اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

«گرگ‌سالی» رمان برگزیده جایزه «کتاب تاریخ انقلاب اسلامی» شد

برگزیدگان نخستین جایزه «کتاب تاریخ انقلاب اسلامی» ظهر امروز شنبه ۲۳ اسفندماه معرفی شدند. در این مراسم کتاب «گرگ‌سالی»، نوشته زنده‌یاد امیرحسین فردی به عنوان رمان برگزیده، انتخاب شد.

«گرگ‌سالی» رمان برگزیده جایزه «کتاب تاریخ انقلاب اسلامی» شد

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، آیین اختتامیه نخستین جایزه «کتاب تاریخ انقلاب اسلامی» ظهر امروز شنبه ۲۳ اسفندماه با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ناشی از ویروس کرونا با حضور ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، موسی حقانی رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر و دبیر جایزه، برگزیدگان، داوران و اصحاب رسانه در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در ابتدای این مراسم ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این جایزه را قرائت کرد.

* دهقانکار: تاریخ‌مان را ننویسیم دیگران آنگونه که می‌خواهند می‌نگارند

دهقانکار در این مراسم گفت: خلاء این جایزه به گواه تاریخ‌نگاران احساس می‌شد؛ آن هم به عنوان رویدادی که به حوزه خطیر تاریخ معاصر و تاریخ انقلاب اسلامی بپردازد.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با تقدیر از هیات علمی و داوران این جایزه تاکید کرد: اگر خودمان تاریخ خودمان را ننویسیم، دیگران آنگونه که می‌خواهند آن را می‌نویسند. ‌بنابراین یکی از اهداف این جایزه، تقدیر از افرادی است که به این مهم اهتمام داشته‌اند.

محمد حسن رجبی دوانی دیگر سخنران این مراسم بود که به معرفی دو اثر یکی درباره خاطرات حجت‌الاسلام مرحوم فلسفی که سال ۷۵ تالیف و تدوین کرده بود و «نقد عمر»، زندگی و خاطرات پدرش، مرحوم استاد علی دوانی پرداخت.

وی درباره کتاب «نقد عمر» گفت: مجموعه دیده‌ها و شنیده‌های ایشان از دوران کودکی تا سال ۸۹ را شامل می‌شود. کتاب شرح حال محشور بودن با علما و شرح حوزه‌های علمیه و تحولات سیاسی کشورهاست. همچنین تلاش بزرگانی که آثار ارزشمندی را به یادگار گذاشته‌اند. ‌این کتاب را پس از ۸ ماه که والده ما به کما رفتند به دست گرفت و نوشت. به معنایی این اثر تاریخ اجتماعی و سیاسی ایران و عراق و تحولی است که در حوزه‌های علمیه رخ داده است.

* حقانی: نیازمند کار جدی در بخش کودک و نوجوان هستیم

موسی حقانی نیز در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از وصول۲۵۰۰ اثر به ۶۰۰ اثر راه یافته به مرحله دوم بررسی‌ها اشاره کرد و گفت: در نهایت از این میان ۵۰ اثر نامزد دریافت جایزه شدند که ۳۵ اثر نهایی شد.

دبیر این جایزه تاکید کرد: ادعا نمی‌کنیم که در این جایزه حق مطلب را ادا کرده‌ایم، اما تلاش داریم از سال آتی با معیارهای رقابتی آثار را ارزیابی کنیم.

به گفته حقانی، یکی از آسیب‌ها این است که کتابخانه‌های تخصصی عمدتا در چند شهر بزرگ است و شاید لازم باشد وزارت ارشاد تلاش کند کتابخانه‌های تخصصی تاریخ انقلاب را گسترش دهد تا همه شهرها از کتاب‌ها برخوردار باشند.

وی با تقدیر از تلاش‌های تیم داوری ابراز داشت: مباحثی از جمله اینکه در حوزه‌هایی نیازمند کار جدی هستیم وجود دارد مثل حوزه کودک و نوجوان که لازم است کار جدی در این حوزه صورت گیرد. 

الف) آثار منتخب بخش تشویقی ـ رقابتی (۱۳۵۷ـ ۱۳۹۵)

کلیات

رتبه ۱. روزشمار انقلاب اسلامی، به‌اهتمام میرزاباقر علیان‌نژاد و دیگران، تهران: سوره مهر، ۱۳۷۷ـ۱۳۹۵، ۱۴ ج.

رتبه ۲. داستان سیاسی؛ داستان انقلاب: سیری در ادبیات داستانی سیاسی ایران و جهان، تألیف محمد حنیف، تهران: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ۱۳۹۵، ۷۳۶ ص.

رتبه ۳. فرهنگ شعارهای انقلاب اسلامی، تدوین مرکز اسناد انقلاب اسلامی، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۹۱، ۵۶۶ ص.

رمان تاریخی

رتبه ۱. «گرگ‌سالی»، نوشته زنده‌یاد امیرحسین فردی، تهران: سوره مهر، ۱۳۹۲، ۴۰۴ ص.

رتبه ۲. «عاشقی به سبک ون‌گوگ»، نوشته محمدرضا شرفی خبوشان، تهران: شهرستان ادب، ۱۳۹۳، ۲۱۲ ص.

رتبه ۳. «مفتون و فیروزه»، نوشته سعید تشکری، تهران: نیستان، ۱۳۹۳، ۲ ج.

اسناد و پژوهش‌های اسنادی

رتبه ۱. سیر مبارزات امام خمینی در آینه اسناد به روایت ساواک، تدوین: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، تهران: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، ۱۳۸۶، ۲۲ ج.

رتبه ۲. انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک، تدوین: مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، تهران: مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، ۱۳۸۷، ۲۵ ج.

رتبه ۳. اسناد لانه جاسوسی، تدوین: مرکز نشر اسناد لانه جاسوسی، تهران: مرکز نشر اسناد لانه جاسوسی، ۱۳۶۵ـ۱۳۶۶، ۷۷ ج.

مستندنگاری

رتبه ۱. انقلاب به روایت اکبر ناظمی: عکس‌های منتشرنشده از وقایع سال ۱۳۵۷، به‌کوشش اکبر ناظمی، تهران: سوره مهر، ۱۳۸۸، ۱۲۸ ص.

تاریخ شفاهی

رتبه ۱. خاطرات و مبارزات حجت‌الاسلام فلسفی، به‌اهتمام محمد رجبی و محمدحسن رجبی، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۷۶، ۱۰۰۸ ص.

رتبه ۲. خاطرات و مبارزات شهید محلاتی، به‌اهتمام علیرضا کمری، تهران: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، ۱۳۹۰، ۳۶۰ ص.

رتبه ۳. عشق و تلاش: خاطرات حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محمدجواد حجتی‌کرمانی مشتمل بر: زندگی خصوصی، تهیه و تنظیم: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران: موسسه چاپ و نشر عروج، ۱۳۹۵، ۷۳۴ ص.

تحقیقات و پژوهش‌های تاریخی

رتبه ۱. نهضت امام خمینی(ره)، تألیف سیدحمید روحانی، تهران: مؤسسه چاپ و نشر عروج، ۱۳۸۲، ۱۳۰۸ ص.

رتبه ۲. ظهور و سقوط پهلوی: خاطرات ارتشبد سابق حسین فردوست، ج ۲، تألیف عبدالله شهبازی، تهران: اطلاعات، ۱۳۸۲، ۷۳۶ ص.

رتبه ۳. فراتر از روش «آزمون و خطا»: زمانه و کارنامه آیت‌الله العظمی آقاسیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی صاحب عروه، تألیف زنده‌یاد علی ابوالحسنی (منذر)، تهران: موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، ۱۳۹۰، ۷۵۲ ص.

خاطرات

رتبه ۱. نقد عمر: زندگانی و خاطرات علی دوانی، تألیف زنده‌یاد علی دوانی، تهران: نشر رهنمون، ۱۳۸۴، ۶۱۰ ص.

رتبه ۲. خاطره‌ها، تألیف محمد محمدی‌ری‌شهری، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۸۳، ۵۳۴ ص.

رتبه ۳. زوایای تاریک، تألیف زنده‌یاد جلال‌الدین فارسی، تهران: انتشارات حدیث، ۵۷۶ ص.

کودک و نوجوان

رتبه ۱. فصل پنجم: سکوت، نوشته محمدرضا بایرامی، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۳۹۰، ۱۷۲ ص.

رتبه ۲. پایان شب سیه، نوشته جعفر ابراهیمی (شاهد)، تهران: محراب قلم، ۱۳۸۰، ۲۴۸ ص.

رتبه ۳. تنگه زاغ، نوشته هادی حکیمیان، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۳۹۴، ۱۳۴ ص.

ب) آثار منتخب بخش رقابتی (۱۳۹۶ـ۱۳۹۷)

رمان تاریخی

برگزیده

ـ باران تمشک، نوشته مصطفی فعله‌گری، تهران: سوره مهر، ۱۳۹۷، ‏‫۲۰۳ ص.

شایسته تقدیر

ـ رؤیای آق‌تاریم، نوشته مصطفی جمشیدی، مشهد: آستان قدس رضوی، شرکت به‌نشر، ۱۳۹۶، ۱۰۸ ص.

اسناد و پژوهش‌های اسنادی

برگزیده

ـ انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک: استان مازندران، تألیف محمدباقر نوذری گرمه‌خانی و همکارانشان در مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، تهران: مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، ۱۳۹۷، ۱۲ ج.

شایسته تقدیر

ـ نفوذ بهائیان در حکومت پهلوی به روایت اسناد، تألیف مجتبی مجدآبادی، تهران: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، ۱۳۹۶، ۷۲۴ ص.

مستندنگاری

برگزیده

ـ ‏‫پایان مجسمه‏‫: فرهنگ مردم کاشان در انقلاب اسلامی‏‫، تألیف موسی کیخا، تهیه و تدوین هادی لطفی (واحد تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی دفتر کاشان)، قم‏‫: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دفتر نشر معارف‏‫، ۱۳۹۶، ‏‫۴۴۰ ص.

شایسته تقدیر

ـ دارساوین: یادداشت روزانه فتح‌الله جعفری ۵۹ـ۱۳۵۲ به‌همراه توضیحات تکمیلی و شرح وقایع، مصاحبه و تدوین: سعید علامیان، تهران: سوره مهر، ۱۳۹۷، ‏‫۵۴۶ ص.

خاطرات

برگزیده

ـ خون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت‌الله العظمی سیدعلی خامنه‌ای (مدظله) از زندان‌ها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی، گردآورنده: محمدعلی آذرشب، ترجمه محمدحسین باتمان‌غلیج، تهران: انتشارات انقلاب اسلامی، وابسته به موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، ۱۳۹۷، ۴۱۲ ص.

تاریخ شفاهی

شایسته تقدیر

دو کتاب زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:

ـ انقلاب اسلامی در اراک به روایت مردم، مصاحبه و تدوین: مریم حاجی‌زاده و ساره مشهدی‌میقانی، برای حوزة هنری انقلاب اسلامی استان مرکزی، قم: اندیشه صادق، ۱۳۹۷، ۲۵۶ ص.

ـ هشت میلی‌متر از انقلاب: خاطرات شفاهی علی میرقطبی، تألیف محمد اصغرزاده، تهران: دفتر نشر معارف، وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، ۱۳۹۶، ۱۳۶ ص.

تحقیقات و پژوهش‌های تاریخی

شایسته تقدیر

ـ حوزه نجف و تحولات سیاسی ایران از جنبش مشروطه تا انقلاب اسلامی ۱۲۸۵ـ۱۳۵۷ش، تألیف حمید بصیرت‌منش، تهران: پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، معاونت پژوهشی، ۱۳۹۷، ۵۰۰ ص.

کودک و نوجوان

برگزیده

ـ پاییز مزه خرمالو می‌دهد، نوشته زهرا حیدری، تهران: انتشارات قدیانی، ۱۳۹۷، ۳۶۸ ص.

شایسته تقدیر

. رؤیای بعد از ظهر، نوشته نیلوفر مالک، تهران: سوره مهر، ۱۳۹۶، ۶۴ ص.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول