اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  موسیقی و هنرهای تجسمی

پایان سال نوای موسیقی با حضور «حسین علیزاده»/نشست داوران جایزه موسیقی و رسانه جشنواره موسیقی

ششمین سال نوای موسیقی ایران با برپایی آیین مجازی نکوداشت استاد محمدرضا شجریان در حضور حسین علیزاده ، فریدون شهبازیان و مدیران این رویداد به کار خود پایان داد.

پایان سال نوای موسیقی با حضور «حسین علیزاده»/نشست داوران جایزه موسیقی و رسانه جشنواره موسیقی

به گزارش خبرگزاری فارس، ششمین سال نوای موسیقی ایران با برپایی آیین مجازی نکوداشت استاد محمدرضا شجریان در حضور حسین علیزاده ، فریدون شهبازیان و مدیران این رویداد به کار خود پایان داد. 

ششمین سال نوای موسیقی ایران با برگزاری آیین نکوداشت استاد محمدرضا شجریان در قالب یک رویداد مجازی با حضور حسین علیزاده نوازنده و آهنگساز پیشگام موسیقی ایرانی و فریدون شهبازبان رهبر ارکستر و آهنگساز معتبر موسیقی کشورمان به کار خود پایان داد. 

*روایت قدیمی استاد آهنگساز از تجربه همکاری با محمدرضا شجریان
فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبرارکستر در تجلیل از مقام هنری استاد محمدرضا شجریان گفت: درباره محمدرضا شجریان خوشبختانه تعریف و تمجید های زیادی شده است. پس نیازی نیست که من بخواهم درباره مقام هنری این هنرمند بزرگوار دوباره صحبت کنیم. من اوایل کار آهنگسازی ام با همراهی محمدرضا شجریان در ارکستر گلها آغاز شد. محمدرضا شجریان هنرمندی بود که از مشهد به تهران آمد و وقتی در رادیو برنامه «گلهای تازه »را راه اندازی کردیم او جزو خوانندگانی بود که همواره با او کار می می کردیم و آثاری را به مرحله تولید می رساندیم که مورد توجه مخاطبان نیز قرار می گرفت. 

وی ادامه داد: یکی از اولین کارهایی که با محمدرضا شجریان تولید شد مربوط به پروژه «جام تهی» بود که خوانش اشعار این اثر به دلیل انتخاب شعر نو دربرگیرنده ویژگی هایی بود که از عهده هر خواننده ای بر نمی آمد. من در آن زمان بود که از محمدرضا شجریان دعوت کردم تا این اثر را بخواند و او به قدری توانمند از عهده خوانندگی اثر برآمد که می توان گفت هم باعث شهرت من و هم باعث شهرت خود او شد. همین موضوع باعث شد تا همکاری ما برای پروژه های دیگر ادامه پیدا کرده و به تولید آثار پر مخاطب دیگری همچون آلبوم «رباعیات خیام» و تعدادی دیگر منجر شد که خوشبختانه تک تک کارها با استقبال خوب شنوندگان نیز مواجه گشت. آثاری همچون مجموعه «گلبانگ» که به آهنگسازی بنده و آقای یوسف زمانی پیش روی مخاطبان قرار گرفت. 

این آهنگساز شناخته شده موسیقی ایران در بخش دیگری از صحبت های خود بیان کرد: من به خاطر دارم که محمدرضا شجریان برای بهره مندی از گونه های مختلف آوازی در ایران به یکباره با اتومبیل شخصی خود به شهرهایی مثل زابل می رفت. او همیشه می گفت در این منطقه ها خوانندگانی هستند که بسیاری از آثار قدیمی را حفظ هستند بنابراین لازم است که من حتما آثار این هنرمندان را از نزدیک بشنوم. او همیشه علاقه مند به فراگیری آثار هنرمندانی بود که گنجینه ای از آواهای قدیمی را در سینه داشتند. شرایطی که به طورحتم در آثار موسیقایی وی نیز مشهود است و ما در هر زمان شاهد نوآوری هایی در خوانش کارهایش بودیم که ذائقه شنیداری مخاطب هم با آن ارتباط موثری برقرار می کرد. و امروز بسیار متاسفم که محمدرضا شجریان را از دست دادیم و امیدوارم مردم عزیز مان قدر این هنرمندان را تا همیشه بدانند.  

*هویت موسیقی ما با محمدرضا شجریان تعریف می شود
 اهدای تندیس ویژه ششمین سال نوای موسیقی ایران به حسین علیزاده مزین به نام استاد محمدرضا شجریان به حسین علیزاده برای اهدای آن به موزه موسیقی توسط فریدون شهبازیان بخش بعدی آیین نکوداشت زنده یاد شجریان بود. 

فریدون شهبازیان در این بخش گفت: خیلی خوشحالم که این وظیفه به عنوان نماینده ششمین رویداد سال نوای موسیقی ایران را داشته باشم که تندیس ویژه این رویداد را به دوست بسیار عزیزم حسین علیزاده تقدیم می کنم تا این تندیس به وسیله او به موزه موسیقی سپرده شود.

حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده صاحب نام موسیقی ایرانی هم در آیین مجازی نکوداشت استاد محمدرضا شجریان که پایان بخش برنامه های ششمین سال نوای موسیقی ایران بود بیان کرد: خیلی احساس خوبی دارم که در این مراسم کنار فریدون شهبازیان هستم و این تندیس را به واسطه حضور این هنرمند به موزه موسیقی می رسانم. 

وی افزود: و چقدر خوب است که رویداد معتبری چون ششمین سال نوای موسیقی ایران از استاد محمدرضا شجریان یاد می کند. من بر این باورم هویت موسیقی ما با شجریان تعریف می شود.

سال‌نَوای موسیقیِ ایران مراسمی است که از سال ۱۳۹۴ با هدف نکوداشت و قدردانی از هنرمندان برجسته موسیقی ایران و به ابتکار و طراحی علی جعفری‌پویان (نوازنده و مدرس ویلن) و با یاری موسیقی‌دانان ایرانی، هر سال برگزار می شود.

ششمین دوره‌ سال‌نوای موسیقی ایران، با مدیریت اجرایی محمدمهدی گورنگی (آهنگساز و مدرس موسیقی) و با همراهیِ بیش از ۲۷۰ نفر از هنرمندان موسیقی و حمایتِ تعدادی از مؤسسات فرهنگیِ خصوصی،  از هشتم تا یازدهم بهمن ۱۳۹۹ برگزار شد.

«ششمین آیین سال نوای موسیقی ایران» با توجه به اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ سلامتی هنرمندان با حمایت چندین مجموعه فرهنگی هنری  به‌صورت مجازی، با انتشار ویدئوها و برنامه‌های اختصاصیِ ضبط شده در مجموعه شهر صدای پارسیان پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

*******************************

مدیرکل دفتر موسیقی در نشست هیأت داوران جایزه موسیقی و رسانه:

ضرورت توجه به تعامل رسانه و موسیقی 

نشست هیأت داوران جایزه موسیقی و رسانه سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر با حضور محمد اله‌یاری مدیرکل دفتر موسیقی، سعید میرمحمد صادق دبیر، آروین صداقت کیش، سید علیرضا میرعلی نقی، عبدالرضا سپنجی، ویدا همراز، نرگس ذاکر جعفری و ایلناز رهبر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر، در ابتدای این جلسه محمد اله‌یاری مدیرکل دفتر موسیقی گفت: در جشنواره موسیقی فجر به حوزه هایی که با موسیقی در تعامل و ارتباط هستند، توجه می شود و با همین نگاه از سال گذشته دو بخش به جشنواره موسیقی فجر اضافه شد که جایزه موسیقی و رسانه و جایزه ترانه است. در افکار عمومی این فضا وجود دارد که کیفیت ترانه‌ها تنزل کرده است و به همین خاطر جایزه ترانه با هدف انجام یک کار کیفی در زمینه ترانه و معرفی ترانه های باکیفیت برنامه ریزی شد.

اله یاری با اشاره به جایزه موسیقی و رسانه گفت: یکی از حوزه های مهم که ارتباط و تعامل جدی با موسیقی دارد رسانه است. اینکه رسانه‌ها در طول سال چقدر و چگونه به موسیقی می‌پردازند و اهمیت و کیفیت مطالب و تولیدات رسانه ها در زمینه موسیقی در جایزه موسیقی و رسانه مورد توجه است.

مدیرکل دفتر موسیقی عنوان کرد: در این دوره جایزه موسیقی و رسانه حوزه برنامه‌سازی صداوسیما و رسانه های جدید نیز اضافه شده است و با توجه به شرایط و تحولات رسانه ها این جایزه می تواند در بخش های مختلف تعریف شود. جایزه موسیقی و رسانه می تواند در جشنواره موسیقی فجر برگزار شود یا در سال حتی مستقل از جشنواره برنامه ریزی و برگزار شود اما به دلیل اهمیت تعامل رسانه ها با موسیقی پرداختن به این موضوع مهم است. 

در ادامه سعید میرمحمد صادق دبیر جایزه موسیقی و رسانه با اعلام اینکه هیأت داوران یک آیین‌نامه تدوین کرده‌اند، گفت: آیین‌نامه تدوین شده توسط هیات داوران اساس ارزیابی و داوری آثار است و بر اساس این آیین نامه پس از پایان مهلت ثبت نام در جایزه موسیقی و رسانه هیچ اثر دیگری پذیرفته نشد. 

جایزه موسیقی و رسانه با هدف افزایش نقش رسانه‌ها در توجه عمومی به موسیقی و کلام، تجلیل از نقش اهالی رسانه در نقادی و هم‌افزایی حوزه موسیقی، فرهنگ‌سازی با موسیقی و توجه به گونه‌های مختلف موسیقی به‌ویژه موسیقی نواحی و خرده‌فرهنگ‌ها در راستای فرهنگ‌سازی در سه حوزه"موسیقی، بینارشته‌ای و نگاه ویژه  برگزار می‌شود.

سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر ۲۸ بهمن تا ۳ اسفندماه سال جاری به دبیری حسن ریاحی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول