اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

ناو شهید رودکی؛ پایگاهی لجستیکی روی دریا

ناو اقیانوس‌پیمای شهید رودکی به نیروی دریایی سپاه خود به مثابه یک پایگاه لجستیکی روی دریا عمل می‌کند. تکثیر کمی و کیفی این ناوها می تواند ایران را صاحب شهرهای بزرگ نظامی و اطلاعاتی دریایی بکند.

ناو شهید رودکی؛ پایگاهی لجستیکی روی دریا

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، نخستین ناو پشتیبانی و اطلاعاتی نیروی دریایی سپاه به نام «شهید رودکی» توانایی حمل و نقل پهپاد، بالگرد، موشک، سامانه مخابراتی و دفاعی سه خرداد و قایق‌های تندرو را دارد.

اما این شناور فراساحلی افق‌های جدیدی برای ایران ونیروی دریایی سپاه گشوده است که قابل توجه است:

افق اول: تاکنون ایران به علت داشتن موشک های دوربرد قدرتمند و دقیق و  گروه های بزرگ همسو نظامی همانند حزب الله لبنان، حماس، الحشد شعبی عراق، انصارالله یمن و... به عنوان کشور صاحب دو دست بلند نظامی محسوب می‌شد. با ورود یک شناور فراساحلی با قابلیت حمل تجهیزات مختلف جنگی پیشرفته به نیروهای دریایی سپاه، عملا دست بلند سوم نظامی ایران نیز در حال شکل گیری است و می توان آن را یک اتفاق راهبردی بزرگ نظامی برای ایران دانست.

افق دوم: ایران در ساخت شناور و ناوچه‌های نظامی تجربه جالبی کسب کرده است. اما ورود ایران به تغییر کشتی های تجاری غول پیکر به کشی های جنگی، عملا ایران را در مسیر نزدیک شدن به دستیابی به ناوهای بزرگ با قابلیت پشتیبانی و جنگی قرار داده است. مسیر مهمی که قد نیروی دریایی ایران را به یکباره در فراتر از منطقه به طرز قابل توجهی افزایش خواهد داد.

افق سوم: سوار شدن سامانه دفاعی سوم خرداد روی ناو اخیر سپاه، یعنی ایران می‌تواند وسعت وسیعی از دریاها را به مراکز دفاع از خاک خود تبدیل کند. به معنای دیگر ایران کیلومترها دورتر از مرزهای رسمی خود خواهد توانست سپر دفاعی در برابر هر نوعی شی پرنده از پهباد و هواپیما تا موشک ایجاد کند.

افق چهارم: رزم نزدیک با کشورهای دشمن که در دور دست ایران قرار دارند، افق سومی است که نیروی دریایی سپاه توانسته آن را بگشاید. تکثیر کیفی و کمی بیشتر ناوهای همانند ناو اخیر شهید رودکی، این امکان را به ایران خواهد داد که عملا تجهیزات سنگین و موثر نظامی و امنیتی را به نزدیکترین مرز دریایی کشور متخاصم در سراسر کره منتقل و وارد رزم نزدیک در دورست خود شود.

افق پنجم: تکثیر کمی و کیفی ناو شهید رودکی، نوید یک توانمندی خاص نظامی دیگر را نیز به مردم ایران می دهد. ناوهای مثل شهید رودکی، ابزار مهمی برای عملیات های آبی و خاکی خواهد بود. افزایش این ناوها پشتیبان بزرگی در زمان و شرایطی هستند که ایران بخواهد مناطق ساحلی یا جزایر یک کشور مهاجم را تسخیر کند و یا بخواهد از جزایر مورد تجاوز قرار گرفته خود در اولین فرصت دفاع دریایی و زمینی انجام بدهد. به نظر می‌رسد که باید برخی از مقامات کشورهای حوزه خلیج فارس زین پس در برخی اظهارات خود درباره توهمات تسخیر برخی از جزایر ایرانی تجدید نظر جدی داشته باشند.

افق ششم: ناو اقیانوس‌پیمای شهید رودکی به نیروی دریایی سپاه خود به مثابه یک پایگاه لجستیکی روی دریا عمل می‌کند. تکثیر کمی و کیفی این ناوها می تواند ایران را صاحب شهرهای بزرگ نظامی و اطلاعاتی دریایی بکند. طبق قانون بین المللی آب‌های آزاد، این ناوها – بخوانید شهرهای نظامی و اطلاعاتی- تا مرز ۱۲ مایلی یعنی کمتر از بیست کیلومتر هر کشور منجمله آمریکا می‌تواند مستقر شود. به تعبیر ساده تر نیروی دریایی سپاه در واقع اولین پایگاه نظامی خود را در نزدیکترین نقطه نزدیک به کشورهای که به دشمنی با ملت ایران اصرار دارد، عملا افتتاح کرده و  البته پایگاه‌های بعدی نیز در راه هستند.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول