اکبر فتحی امروز در گفتوگو با خبرنگاران با محوریت بررسی توانمندیها و مشکلات صنعت مرغداری استان اظهار داشت: صنعت مرغداری در استان آذربایجانشرقی از جایگاه ویژهای برخوردار است و سرمایهگذاریهای مناسبی در عرصه پرورش طیور هم در زمینه پرورش مرغ گوشتی و هم در تولید تخممرغ توسط سرمایهگذاران صورت پذیرفته است.
وی با اشاره به زنجیره تولید گوشت مرغ و تخممرغ، گفت: زنجیره تولید گوشت مرغ و تخممرغ شامل مرغ مادر تخمگذار، مرغ مادر گوشتی، مرغ گوشتی و مرغ تخمگذار است. جوجه یکروزه نیز که توسط واحدهای مادر تولید میشود در این زنجیره قرار دارد همچنین تامین خوراک آماده توسط کارخانجات تهیه خوراک دام هم یکی از حلقههای هم زنجیره تولید گوشت مرغ و تخم.مرغ بهشمار میآیند.
فتحی یادآور شد: در استان آذربایجانشرقی مجموعاً 595 واحد مرغداری گوشتی فعالیت مینمایند و نزدیک به 233 واحد مرغداری تخمگذار نیز در کنار واحدهای گوشتی مشغول کار میباشند.
3.5 درصد گوشت مرغ مورد نیاز کشور در آذربایجانشرقی تولید میشود
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: 20 درصد مرغ مادر تخمگذار کشور در استان آذربایجانشرقی قرار دارد و به تبع آن 10 درصد تخممرغ مورد نیاز کشور در استان ما تولید میشود تقریباً 3.5 درصد گوشت مرغ مورد نیاز کشور در استان تولید میشود، این در حالی است که در سالهای گذشته استان آذربایجانشرقی جزو واردکنندگان گوشت مرغ محسوب می شد و مایحتاج استان از سایر استانها تهیه و تامین میگردید که خوشبختانه در سالهای اخیر با سرمایهگذاریهای خوبی که در زمینه افزایش ظرفیت و سرمایهگذاریهای جدید به عمل آمده، در حال حاضر به نقطهای رسیدهایم که نیاز مصرفی استان در خود استان تولید میشود.
در تولید تخممرغ، استان آذربایجانشرقی 50 درصد مازاد بر مصرف خود تولید دارد
وی با اشاره به این موضوع که در تولید تخممرغ، استان آذربایجانشرقی 50 درصد مازاد بر مصرف خود تولید دارد و این اضافه تولید به سایر استانها و کشورهای همسایه صادر می.شود، افزود: این مهم در مرغ مادر تخمگذار نیز اتفاق میافتد و نیاز برخی از استانهای کشور به مرغ مادر تخمگذار از استان ما تامین میگردد.
فتحی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با گران شدن قیمت گوشت مرغ و تخممرغ در هفتههای اخیر در سطح استان، تاکید کرد: بیش از 80 درصد نهادههای مورد نیاز برای پرورش مرغ گوشتی، تولید گوشت مرغ و تخممرغ اعم از ذرت و کنجاله سویا وارداتی بوده و از خارج تهیه میشود نوسانات ارزی که در کشور به وقوع پیوست همه مولفههای اقتصادی را تحتالشعاع خود قرار داد و صنعت مرغداری نیز بهعنوان یکی از این مولفهها تحت تاثیر این عوامل قرار گرفت و مشکلات مختلفی از جمله کمبود نهادهها و عدم ترخیص نهادههای وارداتی از بنادر به دلیل عدم تخصیص ارز دولتی برای تامین نهادههای یارانهدار و نهایتاً چالش افزایش ناگهانی قیمت گوشت مرغ آماده طبخ و تخممرغ را برای متولیان بخش کشاورزی، تولیدکنندگان و مصرفکنندگان گوشت مرغ و تخممرغ بوجود آورد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، متذکر شد: این امر باعث شد تا یک خلاء 10 روزه در جوجهریزی مهرماه سالجاری بهوجود آید و این تاخیر در جوجهریزی و تولید مرغ موجب گران شدن گوشت مرغ و تخممرغ در اواخر آبانماه و اوایل آذر در سطح استان و کشور شد.
وی توزیع مرغ منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام استان را از برنامهریزیهای اصلی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی در راستای تعدیل قیمت و کنترل بازار گوشت مرغ و تخممرغ استان عنوان کرد.
فتحی ادامه داد: خوشبختانه از نوزدهم مهرماه جوجهریزی به روال طبیعی و نرمال خود بازگشت و مصوب شد تا 100 درصد نهادههای مورد نیاز مرغداران استان توسط سازمان جهادکشاورزی آذربایجان از طریق سامانه بازارگاه تامین شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص روند قیمتگذاری گوشت مرغ و تخممرغ، بیان داشت: قیمتگذاری گوشت مرغ در سطح کلان توسط ستاد تنظیم بازار کشور انجام میگردد. وزارت جهادکشاورزی به عنوان متولی بخش کشاورزی در کشور پس از جمعآوری اطلاعات و مسائل مربوط به قیمت تمام شده محصول از استانها در نهایت قیمت پیشنهادی خود را به ستاد تنظیم بازار کشور ارائه میکند.
وی اضافه کرو: در حال حاضر قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار برای مرغ زنده درب مرغداری، 14 هزار و 400 تومان و برای تخممرغ 12 هزار تومان است و قیمت نهایی مرغ آماده طبخ در فروشگاهها برای عرضه به مصرفکننده کیلویی 20 هزار و 400 تومان و برای تخممرغ 14 هزار و 500 تومان تعیین شده است.
فتحی با اشاره به تصویب قانون خرید تضمینی محصولات زراعی و باغی در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: در قانون فوق وزیر جهادکشاورزی، وزیر اقتصاد و دارائی، رئیس سازمان برنامه و بودجه به عنوان اعضای دولتی و چهار نفر از بخش خصوصی مکلف شدهاند تا روند قیمتگذاری و خرید تضمینی محصولات زراعی و باغی از جمله محصول استراتژیک گندم را برعهده گرفته و انجام دهند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد حضور مدیران عامل تشکلهای بخش خصوصی در فرآیند قیمتگذاری محصولات دامی اعم از گوشت مرغ، تخممرغ، مواد پروتئینی و لبنی نیز، امری ضروری و منطقی است تا تولیدکنندگان بتوانند از طریق اتحادیههای مربوطه مسائل و مشکلات خود را در خصوص هزینههای تمام شده محصول تولیدی به اطلاع مسوولان ذیربط برسانند و دستاندرکاران امر بتوانند براساس واقعیات نسبت به قیمتگذاری محصولات اقدام نمایند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تصریح کرد: قیمتگذاری محصولات کشاورزی به صورت استانی براساس شرایط آب و هوایی، میزان مصرف سوخت و هزینههای حمل و نقل، یکی از راهکارهای علمی و اصولی است که میتواند در روند قیمتگذاری تولیدات کشاورزی تاثیر مثبت و منطقی تری داشته باشد.
وی گفت: وزیر جهادکشاورزی اخیراً دستورالعمل عرضه مرغ سایز را به سازمان جهادکشاورزی استانها ابلاغ کردهاند در این دستورالعمل صراحتاً قید شده که مرغداران باید مرغ زنده را 40 روزه به کشتارگاهها تحویل دهند در غیر این صورت سازمان جهادکشاورزی استان هیچگونه تعهدی نسبت به تامین نهادههای دامی پس از گذشت بازه زمانی چهل روزه برعهده نخواهد داشت.
فتحی با اشاره به این موضوع که مصرف آنتیبیوتیکها بعد از 40 روز در مرغداریها شروع میشود، عنوان کرد: مصرف آنتیبیوتیک در صنعت مرغداری هم موجب افزایش هزینههای تولید میشود و هم سلامتی جامعه مصرف را به خطر میاندازد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: مقرر شده تا 20 درصد نهادههای دامی هر استان در اختیار رئیس سازمان جهادکشاورزی استان قرار گیرد تا در مواقعی که به اجبار تحویل مرغ زنده به کشتارگاه بیش از چهل روز به طول میانجامد، کمبود نهادههای دامی از این طریق جبران و تهیه شود.
فتحی گفت: وزارت جهادکشاورزی در هشت ماهه اخیر عمدتاً برنامهریزیهای خود را براساس برطرف نمودن خلاءهای بهوجود آمده در تهیه و تامین نهادههای دامی اتخاذ کرده است؟ احیاء واحد تولیدی مرغ لاین که جوجهریزی آن انجام گرفته و مرغ آن نیز تحت عنوان مرغ آرین به بازار عرضه شده همچنین اختصاص 200 هزار هکتار از اراضی زراعی کشور به کشت سویا از شاخصترین سیاستگذاریهای وزارت جهادکشاورزی در راستای افزایش تولید نهادههای دامی در داخل کشور و تثبیت بازار گوشت مرغ و تخممرغ میباشد.
انتهای پیام/60002/س