اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  زنجان

کتابخانه مرکزی زنجان در انتظار تصمیم کبری!

داستان کتابخانه مرکزی زنجان و تیرآهن‌های باران خورده آن بی‌شباهت با داستان کبری نیست، چرا که بیش از 11 سال است که آغاز شده و هر سال زیر باران از بین می‌رود و گویی مسؤولان زنجان نیز همچون «کبری» کتابخانه مرکزی را فراموش کرده‌اند.

کتابخانه مرکزی زنجان در انتظار تصمیم کبری!

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، تصمیم کبری نام داستانی است که مدت زیادی در کتاب فارسی دوم دبستان وجود داشت، در واقع عنوان این داستان به عنوان یک اصطلاح نمادین در بین دانش‌آموزان آن دوره برای اشاره به «گرفتن یک تصمیم مهم» به کار می‌رفت.

خلاصه داستان از این قرار بود که کبری کتابش را گم کرده و مدتی هم به دنبال آن بود، پس از مدتی به یاد می‌آورد که کتاب را زیر درختی در حیاط جا گذاشته است، اما وقتی به حیاط می‌رود تا کتاب را بیاورد متوجه شد که کتاب باران زده و کثیف شده و پس تصمیم مهمی می‌گیرد.

داستان کتابخانه مرکزی زنجان و تیرآهن‌های باران خورده آن هم بی‌شباهت با داستان کبری نیست، چرا که بیش از 11 سال است که آغاز شده و هر سال زیر باران از بین می‌رود.

با وجود گذشت سال‌های سال از آغاز ساخت این کتابخانه، پیشرفت فیزیکی آن فقط 25 درصد است و گویی مسؤولان زنجان نیز همچون «کبری» کتابخانه مرکزی را فراموش کرده‌اند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان با اشاره به پیگیری به عمل آمده برای تکمیل این پروژه قدیمی بیان کرد: کلنگ‌زنی این کتابخانه از سال 1388 آغاز شده و تا سال 1390 نیز در حال ساخت بود، اما پس از آن پروژه متوقف شد.

امیرعلی نیک‌بخش با اشاره به اینکه پس از 10 سال از آغاز ساخت کتابخانه مرکزی زنجان پیشرفت فیزیکی آن 25 درصد است، اضافه کرد: در حال رایزنی با شهرداری برای ادامه کار ساخت این پروژه هستیم.

نیک‌بخش با اشاره به برخی از امکانات کتابخانه عمومی زنجان گفت: ساخت کتابخانه‌ مرکزی زنجان به‌عنوان نماد فرهنگی شهر و با هدف ایجاد مرکزی که مرجع و تغذیه‌کننده تمام کتابخانه‌های استان محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: این کتابخانه قرار است در زمینی به مساحت 10 هزار و 572 متر مربع و با زیربنای 18 هزار و 850 متر مربع در محل مجتمع نگین زنجان در 6 طبقه ساخته خواهد شد.

وی همچنین از در دست احداث بودن 5 باب کتابخانه عمومی نیز خبر داد و تصریح کرد: این کتابخانه‌ها نیز در آینده نزدیک به بهره‌برداری خواهد رسید.
نیک‌بخش همچنین با اشاره به شاخص‌های کتابخوانی استان گفت: در 6 ماهه نخست امسال تعداد کتابخانه‌های استان زنجان به 98 باب رسیده است که شامل 78 باب کتابخانه نهادی و 20 باب کتابخانه مشارکتی است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان با اشاره به اینکه زیربنای کتابخانه‌های استان در مدت زمان اعلام شده به 30 هزار و 504 متر مربع رسیده است، گفت: تعداد کتاب‌های موجود در کتابخانه‌ها نیز به یک میلیون و 362 هزار و 613 جلد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 8.5 درصد از جمعیت استان زنجان عضو کتابخانه‌های عمومی استان زنجان هستند، تصریح کرد: این جمعیت بیش از 80 هزار نفر را شامل می‌شود.
نیک‌بخش با اشاره به کاهش اهدای کتاب به کتابخانه‌های عمومی استان زنجان خاطرنشان کرد: به دلیل گرانی کتاب و تغییر سمت و سوی کمک‌های مردمی به رزمایش کمک مومنانه، این کاهش اتفاق افتاده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان نیز در این باره گفت: زمین این کتابخانه دولتی  است و پیش بینی اعتبار ۲۰ میلیارد تومان برای احداث آن شده بود که به دلیل کمبود اعتبار ساخت آن متوقف شد.

مسعود بیات منش با بیان اینکه برخی پروژه‌های نیمه تمام قابلیت درآمدزایی دارند، گفت: در حال حاضر مطالعات کتابخانه انجام شده و دنبال سرمایه گذار هستیم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان برآورد پیشرفت فیزیکی کتابخانه مرکزی را در حدود 22 درصد اعلام کرد و افزود: میزان اعتبار هزینه شده برای این پروژه حدود 4 میلیارد تومان است و برای تکمیل این پروژه با قیمت‌های کنونی حداقل 50 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی با اشاره به اینکه برای پیشرفت سریع‌تر پروژه نسبت به انجام فراخوان برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه اقدام شده است، گفت: با وجود اعلام دو بار فراخوان، استقبالی از این موضوع نشده است، هرچند که به‌لحاظ قوانین مطروح در ماده 27 واگذاری این پروژه چندان کار درستی نیست.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان تصریح کرد: شاید یکی از اقداماتی که در قالب آن بتوان از ظرفیت بخش خصوصی در ساخت و تکمیل این کتابخانه استفاده کرد، استفاده به‌صورت مشارکتی باشد که دراین زمینه نیز باید دنبال سرمایه‌گذار باشیم.

استاندار زنجان نیز با اشاره به تعریف 40 پروژه مهم برای تکمیل گفت: برای تکمیل کتابخانه مرکزی زنجان نیز لازم است یک طرح قابل انجام و مطابق با واقعیت‌ها تدوین شود.

فتح‌الله حقیقی اضافه کرد: دستگاه‎های متولی باید هرچه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف این پروژه اقدام کنند، چراکه این، یکی از نیازهای اساسی استان است.

حقیقی با بیان اینکه جز نیم درصد درآمد شهرداری‌ها، اعتبارات دیگری برای کتابخانه‌های عمومی استان محقق نشده است، افزود: بایستی برای وصول اعتبارات کتابخانه ها عمومی استان تلاش شود.

گفتنی است، کتابخانه عمومی زنجان دارای فضاهایی نظیر موتورخانه و پارکینگ، کلاس و کارگاه‌های آموزشی، مخزن و انبار، کارگاه مرمت و آماده‌سازی کتاب در زیرزمین است.
در طبقه همکف این کتابخانه نیز محل سفارش کتاب، امانت کتاب، مخزن، قرائت‌خانه عمومی، قرائت‌خانه نوجوانان و کودکان و سال اجتماعات و در طبقه اول آن هم قسمت نابینایان شامل نمایشگاه و کتابخانه سمعی بصری، قرائت‌خانه عمومی و آرشیو کارشناسان در نظر گرفته شده است.

برای طبقه سوم کتابخانه نیز مکان قرائت‌خانه دیجیتالی و عمومی در طبقه دوم و قرائت‌خانه اسناد و نشریات در طبقه سوم جای‌گذاری می‌شود.

انتهای پیام/73005/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول