اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

چالش‌ها و مشکلات جهادکشاورزی تغییر کرده است/کشاورزی مهم‌ترین بخش تولید کشور

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان‌شرقی و رئیس هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، گفت: باید فرصت‌های موجود در دل چالش‌ها و مشکلات را شناسایی و استفاده کرد.

چالش‌ها و مشکلات جهادکشاورزی تغییر کرده است/کشاورزی مهم‌ترین بخش تولید کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی در مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در ارتباط با مشکلات جهادکشاورزی اظهار  داشت: چالش‌ها و مشکلات جهادکشاورزی تغییر کرده است و مهم‌ترین عامل تغییرات، بیماری منحوس کرونا و برخی مشکلات اقتصادی است اما این چالش‌ها در شرایط موجود به نوعی فرصت است، چرا که این مشکلات در گذشته وجود نداشته که از تجربیات استفاده کنیم و باید با استفاده از روش‌های نوین علمی و فنی مشکلات را حل کرد.

وی به کمبود و درخواست بذر در هشترود با توجه به افزایش تولید 50 درصدی  اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته هرگز در این منطقه کمبود بذر وجود نداشته اما دلیل آن کاهش تولید نیست، بلکه کشاورزان به این نتیجه رسیده‌اند که باید درخواست رقم‌های اصلاح شده و بذر مناسب بدهند و این به خاطر ترویج و آموزش کشاورزان است.

فتحی افزود: در سال های قبل کشاورزان برای خرید تراکتور، کمباین و ادوات دنباله‌بند راغب نبودند و کارشناسان باید سراغ کشاورزان می‌رفتند، اما امسال با توجه به تفاوت قیمت محصولات در بازار، تقاضا خیلی زیاد شده و این فرصت مناسبی برای افزایش ضریب مکانیزاسیون است که باید از این فرصت به نحوه احسنت استفاده شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان  همچنین به درخواست کنسانتره در شهرستان‌های دور اشاره و تصریح کرد: اینکه دامداران خرد و کوچک در شهرستان‌ها تقاضای سبوس و نهاده‌های دامی در قالب کنسانتره می‌کنند، هدفی است که جهادکشاورزی سال‌ها به دنبال آن است و امروز باید از این فرصت برای ایجاد ارتباط با دامداران و کشاورزان و ترویج و آموزش آنها برای تولید محصول بیشتر و با کیفیت‌تر استفاده کرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به نقش صندوق حمایت از کشاورزان برای استفاده از فرصت‌ها تاکید کرد و متذکر شد: این صندوق به عنوان یک موسسه مالی بوده اما به واسطه کوتاه بودن فرآیندها و نداشتن بروکراسی‌های مختلف می‌تواند کشاورزان را حمایت کرده و سریع‌تر به هدفشان برساند.

وی از سازمان برنامه‌ریزی و استانداری به‌خاطر کمک‌های فنی - اعتباری که به صورت اسناد خزانه اسلامی است، قدردانی کرد و گفت: این اسناد قابلیت تبدیل به نقدینگی دارد و برای حمایت از کشاورزان و رفع مشکلاتی که اشاره شد، قابل استفاده است.

وی افزود: حدود کمک‌های فنی ـ اعتباری 200 میلیارد ریال است که با مدیریت مناسب و حمایت اعضای صندوق باید برای حل مشکلات یک‌هزار میلیارد ریالی برنامه‌ریزی و استفاده شود.

فتحی به عملکرد صندوق حمایت از کشاورزان اشاره و خاطرنشان کرد: این صندوق در تامین نهاده‌های دامی در چند هفته اخیر نقش کوچک ولی با ارزشی داشت و توانست در تامین نهاده‌های دامی سهمی داشته باشد.

وی یادآور شد: در جریان تنظیم بازار قیمت شکر نیز این صندوق نقش خود را به درستی ایفا کرد، اگرچه کسی انتظار ورود صندوق به این مشکل را نداشت و باعث شد در مشکلات استانی که نیاز به پشتیبانی هست، نام صندوق به عنوان حامی دیده شود و در بین صندوق‌های استانی جزو صندوق‌های اصلی باشد.

وی به ذهن کاوشگر تاکید کرده و گفت: کسانی که ذهن جستجوگر داشته باشند با افراد آرام متفاوت خواهند بود و مدیران و اعضای صندوق با ذهنی کاوشگر همواره به دنبال پیدا کردن بهترین راه حل برای حل مشکلات خواهند بود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به تفاوت در جنس مشکلات به وجود آمده در بخش کشاورزی اشاره و بیان داشت: مشکلات موجود به گونه‌ای هستند که اگر برای حل مشکلات یک روز دیر اقدام شود، باعث به‌وجود آمدن فاجعه اجتماعی در کل جامعه می‌شود و نقش جهادکشاورزی، تشکل‌ها و حوزه‌های مرتبط آن  بی‌بدیل بوده و باید در شرایط مختلف نقش خود را دقیق ایفا کند.

وی با اشاره به فروش املاک صندوق و تبدیل آن به نقدینگی برای استفاده در بخش‌های مختلف کشاورزی اضافه کرد: املاکی از گذشته در اختیار صندوق حمایت از کشاورزان برای حل مشکلات کشاورزان و تشکل‌ها قرار داشت که به خاطر رکود بدون استفاده مانده بود که بعد از فروش آنها امکان استفاده برای حل مشکلات فراهم شده است.

فتحی اذعان داشت: یکی از اولویت‌های تشکل‌هایی مثل صندوق حمایت از توسعه کشاورزی استفاده از ظرفیت‌های کشت فراسرزمینی در تامین نهاده‌های دامی است و انتظار تامین منابع مالی و پشتیبانی از طرف صندوق مادر و صندوق‌های استانی وجود دارد.

وی افزود: شرایط اقتصادی امروز کشور یک شرایط جنگی است که در آن کشاورزان، دامداران، مرغداران، اعضای تشکل‌ها و صندوق‌ها در خط مقدم آن قرار دارند و همه تلاش‌ها و زحمات قابل ستایش بوده و تمام مسوولان اذعان دارند که کشاورزی مهم‌ترین بخش تولید در کشور است.

انتهای پیام/60001/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول