اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  تهران

تولید روزانه بیش از ۳۵۰ کیلوگرم پسماند عفونی در شهرقدس

سرپرست بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان قدس با اشاره به فعالیت ۲۴۷ مطب و درمانگاه و تولید روزانه بیش از ۳۵۰ کیلوگرم پسماند عفونی، گفت: این پسماندها توسط شرکت پیمانکار با مجوز بهداشتی جمع‌آوری شده و تمام پزشکان موظف به انعقاد قرارداد با این شرکت برای بی‌خطرسازی زباله‌های خود هستند.

تولید روزانه بیش از ۳۵۰ کیلوگرم پسماند عفونی در شهرقدس

نوشین پرویزی سرپرست بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان قدس در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرقدس ضمن اشاره به فعالیت بیش از ۲۰۰ واحد خدماتی درمانی در سطح شهر اظهار کرد: در شهرستان قدس ۲۴۷ مطب و درمانگاه وجود دارد که روزانه حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم پسماند عفونی تولید می‌کنند.

وی گفت: پسماندهای عفونی سه شهرستان قدس، شهریار و ملارد توسط شرکت پیمانکار با مجوز بهداشتی و زیر نظر نظام پزشکی توسط ماشین‌های مخصوص، مسقف، مجهز به سیستم سرمایشی جمع‌آوری و به ایستگاه میانه‌ای که زیر نظر خدمات شهری قدس است بارگیری و به سایت اخترآباد منتقل می‌شود و تمام پزشکان در غرب تهران موظف به انعقاد قرارداد با این شرکت هستند.

سرپرست بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان قدس در ارتباط با اینکه قیمت قرارداد بسته شده با این شرکت بالا است، افزود: انهدام زباله‌های عفونی نیازمند به بی‌خطرسازی است و تهیه این تجهیزات هزینه‌های بالایی دارد.

پرویزی ادامه داد: محل انتقال زباله‌های عفونی یک محیط آلوده محسوب می‌شود و در شهرستان قدس با توجه به اینکه چنین فضایی برای دفن وجود ندارد بنابراین هر چه این مکان از محیط زندگی دورتر باشد یک مزیت برای منابع آبی، خاکی و مردم محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت برای پسماندهای عفونی برنامه ویژه دارد و تمام درمانگاه‌ها و دندانپزشکی‌ها پسماندهای عفونی خود را به این شرکت تحویل می‌دهند، عنوان کرد: برخی واحدها پسماند عفونی چندانی ندارند و چون هزینه این قرار داد بالا است اما طبق قانون اگر مطبی میزان تولید پسماند کمتر داشته باشد می‌تواند با استفاده از ترکیب آب آهک و اتوکلاو اقدام به ضدعفونی اقلام آلوده کند.

سرپرست بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان قدس اضافه کرد: پنبه‌های خونی، سرسوزن‌ها و اشیاء برنده که در سیفتی باکس ریخته می‌شود و دیگر اقلامی که با بیمار در تماس است جز پسماندهای عفونی محسوب می‌شود که در کیسه و سطل زرد نگهداری و تاریخ روی آن درج شده و تحت مدیریت پسماند عفونی است و در درمانگاه‌ها که تولید زباله عفونی بیشتری دارند در اتاقک پسماند نگهداری شده و برای مطب‌ها اتاقک پسماند خیلی ضروری نبوده ولی سطل‌های قابل شست‌وشو را باید همه مراکز داشته باشند.

پرویزی با تأکید بر اهمیت جمع‌آوری پسماندهای عفونی و جلوگیری از انتشار آلودگی به ویژه در روزهای شیوع ویروس کرونا افزود: پیش از شیوع کرونا، به دلیل هزینه بالای قرارداد برای جمع آوری پسماندهای عفونی بسیاری از پزشکان مشکلاتی در این خصوص داشتند اما در روزهایی که ویروس کرونا سلامتی افراد را به خطر انداخته، مشکلات در زمینه انعقاد قرارداد کمتر شده و در صورتی که مرکز خدمات درمانی قراردادی برای جمع‌آوری زباله‌های عفونی برای بی‌خطرسازی و جمع‌آوری پسماند عفونی نداشته باشد، توسط کارشناسان بازرسی شده و این موارد تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در فصول گرم سال کمتر از ۴۸ ساعت و در فصول سرد کمتر از ۷۲ ساعت زباله‌های عفونی جمع‌آوری می‌شود و در مراکزی مانند درمانگاه‌ها که تولید زباله عفونی بالایی دارند، جمع‌آوری پسماند هر روز انجام شده و این بستگی به قرار داد و هزینه‌های متقبل شده دارد.

انتهای پیام/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول