اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  مسئولیت های اجتماعی

پیش‌نویس قانون برای مهار آسیب‌های اجتماعی

رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن تقدیر از ۱۲۳ نفر از کارشناسان منتخب مرکز فوریت‌های اجتماعی سراسر کشور، پیش‌نویس قانون ساختار، تشکیلات و وظایف مرکز فوریت‌های اجتماعی را به دولت تقدیم کرد.

پیش‌نویس قانون برای مهار آسیب‌های اجتماعی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس: «وحید قبادی دانا» رئیس سازمان بهزیستی کشور در مراسم تقدیر از ۱۲۳ نفر از کارشناسان منتخب مرکز فوریت‌های اجتماعی سراسر کشور گفت: با توجه به رشد آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد، طلاق و ... متأسفانه خشونت‌های خانگی مانند کودک‌آزاری، همسر آزاری، خودکشی و ... مسائلی است که هرچند ناچیز، اما شاهد آن هستیم که البته همان میزان کم برای ما مهم است و وظیفه‌داریم در مقابل آن اقدامات لازم را به‌صورت مداخلات بهنگام و تخصصی انجام دهیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور بابیان اینکه بهزیستی در گام دوم انقلاب با شعار شفافیت، تحول در خدمت و ارتقاء سلامت اجتماعی در بستر خانواده فعالیت‌های خود را وارد فصل نوینی کرده است، افزود: برای رسیدن به مطلوب و انجام وظایف فوریت‌های اجتماعی نیازمند تقسیم مسئولیت بین دستگاه‌های مختلف دولتی و غیردولتی است؛ یکی از نکاتی که مقام معظم رهبری شخصاً تأکید ویژه داشتند موضوع آسیب‌های اجتماعی بوده است و ایشان فرمودند «شاید از نگاه جامعه‌شناسانه وجود آسیب‌های اجتماعی جوامع بشری امری طبیعی باشد، اما درشان کشوری که آرمان ساخت تمدن نوین اسلامی دارد به هر میزان ولو اندک هم شایسته نیست؛ بنابراین اگرچه در خصوص مقابله با آسیب‌های اجتماعی کارها زیادی صورت گرفته است اما یقیناً کافی نبوده و برای حل آن کار شبانه‌روزی کرد. توقعات بیش از این‌هاست. اهمیت کار و بزرگی مسئولیت و خطرات ناشی از آن را توجه کند آن‌وقت می‌فهمد که چقدر در این زمینه باید تلاش کرد و شب و روز نشناخت».

 اورژانس اجتماعی  شبانه‌روزی در خدمت خانواده‌ها

وی با اشاره به تأکیدات رئیس‌جمهور در دولت تدبیر و امید بر موضوع آسیب‌های اجتماعی، تصریح کرد: کارکنان اورژانس اجتماعی به‌صورت شبانه‌روزی در خدمت خانواده‌ها هستند و خط اول مواجهه با موضوعاتی همچون خشونت خانگی، کودک‌آزاری، همسر آزاری، سالمند آزاری و... هستند و مواردی که اقدام به خودکشی می‌شود با تماس شماره ۱۲۳ همکاران بهزیستی در مراکز مداخله وارد عمل می‌شوند.

قبادی دانا بابیان اینکه ۳۶۰ مرکز اورژانس اجتماعی در ۲۵۶ پایگاه در سراسر کشور فعال است و در ۳۱ استان خط تلفنی ۱۲۳ به‌صورت رایگان و شبانه‌روزی خدمت‌رسانی می‌کند، گفت: اورژانس اجتماعی در سال ۹۸ به یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار نفر خدمت‌رسانی کردند و در ۹ ماهه اول سال جاری بیش از ۹۰۰ هزار نفر خانواده‌هایی که طلب کمک داشتند، حمایت شدند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور بابیان اینکه در حال حاضر بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در اورژانس اجتماعی مشغول به خدمت هستند، ادامه داد: با تصویب قانون اطفال و نوجوانان وظایف اورژانس اجتماعی سنگین‌تر و مشخص‌تر شد و نیازمند تقویت اورژانس اجتماعی برای اجرای صحیح این قانون دارد.

 پلیس اطفال در عملیاتی کردن قانون اطفال 

وی تشکیل پلیس اطفال را گام مهمی در اجرایی و عملیاتی کردن قانون اطفال و نوجوانان برشمرد و گفت: امیدواریم این مهم به نحو شایسته ادامه پیدا کند. تأکید وزیر رفاه هم بر ارتقا و توسعه اورژانس اجتماعی بوده است و بهزیستی را بر آن داشت تا لایحه‌ای آماده کنیم چراکه نیاز بود برای توسعه تشکیلات قانونی، اعتبارات موردنیاز برای ارائه خدمات فوری و در دسترس، مجوز استخدام برای نیروی انسانی شاغل در اورژانس اجتماعی اقداماتی انجام شود؛ در حال حاضر بیش از ۲ هزار نفر به‌صورت خرید خدمت مشغول هستند. در قانون برنامه ششم توسعه قرار بود که شهرهای بالای ۵۰ هزار جمعیت دارای اورژانس اجتماعی شوند که متأسفانه حدود ۱۶۰ مرکز فاقد خودروی مناسب‌سازی شده در اورژانس اجتماعی هستند و توسعه مراکز اورژانس اجتماعی باید بر اساس میزان رصد آسیب اجتماعی مدنظر قرار بگیرد که متناسب با شرایط توسعه پیدا کند.

قبادی دانا یکی از محل‌های آسیب‌های اجتماعی را سکونت‌های غیررسمی و حاشیه‌نشینی عنوان کرد و گفت: در این خصوص نیز تأکیدات ویژه‌ای بر رفع مشکلات آن‌ها بوده است و ایجاد پایگاه اورژانس اجتماعی در این مناطق می‌تواند تأثیر بسزایی داشته باشد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور بابیان اینکه برای رفع مشکلات به دستور وزیر رفاه پیش‌نویس قانون ساختار، تشکیلات و وظایف مرکز فوریت‌های اجتماعی را تهیه و تدوین شد، گفت: این لایحه امروز آماده تقدیم به دولت است و بعدازآن برای تصویب به مجلس ارسال خواهد شد.

 رونمایی از سامانه فوریت‌های آسیب‌های اجتماعی 

قبادی دانا از رونمایی سامانه فوریت‌های آسیب‌های اجتماعی خبر داد و گفت: از امروز این سامانه آماده فعالیت است و فعالیت‌های اورژانس اجتماعی از قالب کاغذی خارج می‌شود و از بدو تماس تا انتها برای ارجاع و مدیریتی که صورت می‌پذیرد مسئله قابل رصد و مشاهده است و بر این اساس آمار صحیح و برنامه‌های شایسته قابلیت انجام را خواهد داشت.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه کنترل آسیب‌های اجتماعی را تنها وظیفه سازمان بهزیستی ندانست و عنوان کرد: تمامی دستگاه‌ها موظف هستند تمامی تلاش خود را در این زمینه انجام دهد. یکی از موضوعات پیشگیری آسیب‌های اجتماعی است که مقدم بر اقدامات است و ایجاد بیش از ۲۴۰۰ مرکز خدمات بهزیستی در محلات با عنوان مثبت زندگی این امکان را فراهم می‌کند که برنامه‌های جامع پیشگیری صورت پذیرد و بار آسیب‌ها را برای اقدامات فوریتی به حداقل برساند.

وی ضمن قدردانی از تلاش کارشناسان اورژانس اجتماعی در سراسر کشور، مهم‌ترین دژ مستحکم در مقابله با آسیب اجتماعی را خانواده برشمرد و اذعان کرد: حاکمیت و دولت موظف است از افراد آسیب‌دیده و در معرض خشونت حمایت کند که این مهم را همکاران ما در اورژانس اجتماعی در مواقع اضطرار ورود می‌کنند و به‌عنوان‌مثال دریکی از استان‌ها که ناپدری معتاد اقدام به کودک‌آزاری کرده بود را شناسایی و با حکم قضایی کودک را از محل ناامن خارج کنند و موارد این‌چنینی زیاد است.

به گفته قبادی دانا در لایحه پیشنهادی موضوعاتی همچون امنیت شغلی کارکنان، تخصیص ردیف اعتباری ویژه، تسهیل عملکرد کارکنان اورژانس اجتماعی در ورود به منطقه خطر، تجهیزات لازم به لحاظ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری آورده شده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول