اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی 1.22 میلیون هکتار اراضی کشاورزی دارد/ عدم شناسایی برخی اراضی در روستاها

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در ارتباط با برخی اراضی آیش که به صورت غیرقابل استفاده در روستاها مانده است گفت: از حدود یک میلیون 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان، حدود 800 هزار هکتار به صورت دیم مطلق ، 100 هزار هکتار دارای شرایط نیمه آبی و 300 هزار هکتار در شرایط آبی قرار دارد.

آذربایجان شرقی 1.22 میلیون هکتار اراضی کشاورزی دارد/  عدم شناسایی برخی اراضی در روستاها

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی  امروز در جلسه شورای تحقیقات کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان ظرفیت  اراضی کشاورزی استان اظهار داشت: از حدود یک میلیون 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان، حدود 800 هزار هکتار به صورت دیم مطلق ، 100 هزار هکتار دارای شرایط نیمه آبی و 300 هزار هکتار در شرایط آبی قرار دارد و بقیه اراضی آیشی بوده و جز اراضی آبی محسوب نمی شود.

وی در ارتباط با برخی اراضی آیش که به صورت غیرقابل استفاده در روستاها مانده است گفت: متاسفانه به دلیل عدم شناسایی برخی اراضی در روستاها و عدم ترویج و آموزش کشاورزان، زمین هایی بدون برنامه ریزی و کاشت صحیح به حال خود رها شده اند و علف های هرز ، خاک و آب آن را استفاده می کنند که با شناسایی این اراضی و ترویج  و کشت صحیح بذرهای مناسب می توان میزان عملکرد در واحد سطح را با افزایش بهره وری به بیشترین مقدار خود رسانید.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در ارتباط با چرای دام در اراضی ناشناخته شده گفت: کشاورزان و دامداران در روستاها می توانند با استفاده از آموزش های کارشناسان و استفاده از بذرهای مناسب میزان عملکرد در واحد سطح زمینهای خود را افزایش داده ، غذا و علوفه  بیشتری برای چرای دام ها تولید کنند.

فتحی به تناوب و آیش در زمین های کشاورزی اشاره کرد و گفت: باید زمین هایی که خاک قوی و مناسبی دارند، به صورت متناوب زیر کشت رفته و محصولاتی مثل علوفه، غلات و آفتابگردان تولید کنند تا علاوه بر افزایش عملکرد در واحد سطح از استفاده علف های هرز از قدرت خاک جلوگیری گردد.

وی با بیان اینکه پتانسیل های شهرستان های استان برای کشاورزی از همدیگر متفاوت است گفت: باید با شناخت و مطالعه دقیق پتانسیل های شهرستان ها برای کشت انواع محصولات کشاورزی به کشاورزان راهکار ارائه شود و تحقیقات دقیق نشان می دهد شهرستان های همجوار نیز پتانسیل های متفاوتی دارند و نباید شرایط را برای شهرستان ها یکسان در نظر گرفت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به تولید بذرهای مرغوب برای محصولاتی مثل جو و علوفه اشاره کرد و افزود: شرکت های تولید کننده انواع رقم های بذر گندم، باید در کنار تولید بذر گندم به تولید رقم های مرغوب علوفه و جو نیز بپردازند چرا که در حال حاضر نبود بذر مناسب برای این دو محصول باعث کاهش عملکرد در واحد سطح و کاهش بهره وری محصول شده است.

انتهای پیام/60001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول