اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تعلیم و تربیت  /  آموزش و پرورش

شمارش معکوس برای بازگشایی مدارس/ از نگرانی برخی والدین تا ابهام در اختیار!

قرار است مدارس کشور با توجه به شرایط کرونایی دایر شود و تعدادی از دانش‌آموزان، فردا به مدرسه بروند اما هشدارهای مسؤولان وزارت بهداشت منجر شده برخی خانواده‌ها نگران باشند.

شمارش معکوس برای بازگشایی مدارس/ از نگرانی برخی والدین تا ابهام در اختیار!

خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: شمارش معکوس برای بازگشایی مدارس آغاز شده است و قرار است متناسب با شرایط کرونایی، در مناطقی که رنگ‌های کرونایی به آبی و زرد تغییر کرده‌اند، برخی مدارس البته با شروطی دایر شوند.

اما این شروط چیست؟ کلاس‌های دانش‌آموزان پایه‌های اول و دوم ابتدایی در مناطق دارای وضعیت زرد و آبی دایر می‌شود؛ اما مدارس ابتدایی و متوسطه دارای جمعیت کمتر از 50 دانش‌آموز در وضعیت آبی باز خواهند شد؛ ضمن اینکه کلاس‌های عملی و کارگاهی هنرجویان هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در وضعیت زرد و آبی هم دایر خواهد ‌شد.

وزارت آموزش و پرورش فقط از بازگشایی صحبت کرده است و حضور دانش‌آموزان در مدارس را بر عهده شورای مدرسه سپرده است اما علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره حضور دانش‌آموزان در مدارس اظهار داشت: «مدارس به هیچ وجه به صورت اجباری برگزار نمی‌شود و برای پایه‌های اول و دوم دانش آموزان به صورت اختیاری می‌توانند در مدارس حضور یابند». البته آموزش و پرورش هنوز واکنشی نسبت به این موضوع نداشته است.

ناگفته نماند برخی استا‌ن‌ها، حضور دانش‌آموزان ابتدایی را اختیاری اعلام کردند؛ به عنوان مثال استاندار اصفهان 27 دی در خصوص تصمیمات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: «بازگشایی مدارس در پایه‌های اول و دوم ابتدایی به صورت ۲ روز در هفته و اختیاری است و تصمیم‌گیری برای حضور کادر اجرایی و فرهنگیان در حوزه اختیارات وزیر آموزش و پرورش است‌».

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا: مدارس به هیچ وجه به صورت اجباری برگزار نمی‌شود

مهیار کرمی معاون آموزش متوسطه استان البرز هم اظهار کرد: برگزاری کلاس‌های درس حداکثر با 10 نفر به صورت حضوری ممکن خواهد بود؛ در این میان ضدعفونی شدن مدارس، تأمین و تجهیز این مراکز در دستورکار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه این تصمیم مورد تأیید ستاد ملی کرونا بوده است، یادآور شد: حضور در این کلاس‌ها اجباری نیست اما آموزش در همین کلاس‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.

اما چیزی که والدین را بیشتر نگران می‌کند، سخنان مسؤولان وزارت بهداشت است؛ علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، روز گذشته درباره وضعیت کرونا در استان تهران با بیان اینکه بررسی گروه سنی مبتلایان نشان می دهد متاسفانه در طول دو هفته اخیر با یک روند رو به رشد اما با شیب نسبتا ملایم میزان بستری ها در گروه سنی بین پنج تا ۱۷ سال در استان تهران رو به رو بوده ایم، اظهار کرد: «اگر چه قدر مطلق مرگ و میر در افراد زیر ۱۰ سال پایین است، اما حتی در گروه سنی صفر تا ۱۰ سال نیز شاهد افزایش مرگ و میر بوده ایم».

برخی والدین: حضور دانش‌آموزان در مدرسه اجباری است

سعید نمکی وزیر بهداشت هم نسبت به دایر شدن مدارس ابراز نگرانی کرده؛ وی 25 دی گفته است: «در حال حاضر مخالف بازگشایی مدارس هستیم. نگرانیم که دوباره با عادی انگاری به تله اردیبهشت و خردادماه بیفتیم. اگر این بار گرفتار شویم، موج و شدت خیز جدید کرونا در کشور شاید بیشتر باشد و نیروهای ما ممکن است توان و انرژی مقابله چندباره با موجی جدید را نداشته باشند»؛ این موارد باعث شده است که والدین نسبت به حضور فرزندانشان در مدارس بیش از پیش نگران شوند. 

نکته دیگر این است که برخی والدین هم عنوان می‌کنند که حضور فرزندانشان در مدرسه، اجباری است. مادر یک دانش‌آموز دوم دبستانی در منطقه 15 تهران گفت: «آموزش فرزندم در شاد را قطع کردند و گفتند که حضور بچه‌ها در مدرسه اجباری است همچنین عنوان کردند دانش آموزان 40 دقیقه در مدرسه حضور دارند. این در حالیست که بنده دو فرزند دیگر هم دارم که واقعا احساس می کنم این اجبار اصلا درست نیست».

وی افزود: «مسؤولان وزارت بهداشت مدام عنوان می‌کنند که رفتن دانش‌آموزان به مدرسه خطر دارد و حضور دانش‌آموزان در مدارس اجباری نیست پس این رفتار آموزش و پرورش چه معنا دارد؟!».

* مدرسه رفتن اختیاری است یا اجباری؟!

در زمان بازگشایی مدارس در 15 شهریور وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده بود که دانش‌آموزان می‌بایست در مدرسه حضور یابند اما چند روز بعد، این وزارتخانه از موضع اجباری بودن حضور دانش‌آموزان در مدارس عقب‌نشینی کرد و عنوان شد که حضور دانش‌آموزان در مدارس اختیاری است.

وزیر آموزش و پرورش 19 شهریور گفت: «هیچ مدرسه‌ای حق ندارد که دانش‌آموز را به حضور در مدرسه مجبور کند و انتخاب برای حضور و عدم حضور با خانواده دانش‌آموز است».

با این اوصاف، آیا این بازگشایی مدارس متفاوت نگریسته خواهد شد و یا اینکه تصمیم‌گیری برای حضور یا عدم حضور دانش‌آموز در مدرسه با خانواده خواهد بود؟

هنوز آموزش و پرورش در این خصوص اظهارنظری نکرده است اما به برخی مدارس، دانش‌آموزان را برای حضور در کلاس درس اجبار کرده‌اند و به نظر می‌آید باید آموزش و پرورش در این خصوص شفاف عمل کند و تکلیف خانواده‌ها را روشن کند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول