اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

امامزاده جلال‌الدین(ع) معروف به سیدالحرمین شیراز

استان فارس و شهر شیراز، میزبان بسیاری از امامزادگان جلیل‌القدر است که وجودشان بر زیبایی و قدمت این شهر افزوده است که یکی از این امامزادگان جلیل القدر، سیدجلال‌الدین ملقب به سیدالحرمین از نوادگان امام سجاد(ع) است.

امامزاده جلال‌الدین(ع) معروف به سیدالحرمین شیراز

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، یکی از مهم‌ترین مسائلی که در رابطه با بقاع متبرکه استان فارس و شهر شیراز قابل ذکر است، ناشناخته بودن بسیاری از این بزرگواران است که علی رغم صحت و موکد بودن شجره‌نامه‌شان باز هم آن‌گونه که باید در میان مردم شناخته شده نیستند.

برخی از این امامزادگان، به القاب و عناوینی شهرت یافته‌اند که برای مردم روشن نیست و برخی نیز از روی عدم آگاهی و یا کم لطفی به خاندان اهل بیت (ع)، این صفات و القاب را به سخره می‌گیرند.

امامزاده زنجیری شیراز یکی از این امامزادگان است که لقبش سوال برانگیز است و چه بسا بسیاری از افراد داستان شهرتش به این لقب را ندانند.

گاهی به خاطر روشن نبودن این داستان‌ها، در وجود و شجره امامزادگان شبهه ایجاد می شود به عنوان امامزاده‌ای معروف به بی جن در بین مردم به اشتباه بیژن جا می‌افتد، یا چون درب ورودی امامزاده محمد در ممسنی آهنی بوده، مردم آن را به درب آهنی می‌شناسند و یا زنجیری که لقب امامزاده جلال‌الدین است.

سیدجلال‌الدین بن زید بن علی بن حسین معروف به امامزاده زنجیری از امامزاده‌های شیراز است که در محله بالا کف گود عربان در خیابان لطفعلی خان زند و در شرق مسجد زیبای نصیر الملک واقع شده است.

آرامگاه امامزاده زنجیری مربوط به دوره قاجار – دوره پهلوی است، بقعه این امامزاده توسط نصیرالملک ساخته شده  است، علت نامگذاری این امامزاده، به سیدالحرمین و امامزاده زنجیری، به دلیل اعتقاد فراوان میرزا حسن‌خان نصیرالملک فرزند علی اکبرقوام حکمران فارس در زمان قاجار، به این امامزاده است.

این بنا دارای گنبدی است مرتفع که بر روی آن کاشی‌کاری شده است، در ورودی اصلی امامزاده در کوچه نصیر الملک بازمی‌شود و در دیگر آن در راهرو شمال شرقی حیاط می‌باشد.

فضای درون بقعه آیینه‌کاری و شیشه‌کاری شده است. بر روی سنگ قبر نیر معجری از جنس مس، نقره و استیل قرار گرفته است.

در حیاط امامزاده، بالای سر در ورودی، زنجیری آویزان است که در گذشته، به دلیل اعتقاد نصیرالملک به این امامزاده، برای اثبات بی‌گناهی اشخاص مظنون، آنان را در این امامزاده زنجیر می‌نموده و در صورت گشوده شدن زنجیر، بی‌گناهی فرد ثابت می‌شده است. از همین رو به امامزاده زنجیری شهرت یافته است و سه شنبه‌ها روز زیارتی این امامزاده است.

دیواره‌های این امامزاده که در گذشته در میان یک قبرستان بوده، طاق نماست و به وسیله دری به حیاط مسجد نصیرالملک مرتبط می‌شود. این امامزاده در تاریخ ۱۳۸۰/۱٫۲۳ با شماره ۴۷۲۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/ س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول