اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  قرآن و فعالیت های دینی

چرا «آیت‌الله مصباح» علامه طباطبایی و شهید مطهری زمان نام گرفت؟

مرحوم آیت‌الله مصباح‌یزدی از جمله کسانی بودند که برای تمامی آرا و اندیشه‌های خود، ادله‌ قوی فلسفی و دینی داشتند که این سبک و سیاق ایشان مورد تمجید موافقان و مخالفان بود.

چرا «آیت‌الله مصباح» علامه طباطبایی و شهید مطهری زمان نام گرفت؟

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس از جمله خصوصیات مقام معظم رهبری می‌توان به درایت و ظرافت ایشان، نسبت به پیام‌ها و عکس‌العمل‌هایی که برای افراد مختلف سیاسی و غیرسیاسی مانند علما و مراجع به‌کار می‌برند، اشاره داشت و در چند سال گذشته این ظرافت‌ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و دقت نظر نسبت به همین نکات است که می‌تواند برای خواص و عموم جامعه، نسبت به رفتارها و موضع‌گیری‌ها راهگشا باشد.

نکته‌ قابل تأمل این است که چرا مقام‌ معظم رهبری، درحالی که بسیاری از علما، بزرگان، فلاسفه و فقها در قم حضور داشتند، آیت‌الله مصباح را در نقش علامه طباطبایی و شهید مطهری زمانه معرفی می‌کنند؟ همچنین از ایشان به عنوان عقبه‌ تئوریک نظام نام می‌برند.

به نظر می‌رسد، آیت‌الله مصباح علاوه بر تقوا و پارسایی که مورد اشاره‌ افرادی مانند علامه طباطبایی و آیت‌الله بهجت بوده است، دو ویژگی منحصر به فرد داشته‌اند که اینطور مورد تمجید قرار می‌گیرند.

ذهن منظم، گفتار دقیق و استدلال‌های متقن

آنچه در آثار و سخنرانی‌های علامه مصباح می‌توان یافت، اینکه آیت‌الله مصباح برای تمامی آراء و اندیشه‌های خود، ادله‌ قوی فلسفی و دینی داشتند که این سبک و سیاق ایشان مورد تمجید مخالفان و موجب تسلط علمی و استدلالی ایشان در مناظرات مختلفِ ابتدای انقلاب و بعد از آن می‌شد. از آن جمله می‌توان به مناظرات آیت‌الله مصباح با احسان طبری مارکسیسم، فرخ نگهدار با تفکر فدایی خلق، عبدالکریم سروش و همچنین حجتی کرمانی اشاره داشت. به‌همین دلیل ازجمله خصوصیات آیت‌الله مصباح باتوجه به دقت در گفتار و استدلال، می‌توان به این موارد اشاره داشت:

الف ـ شناسایی و درک درست نیاز روز و تولید پاسخ بر اساس همان نیاز.
ب ـ تشریح پاسخ بصورت ساده و متناسب بطوری که خواص و عوام متوجه شوند.

امتداد اندیشه‌های علمی و فلسفی در حوزه سیاست

مرحوم آیت الله مصباح را می‌توان از جمله علمایی دانست که در طول این ۴ دهه بعد از انقلاب اسلامی، جریان سازی و شاگردپروری  را سرلوحه‌ی کارهایشان قرار دادند و اندیشه و آرای علمی خود را به صحنه سیاست کشاندند و حکمت عملی را در کنار حکمت نظری، پیاده کردند. با این مقدمه میتوان گفت که آیت‌الله مصباح، خود را وقف انقلاب اسلامی کرد و تمامی فعالیت‌های علمی و عملی ایشان، به این سمت و سو کشیده ‌شد.

در نتیجه می‌توان گفت: همانطور که علامه طباطبایی، آثاری فلسفی و تفسیری دارند در زمانی که نیاز ایدئولوژیک را در عرصه‌ اجتماع درک کردند، اصول و روش رئالیسم را به تحریر در آوردند و همچنین شهید مطهری که از شاگردان علامه طباطبایی می‌باشد، با اندیشه‌های خود در میدان عملی به شبهات و مسائل روز پاسخگویی می‌کردند و به همین دلیل علامه مصباح در زمره‌ی بزرگوارانی چون علامه طباطبایی و شهید مطهری قرار گرفت.

ابوذر کاظمیان

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول