اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمانشاه

آغاز صادرات سیب‌زمینی به عراق از امروز/ هشدار اتاق بازرگانی: بیش از اندازه صادر نکنید

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران گفت: صادرات سیب‌زمینی به عراق از امروز (۲۶ آبان‌ماه) آزاد می‌شود، اما ارسال بار بیش از حد مجاز به مرز به طور قطع امکان صادرات نخواهد داشت.

آغاز صادرات سیب‌زمینی به عراق از امروز/ هشدار اتاق بازرگانی: بیش از اندازه صادر نکنید

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، طبق توافقات صورت گرفته دولت عراق و کنسولگری ایران در سلیمانیه، واردات سیب‌زمینی به عراق از امروز، دوشنبه (26 آبان‌ماه) آزاد می‌شود.

بر این اساس اتاق بازارگانی از چند روز پیش در راستای نگرانی اتفاقی که برای محموله‌های گوجه‌فرنگی در مرز  پرویزخان شهرستان قصرشیرین افتاد برای سیب‌زمینی هم تکرار نشود، هشدارهایی را داد.

کیوان کاشفی، عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران در این خصوص، اظهار داشت: صادرات سیب‌زمینی به عراق از امروز (۲۶ آبان‌ماه) آزاد می‌شود، اما ارسال بار بیش از حد مجاز به مرز به طور قطع امکان صادرات نخواهد داشت.

وی ادامه داد: طبق توافقاتی که با طرف عراقی طی یک‌ماه پیش صورت گرفته، اولا قرنطینه را مشترک انجام خواهیم داد یعنی طرف عراقی در مرزها ایران مستقر می‌شود و کالایی که مورد تأیید نباشد اجازه ورود نمی‌دهد.

وی از صادر کنندگان خواست عجله نکند و افزود: طی توافقاتی که با طرف عراقی داشتیم سهم مشخصی برای صادرات هر یک از انواع میوه و تره‌بار به این کشور در نظر گرفته شده و ارسال بار بیش از حد مجاز ممکن نیست و در مرزها خواهد ماند.

وی تاکید کرد: ارسال بار بیش از حد مجاز و غیرمتعارف به مرز قطعا امکان صادرات نخواهد داشت، زیرا براساس توافقی که داشتیم نه طرف عراقی بیش از سهمیه مجاز را می‌پذیرد و نه گمرک ایران بدون هماهنگی با دستگاه‌های مربوطه و اتاق بازرگانی بارهای صادراتی را اظهار خواهد کرد.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه به همه صادرکنندگان اعلام کرد، اکیدا از ارسال کامیون‌های سیب‌زمینی به مرز تا فردا روز سه‌شنبه، خودداری کنند و باعث ازدحام در مرز و ضرر و زیان خود نشوند.

کاشفی همچنین به توافقی که برای قرنطینه محصولات کشاورزی با اقلیم عراق صورت گرفته هم اشاره کرد و یادآور شد: بر اساس این توافق قرنطینه  بررسی کالاها هم از سوی طرف ایرانی و هم عراقی در خاک ایران صورت می‌گیرد و کالاهای صادر شده هم از بعد کیفیت و هم بسته‌بندی توسط هر دو طرف بررسی خواهد شد.

وی اظهار داشت: بدیهی است بارهای فاقد کیفیت و بسته‌بندی مناسب اظهار نخواهد شد و در مرز می‌ماند و صادرکنندگان باید به این موضوع توجه داشته باشند.

از سوی دیگر مسئولان قرنطینه گیاهی مرز پرویزخان نیز به صادرکنندگان سیب زمینی اعلام کردند، صادرات سیب‌زمینی از این مرز فقط با بسته‌بندی کیسه  توری برای طرف عراقی مورد پذیرش خواهد بود.

کارشناس مسئول قرنطینه گیاهی مرز پرویزخان در گفت‌وگو با فارس، گفت: تجار از بارگیری محموله‌های دارای خاک و یا گل خودداری کنند، محموله‌های دارای غده‌های سبزرنگ، آلوده به بیماری جرب(چیچک)، جوانه‌زده، دارای آثار کرم خوردگی و یا علائم پوسیدگی و نامرغوب  تأیید نخواهد شد و برگشت داده می‌شوند.

سیدیونس ابراهیمی‌زاده ادامه داد: محموله‌های دارای غده‌های خیلی بزرگ معمولا از داخل تهی هستند و مورد تأیید نیستند، لذا خواهشمند هستیم با اطلاع‌رسانی به طرفین داخلی خود، فقط و فقط محموله های تازه، مرغوب، یک دست، غده‌های با اندازه متوسط و دریک کلام به معنای واقعی صادراتیرا بارگیری و حمل کنید.

اما از 20 آبان‌ماه، وقتی که هنوز طرف عراقی مجوزی برای ورود صادر نکرده بود؛ تجار، واسطه‌های مرزی و بخشی از کشاورزان بدون هماهنگی و رعایت شرایط حمل، کامیون‌های بار سیب‌زمینی را به طرف مرز پرویزخان ارسال کردند.

بیشتر از ۳۰۰ کامیون بار سیب‌زمینی از استان‌های مختلف از روزهای گذشته در این مرز معطل ورود به عراق هستند، اگر این ازدحام بار در مرزها ادامه پیدا کند مشابه آنچه که طی چند وقت اخیر برای گوجه‌فرنگی رخ داد برای سیب‌زمینی هم تکرار می‌شود که با ماندن بار روی دست صادرکنندگان شاهد همان قصه تکرای خواهیم بود.

تاتار، فرماندار شهرستان قصرشیرین، نبود هماهنگی بین دستگاه‌ها را علت توقف بار سیب‌زمینی در این سوی مرز می‌داند.

وی گفت: سازمان جهاد کشاورزی به سراسر پایانه‌های کشور اعلام می‌کند که اجازه ندهید سیب‌زمینی به سوی مرزها بیاید تا زمانی که مجوز از سوی جمهوری اسلامی ایران و همچنین طرف عراق صادر می‌شود.

مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص مشکلات صادرات میوه و‌تره‌بار از مرز پرویزخان، اظهار داشت: موضوع صادرات میوه و تره بار یک مشکل ملی است که در دیگر مرزها هم این مشکل‌ها وجود دارد.

بهزاد باباخانی به سه دلیل عمده در این راستا اشاره کرد و گفت: دلیل اول نبود حمل یکسره است که کالای کشاورزی به صورت تخلیه و بارگیری صادر می‌شود که سبب آسیب دیدن به محصولات می‌شود و وقت زیادی برای صادرات تلف می‌شود برای حل این مشکل مکاتباتی با وزارتخانه‌های مربوطه صورت گرفته تا مشکل با عراق حل شود.

وی دیگر مسئله را در نبود زیر ساخت‌های لازم توضیح داد و گفت: از نظر سردخانه و صنایع بسته‌بندی و تبدیلی از همان استان مبدا بارگیری تا مرزها مشکل داریم، برای حل آن  هم پیشنهاداتی به کارگروه توسعه صادرات ملی دادیم و سازمان توسعه و تجارت هم بنا بر پیشنهادت یک سری تسهیلات در اختیار سرمایه‌گذارا قرار می‌دهد تا در مناطق ویژه اقتصادی قصرشیرین با کمک سرمایه‌گذاران زیر ساخت‌های مانند سردخانه و بسته‌بندی تدارک دیده شود تا با این مشکلات مواجهه نشویم.

باباخانی در خصوص فراهم کردن زیرساخت‌های لازم در مرز پرویزخان، اضافه کرد: سال گذشته از سازمان توسعه تجارت به عنوان متولی این موضوع خواسته شد استان کرمانشاه را پایلوت ساماندهی میوه و تره بار قرار دهد براساس همین پیشنهاد تسهیلاتی را برای ایجاد زیرساخت‌ها در نظر گرفته شد.

وی ادامه داد: سازمان صمت استان هم طی چند مرحله فراخوان جذب سرمایه‌گذار ارائه داده تعدادی شرکت کردند که به تهران برای تخصیص تسهیلات فرستاده می‌شود که در این راستا از تمامی سرمایه‌گذاران هم دعوت می‌کنیم که در منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین سرمایه‌گذاری کنند.

باباخانی، عدم هماهنگی بین وزارت خانه‌های جهاد کشاورزی، امور خارجه و صمت را در قالب دیگر دلایل عنوان کرد و گفت: پیشنهاد شده کمیته‌ای با حضور نمایندگان این وزارتخانه و بخش خصوصی(اتاق بازرگانی) تشکیل شود تا با هماهنگی بیشتر محصولات صادر شود.

وی یادآور شد: در مورد موضوع سیب‌زمینی و گوجه‌فرگی در استان هم جهاد کشاورزی و هم اتاق بازرگانی از چند روز قبل هشدار داده بودند که قبل از موعد اقدام نکنند از ۲۵ آبان‌ماه تعرفه سیب‌زمینی از طرف عراق پایین آمده ولی از استان‌های مختلف از ۲۰ آبان‌ماه محصول فرستاده شده است.

باباخانی در خصوص عجله تجار برای صادر کردن محصول، افزود: در بازار عراق در اوایل ورود محصول، قیمت بالا است که همین سبب رقابت بین تجار می‌شود.

سالانه در کشور بیش از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تن سیب‌زمینی تولید می‌شود حالا تنظیم بازار این محصول کشاورزی که در سبد خانوار همیشه وجود دارد موضوعی است که به موضوع عرضه و تقاضا برمی‌گردد، فعلا وضعیت قیمت این محصول به گفته مسئولان اتحادیه تره‌بار، متعادل است اگر برای صادرت برنامه‌ای هست و می‌خواهیم به گرانی این محصول منجر نشود باید مازاد این محصول برای صادرات ارسال شود.

کشور ایران با ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در چهار فصل می‌تواند به راحتی قطب کشاورزی  منطقه باشد در صورتی که مسئولان در بخش‌های مختلف این حوزه از تولید تا عرضه داخلی و صادرات برنامه‌های منسجم‌تر و هماهنگ‌تر داشته باشند.

انتهای پیام/پ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول