به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: میزان تولید سیب درختی استان در سالجاری بیش از ۶۷۰ هزار تن است که از این میزان ۶7 هزار تن سیب تابستانه و ارقام محلی و 600 هزار تن سیب پائیزه میباشد.
وی افزود: از سیبهای تولیدی استان ۳۲۰ هزار تن درجه یک و ممتاز، ۲۱۰ هزار تن درجه ۲ و ۷۰ هزار تن درجه سه و صنعتی میباشد.
وی خاطرنشان کرد: ۳۸ درصد سیب تولیدی استان رقم گلدن، ۶۰ درصد رقم رد و ۲ درصد به سایر ارقام اختصاص دارد.
فتحی با اشاره به اینکه سیب مصرفی استان سالانه در حدود ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تن میباشد، ادامه داد: بیشتر ارقام باغهای سیب از نوع رقم رد و گلدن است و با توجه به شرایط اقلیمی، سیب تولیدی آذربایجانشرقی از مرغوبیت و خاصیت انبارداری بالا برخودار بوده و دارای مزیت صادراتی و ارزآوری است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی، گفت: از کل سطح زیر کشت حدود ۱۰ درصد به ارقام تابستانه اعم از سیب مشکی، گلاب، قره یاپراق، شیخ احمد، ساری آلما، قزلآلما و حدود دو درصد از نوع رویشی (سیب مالینگ پا کوتاه) و شامل ارقام فوجی، دلبار استار (دورنگ فرانسوی)، گالا، گلاب، رد استارکینک و برابرن به صورت پراکنده وجود دارد.
فتحی اعلام کرد: شهرستان مراغه با تولید بیش از ۲۱۷ هزار تن سیب مقام اول آذربایجانشرقی و شهرستانهای میانه با ۱۲۶ هزار تن و اهر با ۸۵ هزار تن به ترتیب مقام دوم و سوم را دارند.
انتهای پیام/۶۰۰۰۲/س