اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

معرفی دو طرح در مجالس کنگره آمریکا برای نظارت بر رفع تحریم‌ها علیه ایران

قانونگذاران آمریکایی دو طرح در مجلس سنا و مجلس نمایندگان برای نظارت بر هر گونه اقدام احتمالی از سوی قوه مجریه در رفع تحریم‌ها علیه ایران معرفی کرده‌اند.

معرفی دو طرح در مجالس کنگره آمریکا برای نظارت بر رفع تحریم‌ها علیه ایران

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، دو قانونگذار جمهوری‌خواه طرح‌هایی در دو شاخه قانونگذاری کنگره آمریکا برای نظارت نهاد قانونگذار بر هر گونه اقدام از سوی «دولت جو بایدن» برای رفع احتمالی تحریم‌ها علیه ایران ارائه کرده‌اند.

«مایکل مک‌کال» عضو ارشد حزب جمهوری‌خواه در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا طرحی معرفی کرده که خواستار بررسی هر گونه اقدام از سوی دولت بایدن برای رفع تحریم‌ها علیه ایران توسط نهاد قانونگذار و در صورت لزوم جلوگیری از آن است.

«بیل هاگرتی»، نماینده جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا طرح موازی همین طرح را در مجلس سنا معرفی کرده است.

معرفی این دو طرح به معنی تبدیل شدن آن به قانون نیست. هر طرح در کنگره برای تبدیل شدن به قانون باید ابتدا به تصویب هر دو مجلس سنا و مجلس نمایندگان رسیده و سپس به امضای رئیس‌جمهور برسد.

پایگاه «واشنگتن‌فری‌بیکن»، از رسانه‌های نزدیک به نومحافظه‌کاران آمریکایی قبلاً گزارش داده بود طرح هاگرتی در حال حاضر از حمایت ۲۰ سناتور برخوردار است.

طرح مذکور جدیدترین تلاش نماینده‌های کنگره آمریکا برای مانع‌تراشی در بازگشت دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به توافق هسته ای برجام است.

در روزهای گذشته نمایندگان کنگره آمریکا هم در مخالفت و هم در موافقت با بازگشت امریکا به برجام اظهارنظر کرده‌اند. در تازه‌ترین مورد روز گذشته (چهارشنبه) گزارش شد ۱۴۰ قانونگذار کنگره از هر دو حزب جمهوری‌خواه و کنگره از دولت آمریکا خواسته‌اند با ایران به توافقی «جامع» دست پیدا کند که در آن به همه حوزه‌های اختلاف با ایران از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای نیز پرداخته شده است.

شرط بازگشت آمریکا به برجام

دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود.

دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق و اعمال تحریم‌های جدید به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز مانند ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.

تئوری ترامپ این بود که این سیاست‌ها می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای «برجام» وادار کند.

او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت.

دولت بایدن به شکست خوردن این سیاست علیه ایران اعتراف کرده اما هنوز اقدامی برای بازگشت از رویه ترامپ انجام نداده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول