اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  نفت و انرژی

بهای تمام شده هر متر مکعب گاز فروش رفته

در سال 1397، بهای تمام شده هر متر مکعب گاز فروش رفته توسط شرکت‌های فرعی شرکت ملی گاز ایران 97.5 تومان بوده و 80 درصد این رقم بخاطر هزینه خرید مواد مستقیم بوده است.

بهای تمام شده هر متر مکعب گاز فروش رفته

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، یکی از بخش هایی که در قالب یادداشت های توضیحی گزارش صورت مالی شرکت های دولتی، توضیحاتی درباره آن ارائه می شود، بهای تمام شده محصولات این شرکت هاست.

براساس صورت مالی شرکت ملی گاز ایران در سال 1397، بهای تمام شده گاز فروش رفته توسط این شرکت در سال مذکور، بالغ بر 19 هزار میلیارد تومان و بهای تمام شده گاز فروش رفته توسط شرکت های فرعی شرکت ملی گاز ایران در این سال، حدود 20 هزار و 207 میلیارد تومان بوده است.

همانطور که در جدول فوق مشخص است کل بهای تمام شده گاز فروش رفته توسط شرکت ملی گاز ایران و همچنین 80 درصد بهای تمام شده گاز فروش رفته توسط شرکت های فرعی این شرکت، بخاطر هزینه مواد مستقیم است.

گفتنی است براساس بودجه مصوب، نرخ خرید هر متر مکعب گاز خام و همچنین گاز NGL در سال 1397 از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، 165 ریال تعیین گردیده است.

همانطور که در جدول فوق مشخص است، بخش اعظم هزینه مواد مستقیم بخاطر سهم مالکانه 8 هزار و 565 میلیارد تومانی دولت و سهم 3 هزار و 68 میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی بوده است. براساس قانون بودجه 97، 32 درصد از درآمد فروش داخلی گاز به صندوق توسعه ملی واریز می شد و 53.5 درصد از این درآمد هم سهم دولت بود (سهم مالکانه دولت). به عبارت دیگر، صرفا 14.5 درصد از این درآمدها، سهم شرکت ملی گاز ایران بود.

*بهای تمام شده تولید هر متر مکعب گاز فروش رفته چقدر است؟

به گزارش فارس و با توجه به صورت مالی شرکت ملی گاز ایران، درآمد شرکت های فرعی این شرکت بابت فروش داخلی گاز در سال 97، بالغ بر 8 هزار و 436 میلیارد تومان بوده که از فروش 207 میلیارد و 35 میلیون متر مکعب گاز به مشتریان داخلی حاصل شده است. در نتیجه، با توجه به اینکه بهای تمام شده تولید این حجم از گاز فروش رفته، 20 هزار و 207 میلیارد تومان بوده است؛ بهای تمام شده تولید هر متر مکعب گاز فروش رفته توسط این شرکت‌ها در سال مذکور، 97.5 تومان بوده است. البته همانطور که در بالا توضیح داده شد، حدود 55 درصد این رقم بخاطر سهم صندوق توسعه ملی و سهم مالکانه دولت از درآمدهای شرکت ملی گاز ایران بوده است.

* هزینه دستمزد مستقیم و هزینه سربار پالایشگاه ها چگونه محاسبه می‌شود؟

براساس این گزارش، جزئیات هزینه های فروش، اداری و عمومی که هزینه دستمزد مستقیم و هزینه سربار پالایشگاه ها (اجزای هزینه تمام شده گاز فروش رفته توسط شرکت های فرعی شرکت ملی گاز ایران) با توجه به آنها بدست می آید در جدول زیر آمده است:

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول