اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

تاکنون تلفات بیماری‌های دامی خاصی در خراسان رضوی گزارش نشده است

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: در این استان تلفات بیماری‌های دامی خاصی را نداشتیم که به عنوان تلفات مطرح شود و خوشبختانه تاکنون گزارشی مبنی بر مرگ و میر دامی نداشته‌ا‌یم.

تاکنون تلفات بیماری‌های دامی خاصی در خراسان رضوی گزارش نشده است

به گزارش خبرگزاری فارس از بردسکن، دکتر جواد اعلمی ظهر امروز در جلسه ساماندهی کشتارهای دام این شهرستان که در فرمانداری بردسکن برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه در خراسان رضوی موردی از آنفولانزای فوق حاد پرندگان را تاکنون نداشته‌ایم، در حال حاضر تأکید بر بحث‌های مراقبتی، توصیه‌های بهداشتی به مرغداران و سایر صنوفی که با صنعت مرغداری در ارتباط هستند، هستیم.

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی افزود: بیمه مرغداری‌ها و خوراک آنان از جمله مواردی است که در کنار برنامه‌های کنترلی در حال انجام است که حداقل خطر را در رابطه با بیماری‌ها در این استان داشته باشیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه تعداد بروز بیماری‌های دامی بسیار کم است، تأثیر چندانی بر بازار گوشت ندارد، ولی از نظر بهداشتی مواردی که در کشتارگاه‌ها بیمار تشخیص داده شوند، جدا خواهند شد.

اعلمی بیماری‌های دامی را به دو دسته بیماری‌‌های مختص حیوانات و بیماری‌های مشترک تقسیم کرد و افزود: بیماری‌های ویژه حیوانات از نظر بهداشت عمومی خطر آنچنانی را ندارد، ولی بهداشت دامپروری را به خطر می‌اندازد و در خصوص بیماری‌های مشترک نیز قاعدتاً از چرخه مصرف حذف می‌شوند که تأکید و توصیه بر این است که کشتارها حتماً در کشتارگاه‌ها صورت گیرد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه تهیه و توزیع واکسن تب برفکی در شهرستان‌های این استان در حال انجام است، گفت: براساس جمعیت دامی شهرستان‌ها، واکسن تب برفکی به دامپزشکی‌های بردسکن توزیع می‌شود و رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه‌ای و اجرای دستورات دامپزشکی در دامداری‌ها مورد تاکید قرار داد.

وی با تأکید بر اینکه اگر به توصیه‌های دامپزشکی توجه شود، هیچ بیماری دامی را نخواهیم داشت چرا که یکی از مسائل تب برفکی نیز نقل و مکان‌های غیرمجاز است، تصریح کرد: بهسازی کشتارگاه‌های قدیمی بر اساس تجربه نتیجه بخش نیست و احداث چندین کشتارگاه اصلاً مقرون به صرفه نخواهد بود، از لحاظ بهداشتی نیز مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

اعلمی اضافه کرد: اگر شهرستانی می‌خواهد چندین کشتارگاه داشته باشد مانعی ندارد، ولی باید طبق نقشه تیپ دامپزشکی عمل کند و مسائل بهداشتی و استانداردهای لازم را داشته باشد.

تنها کشتارگاه بردسکن قدمت ۴۰ ساله دارد

فرماندار بردسکن نیز در ادامه این جلسه گفت: این شهرستان دارای تنها یک کشتارگاه است که قدمتی ۴۰ ساله دارد، با توجه به اینکه ساخت‌وسازها و محدوده شهری گسترش یافته، مناطق مسکونی شهر نیز در نزدیک کشتارگاه واقع شده است.

مجتبی شاکری اظهار کرد: بردسکن دارای ۲۳۰ هزار دام سبک و ۳ هزار دام سنگین و همچنین ۳ هزار نفر شتر بوده که ظرفیت‌های دامی خوبی در شهرستان را ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه مجموعه دامپزشکی بردسکن برای رعایت اصول بهداشتی و جلوگیری از بیماری‌های واگیر و تأمین گوشت منطقه تلاش می‌کند، اظهار کرد: با توجه به بهسازی کشتارگاه بردسکن توسط شهرداری اقدامات ولی نیازمند یک محیط سالم‌تر و بهداشتی هستیم که بتواند قصابی‌های موجود در سطح شهرستان را پوشش دهد.

فرماندار بردسکن ادامه داد: متأسفانه کشتار در روستاها و شهرها به صورت سنتی صورت می‌گیرد و به کشتارگاه نمی‌آید، قطعاً با توجه به بیماری‌های واگیردار باید از کشتارگاه استفاده شود، ولی زیرساخت‌های کشتارگاه نیز آماده نیست.

شاکری با اشاره به مشکلات تنها کشتارگاه در بردسکن، افزود: کشتارگاه بردسکن تنها دارای یک خودروی فرسوده با یخچال است، بنابراین می‌طلبد نگاه ویژه‌ای به این موضوع شود.

وی بیان کرد: با توجه به حجم دام بردسکن و مناطق عشایری، واکسیناسیون دامی یکی از موارد مهم و خواسته دامداران است، چرا که بردسکن با کمبود واکسن تب برفکی مواجه است.

انتهای پیام/ 70050

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول