اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

تفاهم‌نامه همکاری تخت جمشید و تخت فولاد امضاء شد

تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و شهرداری اصفهان با نمایندگی مجموعه تاریخی، فرهنگی و مذهبی تخت فولاد امضاء شد.

تفاهم‌نامه همکاری تخت جمشید و تخت فولاد امضاء شد

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید عقد تفاهم‌نامه را شروع فصل جدیدی از روابط ها در راستای افزایش همکاری های طرفین در زمینه های گوناگون دانست و با تشریح ظرفیت های این مجموعه جهانی و منظر فرهنگی طبیعی آن به ویژه در آثار صخره ای و سنگی، مطرح کرد: تخت جمشید به عنوان یک سایت موزه تاریخی و نقش رستم به عنوان یک مجموعه آیینی و آرامگاهی با آثار متعدد صخره ای خود در جهان شناخته شده است و ظرفیتهای این دو مجموعه کم نظیر باعث گردیده به منظور حفظ و نگهداری مداوم آثار سنگی در طول دهه‌ها، موضوع کارگاه‌های حفاظت و مرمت آثار سنگی با همه ظرفیت های علمی و آموزشی خود در این منطقه شکل بگیرد.

حمید فدایی افزود: البته موضوع ثبت جهانی نقش رستم از سالها پیش مطرح بوده که در آتی به پرونده جهانی تخت‌جمشید اضافه می شود و این اتفاق منجر به افزایش ظرفیتهای پژوهشی، حفاظتی و مرمت این آثار صخره ای و سنگی، خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه حفاظت و مرمت در اولویت و محور کاری این پایگاه جهانی قرار دارد، بیان داشت: در مداخلات حفاظتی ما در کالبد آثار تاریخی سنگی و صخره ای، اولویت هایی همچون مطالعه، مستندنگاری و به ویژه در مداخلات اضطراری، تثبیت و استحکام بخشی قطعات سنگی و وصالی قطعات سنگی را لحاظ کرده ایم.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، تعاملات بین المللی را تجربه ای موفق در پیشبرد اهداف توسعه ای میراث فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: در گذشته با برقراری ارتباط با کشورهای خارجی که با ورود و همکاری ایتالیایی ها همراه بود، توانستیم در به روز رسانی پژوهش ها و به کارگیری روشهای نوین حفاظت و مرمت در مداخلات پروژه های تعریف شده، ظرفیت‌های این مجموعه را افزایش دهیم.

وی با اشاره به برخی از نتایج این تعاملات بین المللی، افزود: تجربه موفقی را در تفاهم نامه مشترک با گروه ایزمئو ایتالیا داشتیم که بخشی از آن با آموزش عوامل انسانی و بهره گیری از دوره های بین المللی همراه بود و نتیجه این تعامل، تربیت نیروهای متخصص و شکل گیری نسل‌هایی از مرمتگران ماهر بوده است که ما تا کنون از آن تخصص و مشورت ایشان، بهره‌مند هستیم.

فدایی از انتقال تجربیات و ظرفیت های بالقوه این پایگاه جهانی به شهرداری اصفهان و مجموعه تاریخی، فرهنگی و مذهبی تخت فولاد خبر داد و در این باره گفت: تجربیات چند دهه اخیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، می‌تواند ظرفیت ساز باشد و در زمینه انتقال و به کارگیری آن در سایر آثار فرهنگی و بناهای تاریخی موثر واقع شود که ما این آمادگی را در زمینه شروع پروژه های مشترک حفاظت در مجموعه تاریخی فرهنگی تخت فولاد اصفهان، انجام  پژوهش های مشترک، برگزاری سمینارهای تخصصی و انتشارات نتایج فعالیت ها به صورت مشترک خواهیم داشت.

عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به بیان ویژگی های استان فارس و استان اصفهان به عنوان دو استان مهم در صنعت گردشگری پرداخت و نسبت به بهره برداری بهتر این صنعت درآمدزا از میراث‌فرهنگی، ابزار امیدواری کرد.

 وی به ضرورت بهره گیری از تجربیات مشترک در مداخلات مربوط به سایت های تاریخی پرداخت و در این باره گفت: اقدامات مثبتی که در تخت فولاد به ویژه در زمینه ساماندهی آثار صورت گرفته است با بهره گیری از برخی تجربه های نحوه مداخلات نسبت به رفع آسیب و یا کاهش اثرات مخرب ناشی از آن که ما آن را بیشتر در آلودگی ها و نزولات جوی، شاهد هستیم که البته مشابه آن نیز در تخت جمشید وجود دارد، می توانیم این تجربیات را در راستای بهبود بخشی وضعیت فیزیکی این  میراث فرهنگی ارزشمند، منتقل کنیم.

فدایی افزود: طیف وسیعی از بازنشستگان و مرمتگران در این مجموعه جهانی وجود دارند که هر کدام از آن ها با سال ها تجربه کاری خود، می توانند ظرفیت مشاوره خوبی برای آثار فرهنگی شهر اصفهان به ویژه آثار سنگی به شمار روند.

 مدیر مجموعه تاریخی، فرهنگی و مذهبی تخت فولاد اصفهان نیز در این نشست با اشاره به قدمت تاریخی این قبرستان، بیان داشت: این قبرستان تاریخی با قدمتی پیش از اسلام با ظرفیت بیش از ۱۰۰ هزار قبر که بیش از نیمی از آن قبرها، سنگ های تاریخی ارزشمند هستند، از دوران صفویه تا به امروز به یادگار مانده اند و به این معناست که میراث فرهنگی ایجاد شده را بایستی به درستی، مراقبت و حفاظت کنیم.

سیدعلی معرکه نژاد ادامه داد: در هنرهای سنتی و صنایع دستی موضوع حجاری مطرح بوده که امروزه اهمیت دارد و می‌تواند به عنوان یک تخصص، آموزش داده شود و به نوعی این حرفه، می تواند فن و هنری را که در حال فراموشی است با انجام برنامه‌ریزی هدفمند احیا نماید و قادریم در هنر و صنعت از آن بهره برداری مطلوبی داشته باشیم.

وی اظهار داشت: با اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی که نهادهای آموزشی و دانشگاهی می توانند به صورت مشترک با ما برگزار کنند، می توان شاهد پرورش نسل جدیدی از حرفه مندان بود و ظرفیت تاریخی و مذهبی و معنوی  یکی از بزرگترین گورستان های تشیع جهان با همه گوناگونی قبور، آرامگاه‌ها و دیگر آثار فرهنگی که در آن وجود دارد، می‌تواند به یک رویداد گردشگری متفاوت و هویت ساز بدل گردد.

معرکه نژاد با اشاره به آسیب‌هایی که در این سایت موزه قرار دارد، افزود: برخی از آثار فرهنگی و سنگ‌های موجود در این پهنه تاریخی شامل آسیب‌هایی چون رویش گونه‌های گیاهی، شیره های کاج، تسطیح سازی ها، آبیاری ها و موارد متعدد دیگری است که مقدمات و یا عواملی را برای تخریب را فراهم آورده است و حفاظت و مرمت آن ها را گوشزد می کند.

مدیر مجموعه تاریخی، فرهنگی و مذهبی تخت فولاد اصفهان، تعاملات بین دستگاهی به ویژه با پایگاه میراث جهانی تخت جمشید را اقدامی مثبت و موثر دانست و نسبت به این موضوع، مطرح کرد: در گذشته نیز ما از ظرفیت فکری و مشاوره ای پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و کادر فنی این مجموعه بهره مند شده ایم و امید داریم که با تعریف فصل جدیدی از روابط در قالب تفاهم‌نامه ای رسمی و مشخص، بتوانیم برنامه های مشترکی را شروع و منافع مبتنی بر اهداف طرفین را تامین کنیم.

در پایان این نشست، تفاهم نامه همکاری بین پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و شهرداری اصفهان با نمایندگی مجموعه تاریخی، فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، امضا شد.

این تفاهم نامه که با هدف ایجاد زمینه‌های مناسب همکاری و تبادل تجربیات در حوزه های مختلف فرهنگی، پژوهشی، آموزشی، فنی و حفاظت و مرمت بین دو مجموعه منتقد منعقد شد.

انتهای پیام/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول