اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تفریح و نشاط  /  بازی

برگزاری مجازی جشنواره ملی اسباب بازی به دلیل کرونا/ لزوم راه اندازی تشکل های صنفی در حوزه «اتاق فرار»

در نظرگرفتن پیش شرط تولیدی‌بودن اسباب‌بازی‌ها و توجه به جنبه‌های مختلف آن اعم از طراحی، کیفیت تولید، بسته‌بندی و گرافیک و تصویرسازی و... از مهم‌ترین تغییرات جشنواره ملی اسباب بازی نسبت به دوره‌های گذشته است.

برگزاری مجازی جشنواره ملی اسباب بازی به دلیل کرونا/ لزوم راه اندازی تشکل های صنفی در حوزه «اتاق فرار»

به گزارش خبرنگار تفریح و نشاط خبرگزاری فارس، فرآیند گام به گام برگزاری ششمین جشنواره ملی اسباب‌بازی به صورت مجازی با انتشار فراخوان بخش مسابقه این رویداد فرهنگی آغاز شد.
بر این اساس دبیرخانه جشنواره با انتشار فراخوان بخش مسابقه از تولیدکنندگان و طراحانی که محصول آن‌ها در بازه زمانی مهرماه ۱۳۹۸ تا مهرماه ۱۳۹۹ تولید شده، دعوت کرده است با مراجعه به تارنمای جشنواره به نشانی irantoyfestival.ir و تکمیل فرم‌های مربوط، اسباب‌بازی‌های خود را از تاریخ ۲۰ آبان تا روز ۲۰ آذر برای شرکت در بخش رقابتی این جشنواره ثبت و معرفی کنند.
اسباب‌بازی‌های معرفی‌شده به دبیرخانه قرار است در دو مرحله انتخاب و داوری شود، همچنین این اسباب‌بازی‌ها و سرگرمی‌ها از منظر کیفیت تولید، طراحی، بسته‌بندی، گرافیک و تصویرسازی و دارا بودن ویژگی‌های شناختی داوری خواهد شد و از اسباب‌بازی‌های راه یافته به مرحله داوری نهایی نیز تقدیر خواهد شد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همکاری انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی، شورای نظارت بر اسباب‌بازی ششمین جشنواره ملی اسباب‌بازی را برگزار خواهند کرد.
محسن حموله، مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون در این باره گفت: بخش رقابتی، بخش علمی شامل برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی، نمایشگاه‌های تخصصی و بازار اسباب‌بازی، بخش‌های متنوع ششمین جشنواره اسباب بازی است که به ترتیب در بازه زمانی آبان تا پایان سال ۱۳۹۹ برگزار می‌شود و فراخوان بخش های دیگر جشنواره به‌تدریج اعلام خواهد شد.
حموله با اعلام تغییراتی که در بخش رقابتی این رویداد بر اساس بررسی و تحلیل‌های دقیق و کارشناسی صورت گرفته است، افزود: در نظرگرفتن پیش شرط تولیدی‌بودن اسباب‌بازی‌ها و توجه به جنبه‌های مختلف آن اعم از طراحی، کیفیت تولید، بسته‌بندی و گرافیک و تصویرسازی؛ ایجاد زیرساخت داوری مجازی، ارایه رده‌بندی سنی دقیق‌تر و دسته‌بندی شش‌گانه روش و فناوری تولید برای داوری کیفیت تولید از مهم‌ترین تغییرات این بخش، نسبت به دوره‌های گذشته است.
به‌گفته‌ دبیر ششمین جشنواره ملی اسباب‌بازی، در این جشنواره، با توجه به اعلام آمادگی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جایزه‌هایی نیز به محصولات دارای ویژگی‌های شناختی تعلق خواهد گرفت و در نهایت آثار برتر هم‌زمان با مرحله نهایی ششمین جشنواره ملی اسباب‌بازی معرفی و به نحو ویژه از طراحان و تولیدکنندگان برتر قدردانی خواهد شد.
حموله در پایان گفت: دبیرخانه ششمین جشنواره ملی اسباب‌بازی با درنظر گرفتن امکانات و قابلیت‌های فضای مجازی به توسعه‌ کمی و کیفی این جشنواره در گام ششم اندیشیده است. داوری آنلاین و تشکیل پرونده‌های مجازی ویژه برای بخش رقابتی، اجرای برون‌مرزی و مشارکت حداکثری علاقه‌مندان مباحث علمی با کمک زیرساخت مجازی، ترسیم درخت فناوری و دسترسی به آمارهای دقیق از توانمندی‌های صنعت اسباب‌بازی از طریق فناوری اطلاعات بخش تخصصی، از مهم‌ترین بسترهایی است که با کمک فضای مجازی در ششمین جشنواره ملی اسباب‌بازی محقق خواهد شد.

لزوم راه اندازی تشکل های صنفی در حوزه «اتاق فرار»

نشست هم‌اندیشی فعالان حوزه اتاق فرار «escape room» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

محسن حموله مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون در این نشست گفت: اتاق فرار «escape room» یا از نگاه کانونی‌ها «رازگشا» سرگرمی‌ جدیدی مبتنی بر ایجاد فضای واقعی برای تجربه‌ی چالش با روایتی ویژه است.
وی افزود: در این سرگرمی، بازیکنان وارد یک روایت می‌شوند و با نقش‌آفرینی، تعامل، همکاری و حل معما و چالش‌های محیط اتاق فرار از آن خارج می‌شوند تا در کنار تجربه بازی و سرگرمی، در یک محیط شبیه‌سازی شده واقعی، تجربه‌ی زیسته‌ خود را گسترش دهند.
مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون ادامه داد: حل معما به صورت گروهی باعث تقویت مهارت‌های اجتماعی و شناختی، مولفه‌های مختلف روان‌شناختی و جمعی مبتنی بر همکاری و ایجاد هویت مشترک، تفکر و خلاقیت، مهارت حل مساله و بحران، تفکر فرایندی، مهارت مدیریت زمان و امکان سنجش مهارت‌های مختلف فردی و تیمی و ایجاد بستر تجربه روایت‌های مختلف و انتقال مفاهیم آموزشی و تربیتی می‌شود.
حموله هم‌چنین با اشاره به تاریخچه‌ی این بازی در دنیا و ایران یادآور شد: بستر روایی جذاب در کنار مزایای بی‌شمار تجربه این محیط‌ها باعث رشد روز افزون این بازی‌ها در ایران، همگام با جهان شده است.
وی در این نشست خاطرنشان کرد: با توجه به نوظهور بودن این حوزه، نبود سیاست‌گذاری مطلوب از سوی نهادهای بالادستی و لزوم معرفی توان‌مندی‌های این صنعت، شاید زمان آن رسیده باشد که گردهم‌آیی فعالان این عرصه در قالب جشنواره صورت گیرد و تشکل‌های صنفی برای آن‌ها ایجاد شود.
‌ مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون با اشاره به نقش حمایتی و حاکمیتی کانون در حوزه‌های فرهنگی اظهار داشت: کانون تلاش می‌کند در حوزه‌های صنعت تفریح و سرگرمی با دست‌اندرکاران تعامل، مشورت و هم‌فکری داشته و اقداماتی که می‌تواند در رشد و توسعه کسب و کارهای بخش خصوصی حوزه بازی و سرگرمی موثر باشد را اطلاع‌رسانی کند.

معرفی برگزیدگان مسابقه بین‌المللی نقاشی «دست‌های پاک»

در این مراسم که بی‌بی‌طاهره طهماسبی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان‌رضوی و ابراهیم زره‌ساز مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان‌رضوی حضور داشتند، پیام محمدرضا زمردیان معاون فرهنگی کانون به صورت ویدئویی پخش شد.

بر اساس این خبر، بیش از ۹هزار اثر از ایران و ۵ قاره جهان و ۲۷ کشور در مسابقه بین‌المللی نقاشی کودکان «دست‌های پاک، نجات‌بخش زندگی» ارائه شد که از این تعداد ۱هزار و ۷۰۰ اثر به مرحله داوری پایانی راه پیدا کردند.

همچنین از ۱هزار و ۷۰۰ اثر، ۳۵۰ اثر در بخش ملی و بین‌المللی برگزیده شد که ۱۰۰ اثر مربوط به بخش بین‌الملل و ۲۵۰ اثر مربوط به بخش ملی است.

بر همین اساس ۱۰۰ اثر مدال طلا و ۷۰ اثر مدال نقره و برنز و تعداد زیادی دیپلم افتخار به برگزیدگان در دو بخش ملی و بین‌المللی اهدا شد، همچنین به ۲۰ نفر از برگزیدگان مدال طلا که آراء بیش‌تری دریافت کردند، دوچرخه هدیه داده شد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول