اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

ابراز نگرانی آمریکا از پرتاب موشک ماهواره‌بر «ذوالجناح»

وزارت خارجه آمریکا در واکنش به پرتاب موفقیت‌آمیز موشک ماهواره‌بر سوخت جامد ذوالجناح، مدعی شد این‌گونه موشک‌های ماهواره‌بر باعث نگرانی‌های جدی اشاعه‌ای هستند.

ابراز نگرانی آمریکا از پرتاب موشک ماهواره‌بر «ذوالجناح»

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» با پیروی از دولت جمهوری‌خواه پیشین این کشور به ریاست «دونالد ترامپ» مجدداََ نگرانی‌ها از برنامه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی ایران را تکرار کرد.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، وزارت خارجه آمریکا شامگاه سه‌شنبه از پرتاب موفقیت‌آمیز موشک ماهواره‌بر «ذوالجناح» عمیقاََ ابراز نگرانی کرده و آن را مسبب افزایش سرعت پیشرفت موشکی ایران دانست.

بر این اساس، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی بیانیه‌ کوتاهی در این باره گفت: «ایالات متحده همچنان نگران تلاش‌های ایران برای توسعه [فناوری] پرتابگرهای فضایی (SLV) است، زیرا این برنامه‌ها قادر هستند پیشرفت موشکی بالستیک ایران را توسعه دهند».

در این بیانیه ضمن تکرار ادعاهای نخ‌نما شده و بی‌اساس علیه جمهوری اسلامی ایران، آمده است: «پرتابگرهای فضایی باعث نگرانی‌های جدی اشاعه‌ای هستند زیرا شامل فناوری‌های مشابه و تبادل‌پذیر با آن دسته از فناوری‌های موشک‌های بالستیک می‌باشند که شامل سامانه‌های دوربرد نیز است».

ذوالجناح، موشک ماهواره‌بر سوخت جامد سه مرحله‌ای، جدیدترین دستاورد فضایی کشور در حوزه ماهواره‌برهای بومی است که روز گذشته (سه‌شنبه) خبر پرتاب تحقیقاتی آن از پایگاه فضایی امام خمینی(ره) سمنان توسط گروه فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اعلام شد.

ذوالجناح، ماهواره‌بری با ۲۵.۵ متر طول، ۵۲ تن وزن و سه مرحله‌ای است که مرحله اول و دوم آن موتور سوخت جامد با قطر ۱.۵ متر و توان تولید تراست ۷۵ تن (قابل افزایش به ۱۰۰ تن) و موتور مرحله سوم سوخت مایع با قطر ۱.۲۵ متر است که موتور مرحله سوم این ماهواره‌بر در حقیقت همان موتور مرحله دوم ماهواره‌بر سفیر است.

ذوالجناح بر خلاف ماهواره‌برهای سفیر، سیمرغ و قاصد که در مرحله اول از سوخت مایع استفاده می‌کنند، مرحله اول و دوم آن از نوع سوخت جامد است که از این حیث برای نخستین بار در کشورمان ماهواره‌بر سوخت جامد در مرحله اول تولید شده است.

در خصوص توان تزریق محموله به مدار، ذوالجناح قادر است تا ۲۰۰ کیلوگرم محموله را که می‌تواند یک ماهواره یا چند ماهواره با مجموع وزنی ۲۰۰ کیلوگرم را تا مدار ۵۰۰ کیلومتری دایروی زمین تزریق کند؛ ویژگی دیگر ذوالجناح این است که برای پرتاب نیاز به پایگاه ثابت ندارد و می‌توان آن را بر روی سکوی پرتاب متحرک از هرنقطه‌ای از کشور پرتاب کرد.

پیش از این، «محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله یمن با اشاره به اقدام ایران در ارسال موفقیت‌آمیز ماهواره‌بر تأکید کرد که این آزمایش پیامی برای دوست و دشمن است. (جزئیات بیشتر)

 

 

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول