اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تعلیم و تربیت  /  دانشگاه

دانشجوها و اساتید از تجارت زیرزمینی پذیرش مقاله دکتری می گویند/ برخی هندی، چینی و ایرانی ها بیشترین سوء استفاده را می برند

وقتی مجلات معتبر فراخوان چاپ ویژه می دهند، گاهی برای اینکه باید در زمان مشخص کار را ببندند مجبور می شوند کارهای کم مایه را هم پذیرش کنند. اساتید و دانشجویان هندی، چینی و ایرانی به شدت از آب گل آلود ماهی می گیرند.

دانشجوها و اساتید از تجارت زیرزمینی پذیرش مقاله دکتری می گویند/ برخی هندی، چینی و ایرانی ها بیشترین سوء استفاده را می برند

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مدتی است که دانشجوهای دکتری از سختی انتشار مقاله که یکی از لازمه های دفاع و فارغ التحصیلی است سخن می گویند و از سنگ اندازی و سخت گیری های دانشگاه در مقاله و دفاع گلایه می کنند؛ اما امروز به همه این گلایه ها، گلایه از شرایط متاثر از کرونا هم اضافه شده است.

اخیرا خبرنگاران فارس در گزارشی با عنوان «دست کوتاه دانشجویان و رشد قارچ‌گونه کلاه‌برداران/ قراردادهای میلیونی برای دریافت پذیرش‌های دروغین» با پرداختن به زوایای متعدد این موضوع اعلام کردند که در شرایطی که کرونا، مصائب چاپ مقاله برای اخذ مدرک دکتری را مضاعف کرده و با رو به پایان بودن 8 ترم مجاز تحصیلی، جریمه هزینه سنوات انتظار دانشجویان را می‌کشد، تجارت زیرزمینی اکسپت مقاله دکتری در ازای دریافت وجه رونق گرفته است.

در این باره این ویدئو را هم مشاهده کنید:

انتشار این گزارش با واکنش های متعددی رو به رو شد. برخی از دانشجویان در آستانه فارغ التحصیلی با اعلام نظرات خود در این باره، از خبرنگار فارس خواستند که نظرات آنان را منعکس کنند؛ همچنین برخی از کاربران فارس هم نظرات خود را در این باره مکتوب کردند تا مورد توجه دیگران کاربران و مخاطبان قرار بگیرد.

خبرنگار فارس در این گزارش به بیان نظرات و صحبت های دانشجوهای مقطع دکتری درباره ارائه مقاله پرداخته است.

*کمک سلیقه ای اساتید و استادان راهنما به دانشجویان در ارائه مقاله و پایان نامه

آزاد یک دانشجوی در آستانه فارغ التحصیلی درباره مشکلات اغلب دانشجویان در ارائه مقاله، گفت: یکی از مشکلات اصلی که راه گریز و چاره ای ندارد، تفاوت اساتید و استادان راهنما در کمک به دانشجو است.

وی توضیح داد: در موارد زیادی تفاوت میزان کمک و راهنمایی استاد به دانشجو در مقاله و پایان نامه را می بینیم؛ به طوری که برخی از دانشجویان به صراحت از بی تفاوتی استاد مربوط به مقاله و پایان نامه شان صحبت می کنند و در مقابل برخی دانشجوها تجربه کاملا مثبتی از همیاری استاد در همه مراحل را بازگو می کنند.

وی گفت: این در حالی است که استاد برای راهنمایی دانشجو هزینه می گیرد و در این شرایط هم دیگر راه جبران و برگشتی برای دانشجو نیست و باید ناگزیر همه راه را به تنهایی و بدون کمک استاد طی کند. 

این دانشجوی در آستانه فارغ التحصیلی پرسید: چرا وحدت رویه ای در این زمینه وجود ندارد که بر کار اساتید نظارت شود؟

*تلاش دانشجوهای ساعی با تخلف عده اندکی ضایع نشود

الهام یک استاد دانشگاه در دانشگاه آزاد واکنش به این گزارش، به خبرنگار فارس، گفت: اگرچه چنین تخلف هایی توسط برخی از دانشجوها گزارش می شود اما تخلف های این چنینی فراگیر نیست و درصد کمی از جمعیتی که هر ساله از دانشگاه های کشور در مقطع دکتری فارغ التحصیل می شوند را شامل می شود.

وی گفت: در این باره باید نگاه ظریفی وجود داشته باشد تا تلاش افرادی که با تلاش زیاد و به حق مقطع دکتری را به پایان می رسانند و تلاش اساتید آنان با اهمال کاری عده اندکی نادیده گرفته نشود.

*انتشار مقالات معتبر در موضوعاتی روی لبه علم و تکنولوژی سخت نیست

یک فارغ التحصیل مقطع دکترای مهندسی مکانیک هم در این باره، گفت: کسی که در مقطع دکترا تحصیل می کند و پایان نامه انجام می دهد، باید روی موضوعی کار کند که این موضوع نوآوری علمی داشته و در لبه علم و تکنولوژی قرار داشته باشد.

وی ادامه داد: در این صورت انتشار مقالات معتبر در این موضوعات کار سختی نیست. در غیر این صورت این کار تحقیقاتی در حد دکترا نبوده و ارزشی ندارد.

*برخی موسسات از استاد به دانشجو بیشتر کمک می کنند

کیوان یکی از مخاطبان فارس در واکنش به این گزارش، گفت: سواد بعضی از این مراکز چاپ و پذیرش مقاله از هیات علمی دانشگاه ها بیشتر است و کمک بیشتری از استاد به دانشجو می کنند.

وی گفت: کاش چند نفر از این هیات علمی های دانشگاه ها را با این افراد در موسسات عوض می کردیم.

*اساتید و دانشجویان هندی چینی و ایرانی سوء استفاده می کنند

فرهاد دیگر فارغ التحصیل ارشد فناوری اطلاعات در دانشگاه آزاد است. وی در واکنش به این گزارش، گفت: من داور یک مجله ISI هستم. وقتی مجلات معتبر پایگاه هایی چون الزیویر یا اشپرینگر فراخوان "چاپ ویژه" می دهند، گاهی برای اینکه در زمان مشخص کار را باید ببندند مجبور می شوند کارهای کم مایه را هم پذیرش کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی از اساتید و دانشجویان هندی چینی و ایرانی به شدت از این آب گل آلود ماهی گیری می کنند. 

*مقصر اول و آخر وضع دکتری فعلی دانشگاه و استاد است

کاربر دیگری معتقد است که مقصر اول و آخر وضع دکتری فعلی دانشگاه و استاد است.

وی گفت: دکتری در کشور ما واقعا دکتری نیست. در واقع اگر نگوییم همه، می توان گفت اغلب دکتری ها در ایران علم را گسترش نمی دهند، بلکه فقط اسم دکتری دارند و همان ارشد را سر و شکل میدهند و دکتر می شوند. بنابراین مقصر اول و آخر این قضیه هم دانشگاه و استاد است.

* استادان راهنما یا مشاور حوصله و توان راهنمایی دانشجو را ندارند

یکی از کاربران می گوید: اصل قضیه این است که بسیاری از استادان راهنما یا مشاور حق دانشجو را ادا نمی کنند. آنان یا نمی توانند یا حوصله ندارند و کار را بر سر دانشجو آوار می کنند و از راهنمایی شایسته دانشجو ناتوان هستند و دانشجو به اجبار به موسسات عجیب و غریب مراجعه می کند.

وی گفت: اگر استادان به وظیفه خود عمل کنند نیازی نیست که دانشجو دنبال این موسسات باشد.

*فارس من پیگیر کارهای غیراخلاقی علمی باشد

در آخر هم علی شهرتی دیگر کاربر فارس، گفت: کاش فارس من پیگیر این کارهای غیراخلاقی علمی و فروش مقاله باشد که در خور ایران نیست.

انتهای پیام/
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول