اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  زنجان

تقدیر از عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان در نخستین جمع‌سپاری نخبگانی

از عضو هیات علمی دانشگاه زنجان به عنوان نفر برگزیده و برتر مربوط به نخستین جمع‌سپاری نخبگانی تقدیر شد.

تقدیر از عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان در نخستین جمع‌سپاری نخبگانی

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، در آیین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان نخستین جمع سپاری نخبگانی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام از دکتر مهدی اقبالی استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه زنجان به عنوان نفر برگزیده و برتر با کسب «رتبه سوم نظر مشورتی در عرصه زیربنایی و تولیدی» در موضوع «مشارکت در تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه» با اهدای جایزه و لوح تقدیر شد.

بر اساس گزارش رئیس مرکز مطالعات و بررسی‌های راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، این فرایند با مشارکت نخبگان، پژوهشگران و مراکز علمی در سراسر کشور اجرا و در آن بیش از 36 هزار و 350 نفر بازدید و 2 هزار و 354 نفر ثبت نام و 739 مورد ایده و مشارکت محتوایی ثبت شد.

این اقدام با همکاری دبیرخانه بنیاد نخبگان، حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌های جامع در سراسر کشور و اندیشکده‌ها برگزار شد و هدف از آن تاکید بر نقش محوری مشورت با مردم، استفاده از تجربیات کشورهای مختلف جهان در رجوع به نظرات نخبگان، توجه به ظرفیت‌های فکری نخبگان جامعه و مردم برای ایجاد تحول در سیاست‌گذاری، برقراری ارتباط مستقیم سیاستگذاران با انبوه مردم و کاهش فاصله حاکمیت با شهروندان و تولید سرمایه اجتماعی بوده است.

این فرآیند در سه مرحله شامل ارائه ایده اولیه، ارائه بندهای پیشنهادی در سیاست‌های کلی و جمع‌بندی اولیه انجام شد و همه مراحل در هیأت‌های داوری به ریاست اعضای مجمع مورد داوری و بررسی قرار گرفت و همچنین از ظرفیت اندیشکده‌های معین در قلمرو موضوع داوری ایده‌ها استفاده شد.

جمع سپاری در حکمرانی امروز با توجه به پیچیدگی مسائل و ابعاد مختلف موضوعات از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. این فرایند که به نوعی مکمل فرایند سنتی گذشته است، پای طیف وسیعی از نخبگان را به عرصه سیاست‌گذاری کشور باز می‌کند و از مشارکت آنها استفاده می‌کند تا بهترین و مطلوب‌‌ترین نتیجه بدست آید.

بر این اساس، جمع سپاری (Crowdsourcing) مفهوم جدیدی است که معنای آن از مشارکت عمومی نشات گرفته است، این رویکرد در بسیاری از کشورهای جهان برای سیاستگذاری‌های کلان استفاده و زمینه ساز تحول در سطوح مختلف تصمیم‌گیری شده است که برای نمونه می‌توان به سامانه قانون باز اتحادیه اروپا اشاره کرد که در فرایند قانون نویسی از مشارکت عمومی بهره می‌گیرد.

در واقع جمع سپاری، به همراه سایر روش‌های مشارکت جویانه، فرصت‌های تازه‌ای را برای فعالیت مردم جامعه ایجاد می‌‌کند تا همه شهروندان و ذینفعان برای موضوعات مختلف سیاستگذاری مرتبط با تصمیمات کلان کشور دخیل باشند و سیاستگذاران را نیز به ابعاد عینی و ملموس موضوعات جامعه و اقشار مختلف نزدیک تر می‌کند و سبب اتخاذ تصمیمات آگاهانه ‌تر سیاسی برای حاکمیت می‌شود.

همچنین فرصت های تازه ای را در راستای جاری شدن صدای مردم در فرایندهای سنتی سیاستگذاری ارائه می‌کند و نظرات برتر مشورتی به کمیسیون‌های دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه و از آنها به منظور بهره‌برداری در فرآیند تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه استفاده خواهد شد.

انتهای پیام/73004/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول