به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، به نقل از روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نیریز، سعید ضیغمی گفت: همه ساله با فرا رسیدن فصل پاییز و از اواخر مهر تا پایان آبان ماه، شاهد برداشت میوه «بِه» از ارقام اصفهانی، شیشه ای، کدوئی و محلی در شهرستان هستیم که به لحاظ کیفیت، عطر و طعم، از جایگاه مطلوبی در استان برخوردار و همین امر باعث شده است که خریداران تمایل زیادی به خرید این محصول داشته باشند و بازار بسیار مناسبی را در شهرستان شاهد باشیم.
وی افزود: سطح کل "به" در شهرستان ۴۰۰ هکتار بوده و با توجه به جوان بودن بیشتر باغ ها و خسارت خشکسالی، سرمازدگی و آفات و امراض، متوسط عملکرد این محصول در سال جاری نسبت به شرایط عادی دو تن کاهش داشته و حدود 8 تن در هکتار است در صورتیکه در باغ های نمونه، این عملکرد به بیش از ۸۰ تن نیز می رسد که کسب عنوان تولیدکننده برتر استانی را نیز در سال های اخیر به دنبال داشته است.
او خاطر نشان کرد: امسال نسبت به پارسال که به دلیل سرمازدگی محصول آنچنانی نداشتیم افزایش عملکرد قابل توجهی داریم بطوریکه پیشبینی میشود حدود ۲۸۰۰ تن محصول برداشت و به بازار عرضه شود.
ضیغمی تصریح کرد: میوه تولید شده «بِه» علاوه بر مصرف محلی، در بستهبندیهای چهار تا شش کیلوگرم بارگیری و به استانهای تهران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان، حمل میشود که زمینه فرصت شغلی خوبی را در زمان برداشت فراهم کرده است.
بــه، میوه ای زرد رنگ و خوشبو است که سطح آن پوشیده از کرک بوده و دارای طعمی مطبوع ، شیرین و یا کمی ترش و تقریبا گس با گوشت خشک است، برگ سبز این میوه به صورت جوشانده برای گرفتگی قلب و عروق، هسته ژله ای آن برای رفع سرفه و میوه فیبردار آن برای هضم غذا بسیار مفید است؛ میوه پخته شده به، دارای بو و طعمی خوش بوده و مربای آن نیز خوشمزه و پرطرفدار است و سرشار از ویتامینهای A و B و C و همچنین قند و پپتین است.؛ "به" رسیده، دارای طبیعتی معتدل است، در حالی که دانه آن یا همان"بهدانه" طبیعتی سرد و تر دارد.
انتهای پیام/ ن