اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

توان تولید ۵۰ درصد از نیاز نهاده‌های دامی در کشور را داریم

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه کشور در حال حاضر با مشکل نهاده های دامی مواجه است گفت: در حال حاضر تنها ۲۰ درصد نهاده‌های دامی در داخل کشور تولید و ۸۰ درصد مابقی آن وارد می‌شود در حالی که توان تولید ۵۰ درصد از نیاز نهاده دامی در کشور موجود است.

توان تولید ۵۰ درصد از نیاز نهاده‌های دامی در کشور را داریم

به گزارش خبرگزاری فارس از ساوه، سید جواد ساداتی نژاد عصر امروز در حاشیه بازدید از سد الغدیر ساوه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اینکه ارز ترجیحی از سم، کود و نهاده‌های کشاورزی حذف ‌شد با یک چالش بزرگی برای کشاورزان روبرو شدیم و هزینه تولید محصول و کشاورزی نیز به همین دلیل به‌مراتب بالاتر رفت. 

وی با تأکید بر اینکه در چنین شرایطی محصولات استراتژیک بیشترین آسیب را می‌بینند افزود: با توجه به اینکه این محصولات قیمت خرید تضمینی توسط دولت دارند قیمتی که دولت تعیین می‌کند خیلی مهم است چراکه اگر قیمت تعیین شده اقتصادی نباشد کشاورزان با این هزینه‌های کود و سم اقدام به کشت نخواهند کرد. 

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه بیان کرد: با این شرایط در محصولاتی مثل دانه‌های روغنی و گندم دچار خسران می‌شویم چراکه کشاورز به دلیل کم‌صرفه بودن قیمت خرید به سمت سایر کشت محصولات روی می‌آورد. 

ساداتی نژاد از اقدام مهم مجلس شورای اسلامی در راستای اصلاح قانون قیمت تضمینی محصولات کشاورزی خبر داد و عنوان کرد: خوشبختانه هفته گذشته این قانون توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و انتظار ما این است که یک جهش بزرگ در تولید داخل رخ دهد چراکه قیمت گندم قبل از اینکه این قانون تصویب شود ۲۵۰۰ تومان بود که با اجرای آن به ۴ هزار تومان افزایش پیدا کرد.

وی تصریح کرد: مجلس از وزیر جهاد کشاورزی انتظار دارد با تشکیل شورای قیمت‌گذاری ذیل این قانون بتواند قیمت جدید محصولاتی مثل گندم و دانه‌های روغنی را مصوب و برای اجرا ابلاغ کنند. 

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه کشور در حال حاضر با مشکل نهاده‌های دامی مواجه است گفت: در حال حاضر تنها ۲۰ درصد نهاده‌های دامی در داخل کشور تولید و ۸۰ درصد مابقی آن وارد می‌شود در حالی که توان تولید ۵۰ درصد از نیاز نهاده دامی در کشور موجود است.

ساداتی نژاد با بیان اینکه این اصلاح و اقدامی که مجلس شورای اسلامی انجام داد قیمت دانه‌های روغنی را افزایش خواهد داد، افزود: قیمت فعلی حدود ۷ هزار تومان است در حالی که واردات آن بالغ‌بر ۱۳ هزار تومان هزینه در بر دارد بنابراین انتظار این است که دولت با قیمت مناسب دانه‌های روغنی مثل سویا، کلزا و انواع آنها رو از داخل خریداری کند و با این کشاورزان اقدام به کشت خواهند کرد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد در سال‌های آینده این قانونی که تصویب و ابلاغ شد در کنار سیاست‌گذاری که وزارت جهاد کشاورزی می‌کند باعث رونق و جهش تولید در حوزه محصولات استراتژیک شود

به گزارش فارس اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس در سفر یک‌روزه خود به ساوه از چند کارخانه صنعتی، مجتمع دام‌پروری، گلخانه‌ای و مجموعه سد الغدیر ساوه و پرورش ماهی خاویاری بازدید به عمل آوردند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول