اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

شجاع‌نوری: دزدی شبکه‌های ماهواره‌‌ای را فاش کنید/ مظلوم‌ترین کالاها کالای فرهنگی است

بازیگر سینما و تلویزیون درباره دزدی شبکه‌های ماهواره‌ای گفت: به محض اینکه فیلمی برای اکران آنلاین روی شبکه‌های وی‌اُدی قرار می‌گیرد، آنها بلافاصله دانلود و در همان شب اول پخش می‌کنند؛ به همین راحتی!

شجاع‌نوری: دزدی شبکه‌های ماهواره‌‌ای را فاش کنید/ مظلوم‌ترین کالاها کالای فرهنگی است

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزهایی بود که تمام نگرانی‌مان به قاچاق فیلم‌ها روی دی‌وی‌دی محدود می‌شد؛ قاچاقی که هرچند آسیب‌زننده و ضررآفرین بود اما به چند سرپل خانگی که با سیستم‌هایشان فیلم‌ها را کپی می‌کردند ختم می‌شد و احیانا از چندده‌هزار نسخه بالاتر نمی‌رفت.

اما حالا غیر از چند شبکه ماهواره‌ای فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی را بدون اجازه می‌دزدند، تعداد بی‌پایانی سایت اینترنتی هم وجود دارند که نه تنها فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی را برای دانلود غیرقانونی بلکه حتی پخش زنده شبکه‌های تلویزیونی ایرانی را هم در اختیار کاربران‌شان قرار می‌دهند.  این دزدی‌ها، سیستماتیک و شکیل شده و دزدان‌شان هم شهروندان شیک‌پوش و هویت‌دار خارج‌نشین هستند. همین اتفاق بیشتر فیلمسازان ایرانی را به ستوه می‌آورد و گاهی صدایشان را در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بلند می‌کند.

در همین رابطه روزنامه جام جم گفت‌وگویی با علیرضا شجاع نوری، تهیه کننده و بازیگر سینما و تلویزیون انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

کپی رایت اصلا شفاف نیست 

- به محض این که فیلم برای اکران آنلاین روی شبکه‌های وی‌اودی قرار می‌گیرد، شبکه‌های ماهواره‌ای بلافاصله دانلود و در همان شب اول پخش می‌کنند. به همین راحتی!

- وی‌اودی‌ها اصلا نمی‌توانند ضمانت کنند کسی دیگر فیلم را پخش نکند. آنها فقط مسؤول اکران فیلم‌ها هستند و بیش از این مسؤولیتی ندارند.

- کپی رایت اصلا شفاف نیست و آن طور نیست که برای مقامات انتظامی و قضایی لازم است که قوانین ملموس باشند و تبدیل به نرم‌افزار شده‌باشند. 

این دزدی‌ها با قوانین داخلی قابل پیگیری نیست

- پایگاه اصلی این شبکه‌ها خارج از کشور است و با قوانین داخلی قابل پیگیری نیست. هرچند صاحبان و دست‌اندرکاران بعضی شبکه‌ها هم در داخل کشور دارند به شکل ناشناس و مخفیانه زندگی می‌کنند و امورات‌شان را می‌گذرانند و فیلم‌ها را می‌دزدند و به راحتی در شبکه‌های ماهواره‌ای‌شان پخش می‌کنند. غیر از اینها کانال‌های تلگرامی هم هستند. متاسفانه از همه طرف فشار هست.

مظلوم‌ترین کالاها کالای فرهنگی است

- یادم می‌آید یک ویدئوی کوتاهی منتشر شد که نیسانی در خیابان چپ کرده و بعضی‌ها ریخته‌بودند و مواد خوراکی آن را می‌دزدیدند. راننده هم کمی دورتر ایستاده‌بود و فقط اظهار تاسف می‌کرد. در این مورد گاهی یاد این ویدئو می‌افتم که این شبکه‌ها هم هجوم می‌آورند و این فیلم‌ها را می‌دزدند و مظلوم‌ترین کالا هم که سریع به آن تجاوز می‌شود کالای فرهنگی است.

- به‌هرحال تا زمانی که ما عضو کپی‌رایت جهانی نشویم و آن را به رسمیت نشناسیم، اموال‌مان به همین شکل به غارت خواهد رفت.

دولت باید پیگیر سرقت‌های فرهنگی باشد

- اگر شما حق تالیف اثرتان را به شرکت‌های خارجی واگذار کنید، آنها می‌توانند حمایت کنند، به شرطی که مالک حقوق آن فیلم باشد اما شما از داخل ایران به‌عنوان یک شهروند ایرانی نمی‌توانید از شرکت‌های خارجی که به حقوق‌تان تجاوز می‌کنند، هیچ‌گونه احقاق حقی کنید.

- الان جایی هست به نام «IranProud» که از دم همه محصولات صوتی و تصویری و فیلم و سریال را پخش می‌کند و هیچ‌کسی هم با آن کاری ندارد و نمی‌تواند کاری انجام دهد.

- اصولا پیگیری این‌ها در درجه اول یک کار زیربنایی و هزینه‌بر است که دولت باید آن را بر عهده گیرد.

- ما تهیه‌کنندگان هر قدر هم تلاش کنیم، نمی‌توانیم از پس مبارزه با قاچاق بربیاییم چون نیازمند بودجه بزرگ و استخدام وکلای کاربلدی است که شبانه‌روز این موضوع را پیگیری و آرام‌آرام دیوارهای این خانه را مستحکم کنند.

دله‌دزد فرهنگی زیاد داریم

- پیگیری قانونی زمانی کارآمد است که کمپانی‌های بزرگ بخواهند فیلمی را از ما بدزدند. اما ما دله‌دزد هم زیاد داریم. یعنی کسانی که امشب یک شبکه دارند و فردا شبکه دیگر.

- در واقع با دو شبکه سروکار داریم. شبکه‌هایی که داروی جلوگیری از انزال زودرس جنسی را تبلیغ می‌کنند و شبکه‌های دیگری که داروی جلوگیری از انزال زودرس سیاسی را می‌فروشند و خیلی هم ژست و ادعای روشنفکری دارند! 

- با وجود این ژست‌ها اما باز هم فیلم‌های ما را غارت می‌کنند و یکی از همین شبکه‌هایی که خیلی هم ادعای روشنفکری و روشنگری سیاسی دارد، فیلم ما را غارت کرد. اسم نمی‌برم چون نمی‌خواهم دهان به دهان‌شان بگذارم ولی به‌هرحال کار خودشان را می‌کنند.

رسانه‌ها در زمینه دزدی فرهنگی روشنگری نکرده‌اند

- متاسفانه تلویزیون و رسانه‌های ما در این زمینه روشنگری نکرده‌اند و لااقل همین فرهنگ‌سازی را هم نمی‌کنند.

- اگر به مردم گفته شود این فیلمی که شما دارید در شبکه‌های ماهواره‌ای می‌بینید دارد به صوررت دزدی پخش می‌شود و دیدن آن کار خلاف و ناروایی است و نباید تماشا کنید، آن‌وقت شاید اتفاق موثری دست‌کم از سوی تماشاگران رقم بخورد.

- به مردم بگوییم که لااقل استقبال نکنند، مشتری آن شبکه‌ها نشوند، فیلم‌ها را آنجا تماشا نکنند.

- تلویزیون یک مجموعه برنامه بسازد و واقعا به مردم بگوید این اتفاق چه ضرباتی می‌زند. مردم ما هم واقعا اگر بدانند کار درستی نیست تماشا نخواهند کرد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول