اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمانشاه

عدم دسترسی 24 هزار دانش آموز کرمانشاهی به «شاد»/ 258 مدرسه کانکسی در استان وجود دارد

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: هم ‌اکنون کمتر از ۷.۵ درصد دانش‌آموزان استان در شبکه شاد حضور ندارند که شامل ۲۴ هزار دانش‌آموز می‌شوند.

عدم دسترسی 24 هزار دانش آموز کرمانشاهی به «شاد»/ 258 مدرسه کانکسی در استان وجود دارد

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، مجید یزدان‌پناه امروز (۱۵ بهمن) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بر اساس آمارهای وزارت آموزش و پرورش هم اکنون ۹۲ درصد دانش‌آموزان استان کرمانشاه در شبکه شاد حضور دارند، اظهار داشت: بر این اساس از مجموع ۳۲۷ هزار و ۳۶۹ دانش آموز ثبت نام شده در سامانه، ۳۰۳ هزار و ۱۱۲ دانش آموز موفق به احراز هویت در شبکه شاد شده‌اند.

 وی اضافه کرد: هم ‌اکنون کمتر از ۷.۵ درصد دانش‌آموزان استان در شبکه شاد حضور ندارند که شامل ۲۴ هزار دانش‌آموز می‌شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تداوم روند آموزش دانش‌آموزانی که متصل به شاد نیستند با استفاده از دیگر ابزارهای آموزشی مثل خودآموزها، تلویزیون، رادیو و ...گفت: با توجه به حضوری شدن آموزش‌ها برای کلاس اولی‌ها و دومی‌ها در مناطق آبی و زرد کرونایی و مدارس با کمتر از ۵۰ نفر جمعیت در تمام مقاطع و همچنین استقبال ۳۰ درصدی دانش آموزان شهرها و استقبال ۸۰ درصدی دانش آموزان مناطق روستایی، مشکل زیادی از باب آموزش این دانش آموزان وجود ندارد.

وی اشاره‌ای هم به اهتمام آموزش و پرورش برای تهیه تلفن همراه هوشمند و تبلت برای دانش‌آموزان فاقد این امکانات آموزشی داشت و گفت: بر اساس آمارها تعداد دانش آموزان فاقد تلفن همراه هوشمند و تبلت استان کرمانشاه حدود ۲۹ هزار دانش آموز بوده که با همراهی نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد و بهزیستی و البته حضور پررنگ خیرین این آمار به ۲۴ هزار دانش آموز رسیده که به جد به دنبال تهیه ابزارهای هوشمند مورد نیاز این دانش آموزان هستیم و در این زمینه چشم به حمایت خیرین داریم، اگرچه تهیه این حجم ابزارهای الکترونیک کار پرهزینه‌ای است.

یزدان‌پناه در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر وضعیت افراد بازمانده از تحصیل‌، گفت: تمام سعی ما این است که حتی یک نفر در استان بازمانده از تحصیل نشود، اما آمار بازماندگان از تحصیل را پس از پایان امتحانات خرداد ماه و از روی عدم حضور دانش آموزان در امتحانات پایان سال می‌توان اعلام کرد.

مدارس غیر دولتی افزایش پیدا کرده‌اند

وی سپس با بیان اینکه تعداد مدارس غیردولتی استان کرمانشاه در چهار سال گذشته از ۱۱۰ مدرسه به ۱۵۲ مدرسه رسیده، عنوان کرد: همچنین تعداد مراکز آزاد آموزش و پرورش از ۴۱۳ مرکز به ۵۲۳ مرکز رسیده است؛ تعداد مراکز پیش دبستانی هم از ۴۱۰ مرکز به ۵۹۸ مرکز افزایش یافته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تغییر کاربری ۱۷ فضای ورزشی درون مدرسه‌ای از سالن‌ها و فضاهای غیرقابل استفاده مدارس از سال گذشته، گفت: همچنین از سال گذشته شش زمین چمن مصنوعی هم به مدارس استان اضافه شده که البته ساخت سه زمین آن را یکی از خیرین استان تقبل کرده است.

یزدان پناه با بیان اینکه در سنوات گذشته و از محل اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی، سه استخر ورزشی شامل دو استخر در شهر کرمانشاه و یکی در شهرستان قصرشیرین برای دانش آموزان ساخته شده، گفت: همچنین دو استخر ورزشی در شهرستان‌های کرمانشاه و سرپلذهاب ساخته شده و دو استخر دیگر هم در دو شهرستان روانسر و دالاهو در دست ساخت است. 

رشد ۳ برابری فضاهای آموزشی کرمانشاه در مقایسه با قبل از انقلاب 

مرزبان نظری مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان کرمانشاه نیز در این نشست خبری با بیان اینکه در زمان پیروزی انقلاب اسلامی استان کرمانشاه یک هزار و ۲۶۱ مدرسه با ۶ هزار و ۳۰۵ کلاس درس داشتیم که مجموع زیربنای آنها ۶۳۸ هزار مترمربع بود، گفت: هم اکنون این استان ۳ هزار و ۸۹۰ فضای آموزشی با ۱۷ هزار و ۹۰۰ کلاس درس و یک میلیون و ۵۸۵ هزار مترمربع وسعت دارد که در مقایسه با سال‌های قبل از انقلاب از نظر زیربنا رشد ۲.۲ برابری و از نظر فضای آموزشی رشد بیش از سه برابری داشته است.

نظری با اشاره به رخدادهای خوب رخ داده در استان کرمانشاه پس از زلزله بزرگ سال ۱۳۹۶، گفت: در حالی که در این زلزله ۷۸ مدرسه با ۴۱۵ کلاس درس در مناطق زلزله زده استان آسیب دید، با تلاش‌های مجموعه نوسازی مدارس استان و مشارکت خیرین مدرسه ساز و دولت تاکنون تعداد ۲۹۲ مدرسه با یک هزار و ۲۲۱ کلاس درس و با اعتباری بالغ بر ۱۵۵ میلیارد تومان خیری و ۱۹۵ میلیارد تومان دولتی ساخته شده است.

 وی اضافه کرد: در مدت یک هزار و ۱۸۰ روز گذشته از زلزله بزرگ استان کرمانشاه یک هزار و ۲۲۱ کلاس درس در استان ساخته شده و این یعنی از آن زمان تاکنون هر روز بیش از یک کلاس درس در استان ساخته شده است.

مدیر کل تجهیز و نوسازی مدارس استان کرمانشاه اضافه کرد: در استان کرمانشاه تا قبل از وقوع زلزله میانگین سرانه فضای آموزشی ۵.۷ مترمربع بوده که پس از بازسازی مدارس مناطق زلزله زده میانگین سرانه فضای آموزشی استان با افزایش  ۷۱ صدم مترمربع به ۶.۴۱ مترمربع افزایش یافته و این در حالیست که هم اکنون میانگین سرانه فضای آموزشی کشور ۵.۲ مترمربع است.

نظری سپس به پروژه‌های افتتاحی دهه فجر امسال اشاره کرد و گفت: دهه فجر امسال ۳۰ فضای آموزشی و ورزشی با ۱۴۸ کلاس درس و زیربنای ۱۶ هزار و ۳۰۰ مترمربع و ۵۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات دولتی و مشارکت خیرین مدرسه ساز در استان به بهره‌برداری می‌رسد.

۲۵۸ مدرسه کانکسی در استان وجود دارد

نظری در ادامه با بیان اینکه در استان کرمانشاه حدود ۴۷۰ کلاس درس کانکسی وجود داشت، گفت: از سال ۱۳۹۷ که کار جمع آوری مدارس کانکسی شروع شد ۱۷۹ کلاس کانکسی در استان جمع آوری شده است و در حال حاضر ۲۵۸ مدرسه کانکسی با ۳۰۰ کلاس درس در استان داریم که همه آنها زیر ۲۰ نفر دانش اموز دارند و ساخت مدرسه برای این تعداد دانش آموزان نه در توان آموزش و پرورش است و نه در توان خیرین و نه اصلا صرفه اقتصادی دارد!

نظری با بیان اینکه استان کرمانشاه ۳۰ درصد مدارس استان نیازمند تخریب و بازسازی است، گفت: در استان سه هزار و ۹۰۰ متر فضای نیازمند تخریب و بازسازی داریم.

نظری در ادامه اشاره‌ای هم به اقدامات انجام شده در زمینه اصلاح سیستم گرمایشی مدارس داشت و گفت: از ابتدای طرح استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس در سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۸ سیستم گرمایشی یک هزار و ۳۴۱ مدرسه با ۴ هزار و ۹۲۷ کلاس درس و با اعتبار ۵۳ میلیارد تومان استانداردسازی شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال هم کار استاندارد سازی سیستم گرمایشی ۸۲۱ مدرسه با یک هزار و ۵۲۴ کلاس درس استان با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد در حال اجرا است که با اجرای این تعداد، تمام مدارس سطح استان کرمانشاه به سیستم گرمایشی استاندارد و ایمن مجهز خواهند شد.

مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان کرمانشاه اشاره‌ای هم به تعهدات خیرین مدرسه ساز استان برای ساخت مدرسه در سال جاری داشت و گفت: در حالی که خیرین مدرسه ساز استان تعهد ۵۰ میلیارد تومانی برای مدرسه سازی در سال جاری داده بودند، هم اکنون ۴۸ میلیارد تومان از تعهدات خود را اجرایی کرده و امیدواریم تا پایان سال بیش از تعهدات خود هزینه کنند.

وی ادامه داد: هم اکنون ۱۳۰ پروژه در حال احداث در استان داریم که ۸۰ پروژه آن خیرساز بوده و یا با مشارکت خیرین در دست ساخت هستند.

نظری سپس اشاره‌ای هم به انعقاد تفاهم نامه ساخت ۲۰ مدرسه توسط بنیاد مستضعفان در منطقه سرفیروزآباد داشت و گفت: عملیات ساخت این مدارس به زودی در استان شروع می‌شود و بر اساس جدول زمان بندی مهر ماه آینده به بهره برداری می‌رسند.

انتهای پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول