتی با ارز دولتی را موجب افزایش هزینه تولید دانست و افزود: جیره طیور رقیق شده و راندمان تولید را تحت تاثیر قرار داده که در قیمت تخم مرغ نیز تاثیر گذار است.

وی افزود: اگر نهاده‌ها تامین شود، قول وزیر جهاد در خصوص تعدیل قیمت تخم مرغ دست یافتنی است.


ترکاشوند با بیان اینکه مرغداران توانایی مازاد تولید مرغ را دارند و در این بین نبودِ نهاده‌ها موجب طی مسیری معکوس در تولید می‌شود، گفت: مرغدار ترجیح می‌دهد با راندمان پایین‌تر کار کند که در نتیجه این تصمیم، عرضه کاهش یافته و پاسخگوی تقاضا نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در اولین فرصت باید نهاده را در اختیار مرغدار قرار دهند که مشکلی برای تولید ایجاد نشود و در برنامه‌ای بلند مدت باید برای تامین ارز، تغییر سیاست‌ها را دنبال کنند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول