اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

رئیس سابق پارلمان عراق: سخن از ایجاد اقلیم سنی صرفا مانوری سیاسی است

رئیس سابق پارلمان عراق با اشاره به اینکه سیاستمداران سنی این کشور از مردم فاصله گرفته‌اند و فاقد اهرم فشارند گفت که سخن گفتن از ایجاد اقلیم سنی صرفاً مانوری سیاسی است.

رئیس سابق پارلمان عراق: سخن از ایجاد اقلیم سنی صرفا مانوری سیاسی است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «سلیم الجبوری» رئیس سابق پارلمان عراق، امروز (چهارشنبه - ۱۷ مارس)، تصریح کرد که سیاستمداران سنی، اهرمهای فشار خود را از دست داده‌اند و آنچه که از ایجاد یک اقلیم سنی به زبان می‌آید بیشتر یک مانور است.

وی طی یک گفت‌وگوی تلویزیونی تصریح کرد: بسیاری از کسانی که در صفوف حزب بعث بودند، پس از سال ۲۰۰۳،  پُست گرفتند. بعثی‌های شیعه‌ای که پستهای مهمی در کشور گرفتند، برای فرایند سیاسی، خطرناک‌تر از بعثی‌های غیرشیعی بودند.

به نوشته پایگاه خبری «المعلومه» رئیس سابق پارلمان عراق گفت: این نگرانی وجود داشت که بعثی‌ها  کنترل پست‌های کلیدی مهم را به دست گیرند. برگه‌های فشار اهل سنت ضعیف شده و تنها برای مانور از این برگه‌ها استفاده می‌شود. فاصله زیادی میان سیاستمداران سنی و جامعه سُنی وجود دارد و این احساس وجود دارد که آنها نماینده مردم و مطالبات آنها نیستند.

«کریم الخیکانی» تحلیلگر سیاسی عراق پیشتر گفته بود که آمریکا قصد خروج از این کشور را ندارد و تمامی نشانه‌ها حاکی از آن است که واشنگتن به دنبال ابقای نیروهای خود در منطقه کردستان و استان الانبار از طریق حمایت از طرح ایجاد اقلیم سنی در عراق است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر و پیش از برگزاری انتخابات، سخن از بازگشت به طرح ایجاد اقلیم سنی به منظور کسب دستاوردهای انتخاباتی بیشتر و ابقای نیروهای آمریکایی در منطقه کردستان و مناطق غربی است. کُردها و نمایندگان منطقه غربی عراق مخالف خروج آمریکا کشور هستند و در نتیجه از طرح واشنگتن برای تجزیه عراق به سه اقلیم سنی، شیعی و کُردی حمایت می‌کنند. بر اساس این طرح استان الانبار، صلاح‌الدین و احتمالا دیالی در اقلیم سنی و استانهای مرکزی و جنوبی در اقلیم شیعی قرار خواهند گرفت.

این تحلیلگر عراقی توضیح داد: برخی طرف‌ها هنوز با ایده ایجاد اقلیم سنی مخالفند زیرا همه مناطق عراق متکی به سرمایه‌های استان‌های جنوبی هستند و برخی استان‌ها از ایجاد شکاف امنیتی در کشور و بازگشت داعش در صورت خروج الحشد الشعبی و نیروهای امنیتی از این استانها برای واگذاری پرونده امنیتی به نیروهای محلی هراس دارند. لذا ساکنان این استان‌ها بر اساس تجاربی که در گذشته داشته‌اند با این امر مخالفت می‌کنند.

واشنگتن در راستای اعمال فشار بر بغداد و منصرف کردن آن از تصمیم اخراج نظامیان آمریکایی ابتدا تلاش کرد با تحریک احزاب سیاسی کرد و سنی و ترغیب آنها به عدم شرکت در نشست پارلمان، مانع تصویب طرح مذکور شود اما پس از تصویب این طرح، پروژه تشکیل اقلیم سنی را کلید زد و در همین راستا نیز چندین نشست در خارج از عراق با حمایت ابوظبی و واشنگتن برگزار شد.

پس از آن، منابع خبری در گزارش‌هایی از تلاش‌ها و هزینه‌های دولت سعودی و امارات برای تجزیه عراق و تشکیل منطقه سنی‌نشین همچون منطقه کردستان پرده برداشتند و از برگزاری سه نشست محرمانه در راستای اجرای پروژه ایجاد اقلیم سنی در عراق در خارج از این کشور با حضور شماری از شخصیت‌های سیاسی و اقتصادی عراق و مقامات عالی‌رتبه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خبر دادند.

آمریکا از تابستان گذشته، جوانانی از استان الانبار را به بهانه مبارزه با داعش تحت آموزش قرار داد؛ اقدامی که دار الافتاء عراق و شیوخ و سران قبایل و عشایر استان‌ غربی همه آن را رد کرده‌اند و گفتند که حاضر نیستند حضور نیروهای نظامی را بپذیرند و مقوله تشکیل اقلیم نیز خیانت به تاریخ عراق است.

آمریکا هنوز امیدوار است با سوء استفاده از مطالبات مردمی عراق و احیای برخی هسته‌های خاموش داعش، ابقای خود در این کشور را تحمیل کند اما در کنار این امر، سناریوی دیرینه تجزیه عراق و اعلام اقلیم سنی به عنوان یک اهرم فشار را نیز بر روی میز حفظ می‌کند تا در صورت لزوم آن را به صورت جدی‌تر دنبال کند.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول