اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کردستان

روایت معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی از فعالیت کلینیک‌های زیرزمینی در کردستان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان نسبت به فعالیت غیر پزشکان در مطب‌های زیرزمینی در امور دندانپزشکی، طب سنتی، پوست و زیبایی که سلامت مردم را به مخاطره می‌اندازد، هشدار داد.

روایت معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی از فعالیت کلینیک‌های زیرزمینی در کردستان

صدیق جدیدالاسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج با بیان اینکه سلامت از جمله مؤلفه‌های زندگی انسان و در روایات دینی به نعمت تعبیر شده است، اظهار کرد: همپای پیشرفت در ابعاد مختلف جوامع معاصر، رویکرد حوزه درمان به عنوان یکی از ارکان مهم سلامت، گسترش دامنه خدمات و  تخصصی‌شدن است.

وی با اشاره به اینکه همواره بیمارستان و مؤسسات پزشکی و پیراپزشکی، پاراکلینیک و توانبخشی، مطب و دفاتر کار با حضور کادر فنی از جمله پزشکان فوق‌تخصص، متخصص و عمومی، دندانپزشک و داروساز و پیراپزشکان پاسخگوی دغدغه‌های درمانی بیماران بوده‌اند، افزود: سودجوئی عده‌ای از افراد فاقد تخصص و مجوز از یک طرف و بی‌اطلاعی همشهریان از سوی دیگر موجب سوءاستفاده و ایجاد آسیب‌های جسمی و روانی گاه غیر قابل جبران شده است.

به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان، این افراد با استفاده از ظرفیت فضای مجازی، تبلیغات واهی و تمرکز بر مواردی چون زیبایی، درمان بیماری‌های صعب‌العلاج، تناسب اندام با قیمت پایین، آشفته بازاری را برای کلاه‌برداری از آحاد جامعه پدید آورده‌اند.

جدیدالاسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه در کنار نظارت و کنترل شبانه‌روزی مدیران و کارشناسان معاونت درمان، آگاهی و افزایش حساسیت مراجعان می‌تواند در ریشه‌کنی این سارقان سلامت نقش مؤثری را ایفا نماید لذا در صدد هستیم اطلاعات لازم جهت شناسایی و مواجهه با این افراد و مراکز را در اختیار همشهریان قرار دهیم.

وی با اشاره به معرفی افراد فاقد صلاحیت علمی و مجوز ادامه داد: شیادانی که بدون هیچ گونه تحصیلات دانشگاهی در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، و سایر رشته‌های پیراپزشکی و توانبخشی به صورت غیرقانونی در سطح شهر یا روستاها فعالیت دارند از جمله این سودجویان هستند.

وی یادآور شد: این افراد در کلینیک‌های زیبایی، مراکز تخصصی پوست و مو ، ماساژ درمانی، کلینیک چاقی، کلینیک زالو درمانی، مرکز حجامت و گیاه درمانی برای جلب مراجعان و سوءاستفاده بهره می‌گیرند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تزریق ژل و بوتاکس، لیزر، ماساژ و جا انداختن دیسک، چاقی و لاغری بدون رژیم و ورزش، حجامت زالو درمانی، معاینه و تشخیص مزاج و تجویز گیاه و معجون، طب سوزنی، میکرونیدلینگ، هیافو، طراحی لبخند، دندان‌سازی، عینک طبی، سقط جنین، مزوتراپی، کرایوتراپی، پیلینگ، لیفت از جمله فعالیت‌های افراد سودجو به صورت غیر علمی و غیر قانونی است.

جدیدالاسلامی به اهمیت تشخیص محل‌های غیرقانونی از مراکز مجاز گریزی زد و ادامه داد: عمدتاً فعالیت این مراکز بدون تابلو و در پشت درهای بسته انجام می‌شود یا تابلو با عناوین غیر مجاز (مندرج در بند پ) بدون نام و مشخصات پزشک یا دندانپزشک یا پیراپزشک نصب می‌کنند. 

وی عدم نصب پروانه طبابت صادره از نظام پزشکی شهر مربوط و یا عدم نصب پروانه بهره‌برداری و مسئول فنی به نام پزشک، دنداپزشک، پیراپزشک جهت شهر مربوط صادره از دانشگاه علوم پزشکی کردستان و عدم استفاده از سر نسخه و یا مهر منبطق با مشخصات فرد درمانگر (شامل نام و نام خانوادگی پزشک، دندانپزشک، دارو ساز و شماره نظام پزشکی را از دیگر مشخصات مراکز درمانی بدون مجوز در استان عنوان کرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان عنوان کرد: فعالیت به صورت مخفیانه در محل‌هایی چون منزل و آپارتمان و در زمان‌های نامتعارف مانند شب و تعطیلات، اصرار بر ارائه کار در محل سکونت فرد مراجعه کننده، انجام تبلیغ در فضای مجازی بدون مجوز از سازمان نظام پزشکی و عدم اعلام آدرس نام پزشک و دندانپزشک و ادعاهایی چون اولین و تنها دستگاه، تحت نظارت پزشک بدون ذکر نام و آدرس مطب از دیگر مشخصات افراد سودجوی بدون مجوز است.

جدیدالاسلامی در ادامه علت گرایش به چنین مکان‌هایی را هزینه دریافتی کمتر این مراکز به نسبت تعرفه های مصوب مراکز قانونی، خلا اطلاع‌رسانی در این مورد از طریق صدا و سیما و سایر رسانه‌های مکتوب، مجازی و عدم امکان تشخیص مراکز مجاز از  غیر مجاز  در برخی از موارد را بیان کرد.

وی با اشاره به راهکارهای پیشگیری از فعالیت افراد فاقد مجوز گفت: آموزش و فرهنگ‌سازی به منظور افزایش آگاهی عموم مردم، بازنگری در قوانین و مقررات قضایی جهت افزایش بعد بازدارندگی احکام مراجع قضایی از جمله این اقدامات است.

وی خطاب به شهروندان نسبت به هوشیاری کامل و دقت در بررسی هرگونه تبلیغات و پیشنهاد درمانی و حصول اطمینان از مجوزدار بودن محل و فرد ارائه کننده خدمات درمانی، روئیت پروانه مطب و پروانه بهره‌برداری هشدار داد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان تأکید کرد: نداشتن علم و مهارت لازم باعث بروز مشکلات جبران ناپذیری می‌شود که اکثراً درمان این ضایعات علاوه بر زمان نیازمند هزینه های بسیار است، لذا فریب تبلیغات هزینه کم یا ادعای گزاف درمان بیماری لاعلاج و سایر موارد را نخورید.

وی با بیان اینکه اطلاع و هوشیاری همشهریان گرامی ضامن سلامت و قطع دست شیادان سلامت خواهد بود، تصریح کرد: متاسفانه گاهی علیرغم پلمپ محل و مجازات‌های قانونی سودجویان شاهد ادامه فعالیت آنان به علت مراجعه مجدد مردم به آنان هستیم.

انتهای پیام//۲۳۳۰/س/۷۰

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول