اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  هرمزگان

بزرگ‌ترین مشکل جامعه این است که ظاهر و باطن‌ها یکی نیست/ ولایت‌مداری، حیا و عفت بالاترین عنصر وجودی حضرت زهرا(س)+عکس

حجت‌الاسلام محمدمهدی ماندگاری به‌مناسبت ایام فاطمیه(س) در بندرعباس گفت: بزرگ‌ترین مشکل جامعه ما این است که ظاهر و باطن‌ها یکی نیست. حضرت فاطمه(س) به همه ما آموختند بنده‌ای نزد خدا مقام و منزلت دارد که صادق باشد، صداقت یعنی ظاهر و باطن ما یکی باشد.

بزرگ‌ترین مشکل جامعه این است که ظاهر و باطن‌ها یکی نیست/ ولایت‌مداری، حیا و عفت بالاترین عنصر وجودی حضرت زهرا(س)+عکس

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، حجت‌الاسلام محمدمهدی ماندگاری صبح امروز به‌مناسبت ایام فاطمیه و شهادت دخت گرامی پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) در مسجد امام حسین(ع) بندرعباس اظهار داشت: شناخت شیعه با بحث ولایت‌مداری ارتباط مستقیم دارد و حضرت زهرا(س) الگوی ولایتمداری است و به‌همین علت، شیعیان برای ایام فاطمیه(س) ارزش ویژه‌ای قائل هستند.

وی افزود: ما اعتقاد داریم که نسل جوان ما به‌دنبال آدم‌های امتیازدار می‌گردد، این امتیاز ممکن است هنری، ورزشی و... باشد، حال زمانی که حضرت زهرا(س) را خداوند به‌عنوان انسان جامع و کامل که همه امتیازات را در وجود خود دارد به همگان معرفی می‌کند و به قول معروف آنچه همه خوبان دارند حضرت زهرا (س) یکجا دارند در نتیجه ایشان از همه جهات بهترین هستند. وقتی ما به دنبال امتیاز می‌گردیم بدون شک حضرت زهرا(س) بهترین امتیازداری هستند که خداوند مهر تأیید بر امتیازات ایشان زده است.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه گفت: همه جوانان بندرعباسی عاشق اهل بیت(ع) و عاشق حضرت زهرا(س) هستند و حیف است که استفاده ما از وجود مقدس حضرت زهرا(س) و اهل بیت کم باشد زیرا هرچه شباهت ما به حضرت زهرا(س) بیشتر باشد، شفاعت ایشان بیشتر شامل حال ما خواهد شد. حضرت زهرا(س) بهترین الگو برای جوانان است.

حجت‌الاسلام ماندگاری ادامه داد: بالاترین عنصر در وجود حضرت زهرا(س) بعد از ولایت‌مداری، حیا و عفت است و اگر جوانان ما در همه امور حیا و عفت داشته باشند، رستگارند. ان‌شاءالله که شفاعت حضرت زهرا(س) در روز قیامت شامل حال همه باشد.

وی ضمن اشاره به اهمیت توسل شیعیان به حضرت فاطمه(س)، گفت: کاری کنید زهرا(س) به شما نگاهی کند، نیاز نیست فاطمه زهرا(س) به حجت‌بن‌الحسن(عج) سفارش کند بلکه همین که نگاه کند یعنی اینکه مهدی جان کار او را راه بینداز و امام زمان(عج) دست شما را می‌گیرد.

حجت‌الاسلام ماندگاری با اشاره به اهمیت توسل به حضرت زهرا(س) گفت: سرّ، فاطمه(س) است، کلید، فاطمه(س) است؛ توسل کنید. امکان ندارد حضرت فاطمه زهرا(س) به فرزندشان و نور چشم‌شان حضرت ولی‌عصر(عج) امر کنند و حضرت اطاعت نکنند.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: بچه زرنگ بچه‌ای نیست که مادرش 10 مرتبه به او سفارش کند و او اطاعت نکند. بچه زرنگ و مؤدب کسی است که از چشمان والدین خود میل‌شان را می‌فهمد. یک گدایی در خانه می‌آید و در می‌زند. پسر بزرگ ایستاده است. مادر یا پدر وقتی نگاهی به فرزند می‌اندازند، متوجه می‌شود که یعنی کار گدا را راه بینداز. کاری کنید زهرا(س) به شما نگاهی کند، نیاز نیست فاطمه زهرا(س) به حجت بن الحسن سفارش کند بلکه همین که نگاه کند یعنی مهدی جان کار او را راه بینداز، امام زمان(عج) دست شما را می‌گیرد و تا عرش می‌برد.

وی با اشاره به برخی روش‌های تربیتی حضرت فاطمه(ع) گفت: تربیت فرزند به امکانات نیست، بلکه به روش صحیح است.

حجت‌الاسلام ماندگاری عنوان داشت: اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) به‌عنوان جانشینان بحق و شایسته پیامبر گرامی اسلام (ص) به‌شمار می‌آیند؛ آنان به‌ اراده خداوند متعال، هدایتگران خلایق به‌سوی عالی‌ترین ارزش‌های نظام خلقت هستند، اما در آن سوی میدان، ابلیس و شیاطین همواره سعی در انحراف نگاه و رأی مردم از مسیر مستقیم اهل عترت (ع) داشته‌اند. در این میان حضرت فاطمه زهرا (ع) از جایگاهی رفیع‌تر برخوردار است طوری که امام حسن عسکری (ع) در حدیثی می‌فرمایند: «نحن حجج الله علی خلقه و جدّتنا فاطمة حجة الله علینا؛ ما حجت‌های خدا بر مخلوقین هستیم و جدّ ما حضرت فاطمه حجت بر ما هستند»، کسی که خدا با خشم او به‌خشم می‌آید و با رضای او راضی می‌شود.

وی گفت: در مکتب اسلام و اهل‌بیت(ع) اصلی‌ترین مسأله تربیت، مهم‌ترین کانون تربیت خانواده و دقیق‌ترین محورهای تربیت پنج مورد است. خانواده حضرت فاطمه زهرا (ع) نمونه برتر یک خانواده آسمانی است و ایشان بی‌تردید مربی و معلم بشریت هستند.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: خداوند در آیه ۳۳ سوره مبارکه احزاب می‌فرماید: «إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا»؛ این خانواده، پاک‌ترین، عالی‌ترین و باکمال‌ترین خانواده است، در این خانواده محور فاطمه زهرا است، لذا خداوند متعال در حدیث شریف کساء همه را با محوریت حضرت فاطمه معرفی می‌کند: «هُم فَاطِمَةُ وَأَبُوها وَبَعلُهَا وَبَنوهَا» معلمی که آقا رسول‌الله (ص) درباره ایشان می‌فرماید: «فداها أبوها»، مربی‌ای که شوهرش امیرالمؤمنین (ع) مدح‌خوان او می‌شود، مربی‌ای که فرزندان او «سَیِّدانِ شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ» هستند. فکر می‌کنید حضرت فاطمه چه‌کار کردند که این‌طور درباره ایشان سخن‌ها گفته می‌شود؟ ایشان در خانه‌ای کوچک و با کمترین امکانات، بیشترین بهره‌برداری در خانواده را به‌نمایش گذاشتند و این یعنی تربیت صحیح به امکانات نیست، بلکه تربیت نیازمند روش صحیح است.

حجت‌الاسلام ماندگاری ادامه داد: روش تربیتی حضرت فاطمه زهرا (ع) در پنج قالب معرفی می‌شود که باید درباره آنها تأمل کرد که آیا به‌راستی ما نیز می‌توانیم همچون آن بانوی بزرگوار در تربیت فرزند عمل کنیم یا خیر که بنده معتقدم قطعاً می‌توانیم و اگر نمی‌توانستیم خدا آنان را الگوی ما قرار نمی‌داد. در ابتدا باید بگویم که معنای در نظر گرفته‌شده برای واژه تربیت در این بحث، تنظیم است.

تنظیم محبت

وی گفت: اولین روش تربیتی حضرت زهرا "تنظیم محبت" است. وقتی انسان به‌خوبی تربیت می‌شود که در محبت افراط و تفریط صورت نگیرد. امروز برخی خانواده‌های ما یا زیادی محبت می‌کنند یا کمبود محبت دارند که باعث ضعف‌هایی در فرزندان می‌شود، در حقیقت بیشترین حجم مشکلات جامعه یا به‌دلیل زیادی محبت است یا به‌دلیل کمبود محبت.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: مسیر تربیت‌مان هم باید الهی باشد، گاهی اوقات به ما گفته می‌شود "محبت کن"، بگوییم چشم و گاهی اوقات به ما گفته می‌شود "محبت را کم کن"، باز هم بگوییم چشم و حرف‌شنوی داشته باشیم. خداوند در آیه ۲۴ سوره توبه می‌فرماید: در میدان جهاد محبت‌هایتان را تنظیم کنید «قُلْ إِنْ کانَ آباؤُکُمْ وَ أَبْناؤُکُمْ وَ إِخْوانُکُمْ وَ أَزْواجُکُمْ وَ عَشیرَتُکُمْ وَ أَمْوالٌ اقْتَرَفْتُمُوها وَ تِجارَةٌ تَخْشَوْنَ کَسادَها وَ مَساکِنُ تَرْضَوْنَها أَحَبَّ إِلَیْکُمْ مِنَ اللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ جِهادٍ فی‏ سَبیلِهِ فَتَرَبَّصُوا حَتَّی یَأْتِیَ اللَّهُ بِأَمْرِهِ وَ اللَّهُ لایَهْدِی الْقَوْمَ الْفاسِقینَ». آنهایی در جهاد با امام علی (ع)، امام حسن و امام حسین (علیهما السلام) و جهاد دفاع مقدس شرکت نکردند و امروز هم در جهادها شرکت نمی‌کنند که محبت زیادی به دنیا و تعلقات آن دارند.

حجت‌الاسلام ماندگاری در ادامه عنوان داشت: علاوه بر اینها، مقصد محبت هم باید خدایی باشد، اگر این‌طور باشد می‌فهمیم که باید اول خدا را، بعد اولیای خدا را و بعد خودمان را و بعد دیگران را دوست داشته باشیم. وقتی محبت تنظیم شود آن موقع در صورت نیاز فرزند و همسرش را هم برای اسلام فدا می‌کند، (کربلا یعنی گذشت از هرچه هست) تا محبت‌مان را تنظیم نکنیم کربلایی نمی‌شویم. خانواده حضرت فاطمه (ع) همگی کربلایی بودند و این از ماجرای مباهله برداشت می‌شود، در جریان مباهله همه آمدند جانشان را وسط گذاشتند، فاطمه زهرا (ع) کربلایی بود که برای ولیّ امر خود به پشت در آمد، حضرت زینب (س) و… نیز همین‌طور، این یعنی محبت را می‌شود تنظیم کرد. امروز اگر ما از سر کار خود نمی‌زنیم تا خودمان را به نماز اول وقت برسانیم، یعنی محبت را تنظیم نکردیم، حتی اگر می‌ترسیم امر به معروف و نهی از منکر کنیم به‌خاطر اینکه ممکن است اقوام از ما ناراحت شوند، به‌خاطر عدم تنظیم محبت است.

تنظیم شخصیت

وی تصریح کرد: دومین روش تربیتی حضرت فاطمه تنظیم شخصیت است، در قرآن یک شخصیت متصل داریم و یک شخصیت منفصل، حضرت زهرا(س) به فرزندانشان آموختند که "اگر می‌خواهید شخصیت‌تان رشد کند سه چیز را در خود تقویت کنید؛ اول معرفت، دوم تقوا و سوم مجاهدت". امروز عده‌ای هستند که با شخصیت متصل رشد نمی‌کنند بلکه با شخصیت منفصل رشد می‌کنند، یعنی ارزششان به قیمت کت و شلوارشان است، اگر کت و شلوار چندمیلیونی استفاده کند، گمان می‌کند شخصیت ارزشمندی دارد و اگر لباس نه‌چندان قیمتی و نسبتاً ساده استفاده کند، گمان می‌کند فاقد ارزش است. امروز مدل ماشین و موبایل، متراژ خانه و پست و مقام برای عده‌ای معیار ارزش و شخصیت شده است، در حالی که در فرهنگ اهل‌بیت (ع) هیچ یک از اینها عامل ارزشمند بودن شخصیتی آدمی نیست.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: حضرت فاطمه زهرا خواستند شخصیت ما تنظیم شود، یعنی اگر تمام دنیا را به ما دادند باد نکنیم و اگر تمام دنیا را از ما گرفتند غم‌باد نکنیم، خداوند در آیه ۲۳ سوره حدید می‌فرماید: «لِکَیْلَا تَأْسَوْا عَلَی مَا فَاتَکُمْ وَلَاتَفْرَحُوا بِمَا آتَاکُمْ». این را به‌خوبی می‌توان در سیره شهدا دید، بسیاری از شهدای عزیز ما مثل شهید صیاد شیرازی، شهید احمد کاظمی، شهید حاج قاسم سلیمانی و… سردار شدند اما خود را گم نکردند بلکه متواضع‌تر هم شدند، اما امروز برخی مسؤولیت بی‌ارزش‌ترین سمت‌ها را عهده‌دار می‌شوند و خودشان را می‌گیرند. امروز اشکال برخی مسؤولان کشور در رده‌های مختلف این است که در مقام و منصب‌ها خودشان را گم کرده‌اند، اگر این افراد خودشان را گم نمی‌کردند امروز این‌قدر مشکل در جامعه وجود نداشت. حضرت فاطمه (ع) به ما نشان دادند که روی سینه رسول‌الله(ص) یا روی زمین باشی، ارزش فرد نزد خدا به اعمال انسان بستگی دارد «یوم علی صدر المصطفی و یوم علی وجه الثری». امام حسین (ع) هر دو جا را تجربه کرده اما در هر دو جا فرموده «الهی رِضاً بِرِضِاکَ»، این می‌شود تنظیم شخصیت.

تنظیم ظاهر و باطن

حجت‌الاسلام ماندگاری بیان داشت: سومین ملاک تربیت فاطمی تنظیم ظاهر و باطن است، بزرگ‌ترین مشکل جامعه ما حتی بعد از چهل سال از انقلاب اسلامی، این است ظاهر و باطن‌ها یکی نیست و برخی مسؤولان ظاهر و باطنشان یکی نیست. حضرت فاطمه به همه ما آموختند بنده‌ای نزد خدا مقام و منزلت دارد که صادق باشد، صداقت یعنی ظاهر و باطن ما یکی باشد که اگر چنین شد بنده خوبی خواهیم بود. چهل سال است که مردم کشور دارند در انتخابات شرکت می‌کنند اما فریب برخی ظاهرهای فریبنده را می‌خورند.

تنظیم ارتباطات

وی اظهار کرد: چهارمین ملاک تربیت فاطمی تنظیم ارتباطات است، یعنی من باید با خالق و مخلوق در ارتباطی باشم، برخی با غیرخدا مستقیم در ارتباط هستند و برخی هم از طریق خدا ارتباط برقرار می‌کنند، حضرت فاطمه به ما آموختند که ارتباط با هر کسی حتی با اولیای خدا باید از طریق خدا باشد، لذا در دعای توسل عرضه می‌داریم: «یا وَجیهاً عِنْدَ اللّهِ إِشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللَهِ». از طرف دیگر به ما گفتند که اگر به حرم‌های اهل‌بیت (ع) می‌روید و گمان دارید که آنان بدون خدا حوائج را برطرف کنند، این شرک است.

تنظیم سرمایه

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: پنجمین محور در تربیت فاطمی، تنظیم سرمایه است، سه سؤوال را باید به‌خوبی بدانیم: سرمایه‌ها از کیست؟ از خداست، محضر چه‌کسی باید پاسخ بدهیم؟ محضر خدا، چطور از سرمایه‌ها استفاده کنیم؟ آن‌طور که ولیّ خدا فرموده است. برخی گمان می‌کنند سرمایه‌ها چه مادی و معنوی و چه علمی و… برای خودشان است، در حالی که تمام سرمایه‌ها از آنِ خداست. حضرت فاطمه زهرا (ع) زیباترین الگوی تربیت را به ما آموختند و شهدای عزیز ما از این پنج محور به‌خوبی بهره بردند و به‌سوی آسمان‌ها پرواز کردند، عده‌ای هم در همین جمهوری اسلامی از این پنج محور خوب استفاده نکردند و در خسران قرار گرفتند.

عکس: عماد یگانه‌دوست

انتهای پیام/3264

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول