اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  دانشگاه

اخبار تعلیم و تربیت| از ثبت‌نام بدون کنکور کارشناسی ارشد تا افتتاح سرا‌های نوآوری

سازمان سنجش آموزش کشور، مهلت ثبت نام و اعلام رشته‌های جدید و اصلاحات مربوط به دفترچه راهنمای مرحله پذیرش براساس سوابق تحصیلی (معدل) مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1399 را تمدید کرد.

اخبار تعلیم و تربیت| از ثبت‌نام بدون کنکور کارشناسی ارشد تا افتتاح سرا‌های نوآوری

خبرگزاری فارس- گروه تعلیم و تربیت: سازمان سنجش آموزش کشور در اطلاعیه‌ای درباره مرحله پذیرش با سوابق تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته اعلام کرد: به منظور فراهم کردن تسهیلات بیشتر برای آن دسته از متقاضیانی که تا تاریخ 30 آذر 99 برای انتخاب رشته اقدام نکرده‌اند، ترتیبی اتخاذ شده است که متقاضیان بتوانند تا پایان روز چهار‌شنبه مورخ 3 دی 99 نسبت به ثبت‌نام و انتخاب رشته در این مرحله از پذیرش اقدام نمایند.

لذا متقاضیان، ضرورت دارد که در مهلت در نظر گرفته شده و پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته مذکور و مندرجات این اطلاعیه، به درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان مراجعه و نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی در این مرحله از پذیرش اقدام کنند.

همچنین آن دسته از متقاضیانی که قبلاً نسبت به انتخاب کدرشته محل‌های تحصیلی اقدام نموده‌اند، می‌توانند در صورت تمایل تا تاریخ فوق، نسبت به مشاهده و یا ویرایش کدرشته محل‌های انتخای خود اقدام کنند.

لازم به تاکید است با توجه به فشردگی زمانی در سایر فرآیندهای این مرحله از پذیرش، مهلت اعلام شده به هیچ وجه قابل تمدید مجدد نمی‌باشد. لذا ضرورت دارد متقاضیان در زمان تعیین شده نسبت به ثبت نام و انتخاب رشته و یا ویرایش رشته‌های انتخابی خود اقدام کنند.

متقاضیان می‌توانند دریافت فایل نهایی اصلاحات دفترچه ثبت نام پذیرش با سوابق تحصیلی کارشناسی ارشد فرمت PDF از اینجا ببینند.

* برگزیدگان "بیست و پنجمین جشنواره قرآنی هدهد" مشخص شدند

بیست و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت(هدهد) یادوآره شهید حاج قاسم سلیمانی به آخرین مراحل برگزاری خود رسیده است و جشن اختتامیه این جشنواره بزرگ با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت و با تقدیر از ۱۸ برگزیده به نمایندگی از مجموع برگزیدگان این دوره از جشنواره، سه شنبه دوم دی ماه برگزار خواهد شد که  514 نفر برگزیده در 8 بخش و 55 رشته برگزیده شده‌‌اند. 

برگزاری "بخش تیمی" در این دوره از جشنواره قرآنی هدهد به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به تعلیق افتاده است.

گفتنی است مراسم اختتامیه بیست‌وپنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت به صورت نیمه حضوری در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران و با حضور تعداد معدودی از منتخبان از استان تهران برگزار خواهد.

 ۱۸ برگزیده از سه گروه شرکت کننده در جشنواره (دانشجویان، کارکنان و اساتید) به نمایندگی از مجموع برگزیدگان این دوره از جشنواره با اهدای لوح تقدیر، تندیس و هدیه نقدی مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

مشاهده جدول برگزیدگان این جشنواره را از اینجا مشاهده کنید.

* کتابچه طرح‌های صنعتی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور در سال ۱۳۹۹ منتشر شد

نقش پژوهش و فناوری در توسعه جوامع هر روز بیشتر می‌شود و با توجه به نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در این موضوع، لزوم ارتباط آن‌ها با صنایع و دستگاه‌های اجرایی در سال‌های اخیر بیش از پیش پررنگ شده است. در این مسیر اهمیت مستندسازی و معرفی دستاوردهای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور بیش از پیش به چشم می‌آید.

بنابراین دفتر ارتباط با جامعه و صنعت هر ساله اقدام به شناسایی و تدوین قراردادهای برگزیده دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشورکرده است و مجموعه طرح‌ها و دستاوردهای حاصله را منتشر می‌کند.

در سال جاری با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته نزدیک به ۱۲۰ طرح از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمع‌آوری شده که ماحصل آن در مجموعه حاضر تدوین شده است.

همچنین طرح‌ها و دستاوردهای ارائه شده تنها گوشه‌ای از هزاران طرح پژوهشی جاری در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور هستند که امید است همه آن‌ها به تدریج در کشور مورد بهره‌برداری قرار گیرند.

* نتیجه بخش بودن سیاست‌ها در چارچوب بین‌المللی سازی آموزش عالی

حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در نشست مجازی تعاملات بین‌المللی پژوهش و فناوری در گسترش همکاری‌های ایران و ایتالیا با اشاره بر روند رو به رشد تولیدات مشترک ایران با سایر کشورها و نیز تعاملات علمی محققان کشورمان با پژوهشگران و دانشمندان برجسته جهان، دو سیاست کلان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را در انتقال نتایج حاصل از تحقیق به جامعه و بین‌المللی‌سازی آموزش عالی دانست و اظهار داشت: در زمینه بین‌المللی‌سازی دانشگاه‌ها، بخش دانشگاهی و فناوری و نوآوری در کشورمان، طی ۶-۵ سال اخیر پیشرفت‌های بسیار خوبی وجود داشته است.

همچنین وی به موضوع بین‌المللی‌سازی، تعداد مقالات بین‌المللی مشترک که حاصل کار پژوهشی مشترک، دانشجویان مشترک و استفاده از تبادل فناوری‌های مشترک کشورهای مختلف و نیز ۴۶۶ پروژه مشترک با دانشگاه‌های خارج از کشور اشاره کرد.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، ضمن ارائه توضیحاتی در مورد تحقق نظام ملی دیپلماسی علم و فناوری در کشور، با اشاره بر اینکه گسترش ارتباطات بر پایه توسعه همکاری‌های بین‌المللی در زمینه‌های علمی، فناوری و نوآوری در راس تمام فعالیت‌های بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد، نیاز به داشتن برنامه و نقشه راه در اجرای همکاری‌های علمی بین‌المللی به ویژه در شرایط بحران کرونا را اجتناب‌ناپذیر دانست.

سالار آملی در ادامه بر بهبود ارتباط دانشگاه و جامعه، از طریق مدیریت راهبردی با برنامه‌ریزی موثر و کارا بر پایه سناریوی آینده‌ای متفاوت و مبتنی بر اصول معین چون تولید دانش و اطلاعات و درک صحیح از شرایط روز و پیوند آنها با یکدیگر در عصری نوین فراصنعتی با ساختار اقتصادی دانش بنیان تاکید کرد.

وی  با تاکید بر الزمات جدید این ارتباط، از طریق تبادل اطلاعات، ارتباطات، خلاقیت، انعطاف پذیری، پردازش اطلاعات و تولید دانش، تعمیق دوره ها و افزایش سطح دانش مهارت‌های فنی حرفه‌ای، هم‌اندیشی، و هم افزایی که همگی آنها از مولفه‌ها و شاخص‌های دوران جدید یا همان عصر فراصنعتی هستند، عنوان کرد: در عصر جدید همه چیز اعم از اطلاعات، دانش، مهارت، استاندارد، تولید، تحقیقات، پژوهش و مدیریت، جهانی است، که برای حفظ بقای آنها، ناگزیر نقش مراکز آموزش عالی، موسسات تحقیقاتی و پژوهشگاه‌ها هم به واسطه تولید نوآوری‌های فناوری و محصولات جدید دانش بنیان و آموزش مهارت‌های فنی، پژوهش بیش از بیش ظاهر می‌شود.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل در ادامه تصریح کرد: همکاری دانشگاه و صنعت فاقد نگاهی محلی، بلکه دیدگاه منطقه‌ای است. ارتباط صنعت و دانشگاه، ارتباطی دوجانبه و متقابل است که در چارچوب یک مدل که همانا نظام ملی نوآوری است، به همکاری و رقابت می‌پردازند.

*  ترسیم نقشه راه همکاری علمی ایران و ایتالیا

در ادامه این نشست عبدالساده نیسی، مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن تبیین اهداف این نشست به عزم کارگروه تعاملات ایران و ایتالیا بر گسترش روابط علمی و فناوری دو کشور اشاره کرد.

وی با تشکر از استادان ایرانی و ایتالیایی که در این برنامه با سخنرانی‌های خود بر اهمیت و غنای همکاری‌های پژوهشی میان دو کشور داشته‌اند، تاکید کرد: این نشست آغازی تازه برای گسترش پیوندهای علمی و فرهنگی میان این دو ملت بزرگ است.

 نیسی جمع‌بندی این وبینار را در دو محور برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت و در واقع نقشه راه همکاری با کشور ایتالیا اعلام کرد و گفت: برنامه کوتاه مدت، شامل تقویت و ادامه همکاری‌‌هایی که با ایتالیا شکل گرفته و عملیاتی کردن پروژه‌‌ها و تفاهم نامه‌‌های همکاری بین موسسات علمی دو کشور می‌باشد.

به گفته وی، برنامه‌های بلند مدت نیز به رویکرد برد-برد؛ ترکیبی از رویکرد بالا به پایین و پایین به بالا برای تعریف پروژه‌های جدید و برنامه‌ریزی منسجم برای اجرای آنها، از جمله تاسیس انجمن علمی ایران و ایتالیا که می‌‌تواند شبکه علم و فناوری دو کشور ذیل آن تعریف و کارهای پژوهش و فناوری دنبال کند، راه‌اندازی روز علم و فناوری ایران و ایتالیا و راه‌اندازی دومین فروم فناوری دو کشور می‌پردازد.

گفتنی است در پایان این نشست مقرر شد، موضوعات مطرح شده از طریق کارگروه تعاملات ایران ایتالیا (IIAC Leading House) مستقردر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری برخی از شرکای ایتالیایی از جمله موسسه SPICI برای برنامه‌ریزی بیشتر در دستور کار قرار گیرد.

* برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر

 علی نیک بخت مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه امیرکبیربا بیان اینکه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر سه نوع هسته و شرکت نوآور و فناور وجود دارد و از تمامی این شرکت ها حمایت می‌شود، گفت: دسته اول، هسته‌هایی هستند که دارای ایده نوآورانه و تیم خوب برای ورود به بازار هستند که این شرکت ها بیشتر در مراکز نوآوری دانشکده ها مستقر هستند.

وی افزود: دسته دوم شرکت‌هایی مستقر در مراکز رشد هستند که دارای محصول اولیه با سطح تکنولوژی بالا هستند؛ همچنین دسته سوم شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که محصولات آنها به مرحله تجاری سازی رسیده است و به خوبی وارد بازار شده‌اند. 

* فعالیت 288 شرکت فناور و دانش بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

نیک بخت اظهار داشت: درمجموع، 288 شرکت فناور و دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه‌های مختلف مشغول به فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه مأموریت مدیریت توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه حمایت و پشتیبانی از تبدیل ایده‌های نوآورانه و دستاوردهای علمی به فناوری‌ها و محصولات مورد نیاز کشور و جامعه و شکل‌دهی شرکت‌های دانش‌بنیان است، تاکید کرد: این مدیریت از سه بخش مراکز نوآوری و کارآفرینی، مرکز رشد و مرکز هدایت شرکت‌های دانش‌بنیان تشکیل شده و ضمن ترویج فرهنگ کارآفرینی در سطح دانشگاه تلاش می‌کند تا با شناسایی نخبگان و صید ایده‌های ناب و انجام حمایت‌های مادی و معنوی، مقدمات لازم برای تبدیل آن‌ها به شرکت دانش‌بنیان موفق را فراهم آورد. 

مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: مدیریت توسعه نوآوری و فناوری از نظر استانداردهای مراکز فناوری کشور به حدی از بلوغ و فعالیت رسیده است که این مرکز می‌تواند به عنوان پارک علم و فناوری فعالیت کند که در تلاش هستیم مجوز راه‌اندازی پارک علم و فناوری را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ کنیم تا بتوانیم خدمات بیشتری به شرکت‌های مستقر در دانشگاه ارائه کنیم.

نیک بخت تأکید کرد: فضای پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در فالب برج‌های فناوری تعریف شده است. در این خصوص برج فناوری ابن سینا به عنوان برج فناوری شماره ۱ با بیش از 8 هزار متر مربع زیربنا محل استقرار نزدیک به ۱۰۰ شرکت زیرمجموعه است. برج فناوری شماره 2 این دانشگاه نیز تا بهمن ماه سال جاری در تقاطع کوچه بالاور و خیابان ولیعصر افتتاح می‌شود. برج فناوری شماره ۳ در خیابان بزرگمهر واقع شده و برج فناوری شماره ۴ نیز در تقاطع خیابان بزرگمهر و در مجاورت  سفارت فلسطین خریداری شده که امیدواریم تا شهریور ماه سال آینده آماده بهره برداری شود. 

* راه اندازی 4 مرکز فعال نوآوری در دانشکده‌ها

مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه امیرکبیر اظهار داشت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر نخستین دانشگاهی است که در سطح دانشکده‌های خود اقدام به راه‌اندازی مراکز نوآوری کرده و تاکنون 4 مرکز فعال نوآوری در دانشکده‌ها راه‌اندازی شده و سه مرکز نیز در شرف تأسیس قرار دارند.

وی ادامه داد: همچنین به دنبال ایجاد پهنه فناوری دانشگاه هستیم که برای اجرای این پروژه نیازمند انعقاد تفاهم نامه‌ها و توافق نامه‌های مختلف با شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستیم.

نیک بخت اظهارداشت: برنامه داریم واحد تجاری‌سازی را در مدیریت توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه‌اندازی کنیم تا از این طریق بتوانیم به تجاری‌سازی ایده و محصولات شرکت‌ها کمک کنیم و همچنین زمینه‌تجاری سازی یافته‌های پژوهشی دانشگاه را نیز فراهم کنیم.

مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه امیرکبیربا بیان اینکه شرکت‌های فناور و دانش بنیان مستقر در دانشگاه به عنوان شرکت‌های پیشرو و موفق در زمینه فعالیت خود شناخته می‌شوند، تاکید کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور این دانشگاه در حوزه‌های مختلف درحال فعالیت هستند که تعدادی از شرکت‌های این دانشگاه در حوزه‌های انرژی و محیط زیست، مهندسی پزشکی و سلامت، فناوری اطلاعات و ارتباطات و سایر زمینه‌های تخصصی فعال هستند که دارای عملکرد بسیار مطلوبی هستند.

وی گفت: عملکرد اکثر این شرکت‌ها در حوزه تخصصی خود بسیار مطلوب ارزیابی می‌شود. به طوریکه در سال ۹۸ با وجود شیوع بیماری کرونا در اواخر سال مجموع فروش شرکت‌های تابعه در حدود ۱۱۲ میلیارد تومان بوده و همچنین نزدیک به ۸۵۰ نفر در این شرکت‌ها مشغول به فعالیت می‌باشند. 

نیک‌بخت افزود: نشانه این عملکرد مناسب را می‌توان در فعالیت شرکت‌های تابعه در دوران کرونا مشاهده نمود. به گونه‌ای که فعالیت برخی از شرکت‌های این دانشگاه با شیوع بیماری کرونا بیشتر شده است. به عنوان مثال شرکت‌هایی در این دانشگاه فعال هستند که مراقبت‌های پزشکی و ویزیت‌های آنلاین را برعهده دارند که طبق برآوردهای صورت گرفته این شرکت‌ها حدود 2.5 تا 3 میلیون سفر شهری را در بازه زمانی ابتدای اسفند ۹۸ تا پایان اردیبهشت ۹۹ کاهش داده‌اند. از این دست خدمات می‌توان به پلتفرم های سرویس دهی در حوزه مشاوره آنلاین حقوقی و روانشناسی نیز اشاره کرد. 

* افزایش فعالیت شرکت های فناور دانشگاه صنعتی امیرکبیر در دوران شیوع کرونا

مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: برخی شرکت‌های مستقر در دانشگاه به دلیل اینکه فعالیت‌های تخصصی ارائه می‌دادند در دوران کرونا توانستند توسعه بسیاری داشته باشند. به عنوان مثال شرکتی در دانشگاه فعال بود که این شرکت هم اکنون ۷۰ درصد بازار وبینارهای کشور را در اختیار دارد.

وی تاکید کرد: با وجود شیوع کووید-19، در مجموعه فعالیت مراکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه رشد داشته است، به گونه‌ای تعداد تیم‌های مستقر در این مراکز نسبت به پایان سال 1398 به میزان 48 درصد و تعداد اعضای فعال در این تیم‌ها به میزان 20 درصد رشد داشته است.

نیک‌بخت خاطرنشان کرد: مقایسه آمارهای موجود در سال 98 و شش ماهه نخست امسال نشان می‌دهد که  در این مدت میزان اشتغال در شرکت‌های دانش بنیان، واحدهای فناور و تیم‌های مستقر در مراکز نوآوری دانشگاه به میزان 40 درصد افزایش داشته است.

* برنامه‌ریزی برای توسعه بازار و کمک به تجاری سازی محصولات شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور

مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه امیر کبیر افزود: برنامه داریم با حمایت از شرکت‌ها زمینه‌ای را فراهم کنیم که بخش‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه رشد یابد. به عنوان مثال یکی از شرکت‌های مدیریت که در زمینه ساخت کیت تشخیص کرونا فعالیت دارد با توسعه محصولات خود موفق شده است گام‌های مهمی در تولید واکسن کرونا بردارد. 

وی گفت: یکی دیگر از برنامه‌های مهمی که در این خصوص در دست اجرا است اعطای تسهیلات به شرکت‌های فناور و دانش بنیان با کمک بانک‌های مختلف کشور است که کمک به توسعه زیرساخت‌ها و توسعه محصولات شرکت را هدف‌گذاری کرده است. از این بین می‌توان به تسهیلات قرض الحسنه بلند مدت با عنوان فن آفرینی، تسهیلات مشارکت مدنی و همچنین گرنت فناوری اشاره کرد.

نیک‌بخت افزود: شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان دانشگاه که در زمینه انرژی و محیط زیست فعالیت می‌کنند سرمایه‌گذار خارجی دارند که این امر نشان می‌دهد این شرکت‌ها در حوزه تحقیقات و توسعه فعالیت خود به خوبی درحال برنامه‌ریزی و فعالیت هستند.

مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه امیر کبیر خاطرنشان کرد: برنامه داریم شرکت‌های جدید فناور و نوآور را در مرکز رشد دانشگاه مستقر کنیم.  رسالت ما توسعه فرهنگ فناوری در دانشکده ها است که راه اندازی مراکز نوآوری در این راستا بوده است.

* سرای نوآوری و فناوری‌های آموزشی دانشگاه آزاد واحد تهران غرب افتتاح شد

مراسم افتتاح سرای نوآوری و فناوری‌های آموزشی دانشگاه آزاد واحد تهران غرب صبح امروز با حضور محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

در این مراسم پروین داداندیش رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران غرب،  بیژن رنجبر قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد، روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد، سید محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد استان تهران و واحد تهران مرکزی، علی وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی دیگر از مسئولان حضور داشتند.

سرای نوآوری و فناوری‌های آموزشی دانشگاه آزاد واحد تهران غرب با هدف حرکت به سمت آموزش‌های مهارت محور در زیربنایی به مساحت 2 هزار و 600 مترمربع افتتاح شد.

این سرا شامل 4 طبقه با کاربری کلاس‌های فناورانه، واحدهای دانش بنیان، استارت آپ‌ها و شتابدهنده ها و فضای کار اشتراکی است.

ساخت سرای نوآوری و فناوری‌های آموزشی دانشگاه آزاد واحد تهران غرب از سال 97 با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد.

لازم به ذکر است در حاشیه مراسم افتتاح سرای نوآوری و فناوری‌های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، دبیرخانه جایزه شهید مصطفی موسوی جوان ترین شهید مدافع حرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با عنوان «نشان عالی جوان نوآور ماندگار» افتتاح شد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول